torsdag den 20. juni 2013

Maden på NorthSide 2013: Del 2...

Der er bestemt noget for enhver på NorthSide. Fra både små og store boder falbydes der lækkerier. De 4 fysisk største madboder er fra Arizona Food og ligger i forlængelse af hinanden. Du får dem her fra venstre mod højre:

Først er der kebab. En ting som efterhånden er blevet en fast bestanddel af danskerens fastfoodkultur.

Disse 3 sultne festivalgængere havde valgt kebab som tømmermændsmad. Og fordi "duften fra boden fangede os ind".

Kebabsandwichen er en ordentlig moppedreng. Et stenovnsbagt brød med icebergsalat, MASSER af kebab, dressing og syltet chili.

Negativt: "Ikke dressing nok", "Kedelig salat" og "Brødet er for sejt". Positivt: "Value for money", "Meget kød" og "Lækkert med chili".

Den næste bod i rækken byder på gris af den gode slags: 

En sandwich med kamsteg.

Og her bliver man om noget også fanget ind af duften - og synet at den stegende gris.

En stor rosmarinbolle med saftig kamsteg, sprød svær, rødkål og syltede jalapeños.

Negativt: "Mangler salt", "Alt for lidt kød", "Papiret var så tyndt at det gik i opløsning og jeg fik rødkålssaft på mit tøj". Positivt: "Mega mør gris", "Sådan der, det bedste på pladsen" og "Fedt med chili og rødkål sammen".

Bod nr 3 disker op med en sandwich med kylling og bacon.

Sådan en fik jeg desværre ikke fotograferet. De meldte om lidt skuffende salgstal lørdag - men jeg håber måske at de fik rettet lidt op på det. Jeg fik dog talt med et par stykker som havde valgt at spise der. 

Negativt: "Kedelig kylling fra frost", "Første og sidste gang" og "Hvor er smagen?". Positivt: "Endelig noget med kylling", "Det er en klassiker" og "Hallo, det er jo bacon".

Og som rosinen i pølseenden, den voldsomt populære Arizona Burger:

Billedet er taget fredag aften - og det væltede ind med folk og ud med burgere.

Burgerne bliver lavet på samlebånd - hurtigt, rutineret og med et smil. I stedet for en skive ost er der en flydende ostesauce i. Og økologisk Heinz ketchup. Jo tak!

Der spilles med helt åbne kort - noget som jeg sætter utrolig stor pris på. I løbet af sådan en festival ryger der mellem 5-8000 burgere over disken. Fredag aften alene var det 3800 stk der røg. Det har givet lidt udfordringer at finde en dansk leverandør som kunne levere så mange, så løsningen er fundet i Irland.  

Jeg blev budt på en smagsprøve på den bacon der er i burgeren. Også her har man været i udlandet efter den helt rigtige udbyder. Så det er mager spansk bacon, skåret tykt - og som ikke svinder ret meget når det steges.

Behold: The Arizona Burger. En stor bake-off bolle med salat, agurk, grillet bøf, ostesauce, bacon, jalapeños og dressing.

Det er en burger der kunne få de store smil frem. "Ingen festival uden en Arizona Burger" sagde ham her.

Negativt: "For meget brød i forhold til kød", "Blød bacon, ingen rigtig ost, bøffen helt gennemstegt" og "Trist og ligegyldig". Positivt: "Fantastisk bøfsmag", "Meget bedre end alt det andet" og "Kongeburger".

Jeg tror de færreste tænker længere end lige den ene ting de selv er ved at komme i munden. Det ligger SÅ meget arbejde og logistik i at skulle tilberede så mange elementer til så stort et antal enheder. Naturligvis skal hakket kød gennemsteges. Gør som du vil derhjemme, men når man er ude i foodservice er der nogle retningslinjer og regler der skal overholdes. Det blev gjort rent, rydder op og sorteret affald hele tiden - og langet burger efter burger over disken. De frivillige gør et kæmpe stykke arbejde for at fodre de sultne festivaldeltagere. Det er vigtigt at man husker at rose dem for det. 

Du kan finde Arizona Foods på mange af de danske festivaller. Tourplanen for 2013 kan ses her

Smagte du på noget af det i indlægget?

2 kommentarer:

  1. Årh hvor hyggeligt, det er to af knejterne fra min studie tid der spiser kebab! Hyggeligt.
    Glæder mig til veggemad posten!

    SvarSlet
  2. Er vil med sidste del, hvor du fortæller, at det man laver hjemme, altså ikke helt kan lade sig gøre til så mange mennesker. Har selv lavet mad til RIGTIG mange mennesker, og er blandt andet blevet spurgt, hvorfor jeg ikke kunne servere tunbøf til frokost i en kantine, hvor folk for det første kun betaler 17 kr for en frokost, og dernæst holder frokost fra 12-13.30... Havde mest lyst til at svare: Fordi jeg kun har 2 hænder...

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...