torsdag den 20. juni 2013

Maden på NorthSide 2013: Del 3...

Der var godt med gris at få på NorthSide. Ud over Hanegals Gourmet Hotdog og sandwich med kamsteg var der dem her:

Pulled pork er jo det nye sort. Og jeg skal love for at der var kø.

En stor bolle med smørmør trukket gris, bbq-sauce og hjemmelavet coleslaw.

Jeg fik smagsprøver på både grisen og slawen. Grisen var lavet med dry rub, stegt i 12 timer, hevet og blandet med bløde løg og sauce. Lækkert og saftigt, men der var ingen smag af grill eller røg. Coleslawen har jeg desværre ikke noget pænt at sige om. Den var lavet på snittet kål og agurk - og en meget smagløs dressing. Det er mig en gåde hvorfor man har valgt at bruge agurk. Den safter jo, mister sin sprødhed og bliver underlig blød på kort tid - og bidrager med intet smagsmæssigt.   

Det negative: "Meget skuffende smag", "Grotesk lidt kød" og "Aldrig mere, det der er ikke pulled pork". Positivt: "Perfekt til mine tømmermænd", "Saftig og lækker" og "Jeg skal have en til i morgen".

Drudenfuss (som også laver hotteren) kastede sig også ud i at servere pulled pork:

Det gjorde de i form af en Nordisk Döner.

Som ham her ytrede: "Der er meget mere kød i den her end den anden - meget mere mad for pengene". Og der har han jo ret i.

Det er også en kæmpe sag: et kvart pidebrød (du ved, de runde tyrkiske med nigellafrø på toppen?), snittet kål, rå løg, en god portion pulled pork og en dusk persille.

Negativt: "Kødet er tamt og alt for fint trævlet", "Hvad sker der lige for alt den nederen persille?" og "Den mangler sgu noget krudt". Positivt: "Dejlige sprøde grøntsager", "Bedste mad her" og "Dejligt med noget der ikke svømmer i dressing".

Hvis pulled pork er det nye - så må frikadeller være det gamle....eller klassiske. Og de var sørme også at få:

For i denne bod kunne man, ud over økologiske pommes frites (til lageret slap op og de blev erstattet af almindelige) købe kæmpe deller med kold kartoffelsalat.

Sådan en blev jeg budt på. En kæmpe basse af hakket halv og flæsk - mere af det første end det sidste. For at holde den glutenfri og ekstra saftig var den lavet med havregryn. Og stegt i 2 slags fedtstof "så den får den rigtige mormorsmag". Og den havde den helt rigtige smag. Kartoffelsalaten var også rigtig god - og tilsat fuldkornssennep som jeg jo har et blødt punkt for.

Negativt: "Alt for dyr", "Man får kun 1" og "Fuck, den er kedelig". Positivt: "Mormor ville have været stolt", "Den holder hele vejen" og "Nøj, sikke en god frikadelle".

Der var også andre deller at få - her i form af en sandwich:

Desværre en af dem jeg ikke fik set nærmere på. Men boden var godt besøgt og kunne desuden tilbyde pommes frites og toast.

Jeg fik dog en ret underholdende snak med denne australske fyr. Han forsøgte at være morsom og gav mig fingeren da jeg tog billedet af boden. Jeg gik resolut hen til ham og han troede at nu skulle han ha' skæld ud. Hæ, han tog fejl. Det blev til løst og fast om musik + mad. Han var meget imponeret over Danmark og festivallens udbud generelt.

Og så skulle han posere med sine pommes frites.

Yndigt! Der skulle simpelthen sveller til, for som han meget praktisk sagde (og jeg oversætter) "Der skal kulhydrater og fedt til for at kunne bære en ordentlig ølbrandert". 

Uh, og så er der Kejserriget som lige skal med her også. De havde nemlig også deller - dog af lam.

Dem fik jeg kun snakket lidt med - det var nemlig planen at jeg skulle ha' været forbi dem søndag. Men sådan skulle det jo ikke gå. Kejserriget diskede op med lækre lammedeller, lune estragon kartofler og rødbedesalat (som du kan ser her hos Gastromand) og en coq au vin som jeg havde set frem til at smage. Men så kan jeg jo heldigvis bare smutte forbi på Vesterbro Torv en dag og spise hos dem - eller håbe de kommer tilbage på NorthSide til næste år.

Smagte du på noget af det i indlægget?3 kommentarer:

 1. Jeg er vegetar og jeg fik vegetarhotdog, men den var ret lille og blev slet ikke mæt af den, men synes ikke udvalget af vegetarretter var stort nok, når jeg ikke gider at spise raw food. Fik også pomfritterne, hvor de var så salte, at man knap nok kunne spise dem, så det var jo lidt spild af penge.

  SvarSlet
 2. Ih, jeg vil bare lige sige, at jeg hopper af glæde hver gang, du udgiver et indlæg, så jeg holder en fest i disse dage! Men husk nu at passe på dig selv også! :)

  SvarSlet
 3. Coq au vinen fik min veninde, og hun var skuffet, i stedet sad hun og savlede over den kebab ham ved siden af fik. Muligvis det har haft noget med hendes ølindtag at gøre. -men helt ærligt, så så det mig lidt kedeligt ud.

  Jeg fik den nordiske döner, og den var da fin, men også lidt intetsigende. God dressing dog.

  Økopommes med aioli var super gode.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...