mandag den 25. juli 2011

Tilbehør til falafler...

I går lavede jeg en ordenlig syg omgang falafler. Tilbehøret var simpelt, men ret så velsmagende.

Det var meningen at jeg ville ha' lavet humus til - men jeg havde en aubergine der skulle bruges, så det blev til en babaganoush i stedet for. Jeg har lavet den før - se opskriften her.

Se lige sådan en smuk stribet aubergine der var med i denne uges Vegetarkasse. Jeg bliver altid så glad når jeg ser hvad naturen kan frembringe af skønne sager.

Igen denne gang valgte jeg at gøre det så nemt som muligt for mig selv og bagte auberginen i mikroovnen. Vask den, flæk den og kom den i en bøtte med låg. Zap den i 10 minutter ved fuld effekt og lad den køle af i den lukkede bøtte bagefter. Eftervarmen i bøtten er med til at gøre den smørmør.

Jeg sakser lige teksten fra den gamle opskrift (ja, SÅ doven er jeg i dag): "Det møre auberginekød blendes med passende mængder olivenolie, citronsaft, sesampasta tahina og presset hvidløg + salt/peber".

Det der overhovedet retfærdiggøre at jeg viser den igen er at der denne gang er smagt til med både røget paprika og stødt spidskommen. Det gjorde virkelig en lækker forskel.

Jeg syntes at der hører en mælkebaseret dip til falafler. Aarstiderne foreslog en agurkeraita, men jeg lavede i stedet en syrlig dip med indiske krydderier.


Et lille bæger sødmælksyoghurt var basen. De indiske krydderier fra en blanding til overs fra en anden kasse. Blandingen består af: kanel, karry, sort peber, spidskommenfrø og korianderfrø.

Yoghurten blev rørt op med saften fra ½ citron, 1 spsk olivenolie, salt/peber og 1 stor tsk af de indiske krydderier. Jeg valgte lige at sigte dem igennem en lille si - ville ikke ha' de hele frø med.

Er god syrlig dressing til de sprøde kikærtekugler.

Jeg lavede en hurtig salat til af hvad jeg havde. Gourmetbønner blev snittet i mundrette bider og fik 30 sekunder i mikrobølgeovnen. Gulerødder i stave, skrællet agurk i halve skiver, tomater i grove tern og et salatløg t tynde både. En lille dusk persille blev hakket og kom også med.

Salaten fik lidt salt/peber, olivenolie og hvidvinseddike. Den fik lov at trække på køl i en times tid.

Og så var det lige til at sætte på bordet. Så manglede der kun at blive varmet fladbrød.

De var også med i ugens kasse, dog øremærket til et andet formål. Jeg varmede 2 på en varm pande i et par minutter på hver side. Og så blev der guffet falafler til den store guldmedalje. Resten af salaterne og dipperne blev gemt - det var meningen at det skulle ha' været serveret i dag til en grillet svinekotelet.

Men sådan skulle det ikke så. Jeg vågnede op i morges og havde det ganske forfærdeligt. En blanding af fibro-influenza og tømmermænd uden at ha' drukket. Har ligget med hovedet i en spand det meste af dagen. Havde mest lyst til tykmælk eller suppe - men var ikke i stand til at kravle over i den lokale biks. Jeg måtte søde hjælp hos Just-Eat. Og der faldt jeg for en gammel klassiker:


En halv måge fra Den Gyldne Brønd med sveller, gurker og remo. Kyllingen havde en underlig gummiagtig konsistens - er sgu blevet kræsen efter jeg er begyndt at spise guldfugle fra Sødam. Ikke desto mindre var det den bedste friturefugl jeg nogensinde har fået. Den virkede slet ikke fedtet og skindet var flot sprødt og gemte på meget saftigt og ikke spor skamstegt kød. Havde Max været her havde han fået skindet - for jeg spiser det ikke. De salte pommes og det saftige kyllingekød (som jeg delte med Trixie Belle) var lige det min mave ville have - for det er blevet dernede.

Hele brystet er tilbage - det vil jeg lave en mild nudelret med i morgen. Eller også vil jeg lave Kims version af Pasta Cabonara med lidt kylling til. Det bliver dagsformen der bestemmer - for jeg har ingen æg i huset.

Og nu: sofa, varm Myre og en god gyser. Godnat!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...