onsdag den 12. juni 2013

Barbecuesauce med ahorn og chipotle...

Her har du opskriften på en absolut fremragende barbecue sauce. Den har den perfekte balance mellem sødt og stærkt. Og så er der sprut i....sprut......nuff said! 

Igen har jeg fundet inspiration hos andre. Det er både plukket lidt her hos Louisa Lorang og her hos Bobby Flay. Men som altid når jeg 'låner' giver jeg det et personligt twist.

Jeg knuselsker chipotle - i alle former. Og det ved Chris, ejeren af Memphis Roadhouse. Da jeg var inde og spise på min fødselsdag, sammen med Anne, gav han mig denne flaske tabasco med hjem - med chipotle. Jeg har gået og ventet på at tage hul på flasken til det helt rigtige......og nu var det nu. Du kan naturligvis bruge andre former for chipotle - eller alm chili + en smule røget paprika.

Argh, men den flaske whisky jeg troede jeg havde stående i sprutskabet var pist væk. Men jeg havde calvados, likør med havtorn og økologisk cognac (tak Marie) at gøre godt med i stedet. Jeg valgte den sidste.

1 spsk olivenolie
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
2 x 2 cl cognac (eller whisky/bourbon) 
1½ dl ketchup (Heinz, naturligvis)
½ dl ahornsirup
½ dl vand
2 tsk dijonsennep
2 spsk æblecidereddike
Chipotle - så meget du tør...

Løget hakkes og hvidløget rives/presses. Olien varmes op i en lille gryde og løget sauteres uden at brune. Hvidløg tilsættes og efter 1 minut tilsættes 2 cl cognac som får lov til at reducere væk. Tilsæt derefter ketchup, vand, ahornsirup, sennep og eddike. Lad gryden boble over svag varme til den begyder at tykne. Tag den af varmen, blend *wroom wroom* med en stavblender og smag til med 2 cl cognac og så meget chipotle som din tandemalje kan tåle.

Tah-da.....en barbecue sauce der får dit næste grillprojekt helt op og ringe.

Den her blev brugt til at pensle grillede vagtler med - efter de havde trukket med min dry spice rub med 13 krydderier. Der var ikke et øje tørt. Du får opskriften på de grillede vagtler i det næste indlæg...


3 kommentarer:

  1. Grill-sæson, solskin og NU barbecuesauce - jeg er SÅ meget på :D Og hey med et skvat sprut i kan det ikke gå helt galt. Den sauce skal helt sikkert smøres ind i alle sommerens ribs !!

    SvarSlet
  2. Ser ud til, at være en rigtig god opskrift. Og så med sprut hernede fra, hvor jeg bor.

    SvarSlet
  3. uhhhhhh ryger så meget på pinterest så jeg husker at få den lavet, for fy da hvor ser den uforskammet godt ud :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...