torsdag den 21. juli 2011

Godt, skidt og blandet...

I går spiste jeg både fremragende ting, kedelige ting og direkte mærkelige ting. Sif bippede mig kl 11 med forslag om at mødes i byen og gå en tur i parken (Botanisk Have) - og da jeg havde en biografdate med Max senere på dagen passede det mig helt fint med lidt hygge og solskin først.

Det er som at tage på ferie i egen by at besøge Botanisk Have.

Vejret gad desværre ikke rette sig efter vores planer, så det begyndte at småregne. Vi tog derfor et smut forbi Den Gamle By. Vi gik ind på Entré Cafeen der for at få læ og lidt at spise. Stedet var meget velbesøgt og det virkede de slet ikke gearet til. Bordene flød med brugt service, som kun meget langsomt blev ryddet væk. Vores bord blev endelig ryddet - men det blev desværre ikke præcenteret for en meget tiltrængt karklud. Lidt træls at sidde i gamle krummer og pletter af spildt mad. Nå, men vi fik da bestilt. Jeg havde fået lidt frokost, så jeg bestilte 'Lagkage med krokant' (35 kr) - Sif bestilte en salat med bla varmrøget laks (80 kr).

Sifs salat. Sprøde blade med varmrøget laks, soltørrede tomater, mandler, agurk, marinerede blommer, sugar snaps, asparges, kartofler, perlebyg, salturt og urter. Den ser jo superflot og indbydende ud - men skuffede fælt efter et par bidder. Laksen var virkelig lækker, det må man give den - men resten af salaten ville alt for meget på en gang. Og dressingen var virkelig et problem. Alt undtagen laksen var sovset ind i en meget fedtet og hvinende sur marinade - på grænsen til uspiselig. Super ærgerligt, for intentionen var god og råvarerne havde virkelig potentiale.

Min lagkage skuffede desværre også. Allerede da den ankom til bordet måbede jeg. Magen til servering har jeg sjældent set. Jeg var lige ved at bede om et nyt stykke - men besindede mig og håbede på at smagen var bedre en udseendet.

Jeg drejede tallerken for at få et andet perspektiv på. Og hvad hulan var så det? Jo, den er god nok - midt i lagkagen lå der simpelthen hele kammerjunkere som fyld. WTF? Bundene var af meget forskellig tykkelse - og den øverste var knastør. Det eneste positive der overhovedet er at sige om det stykke lagkage er at der i det mindste var brugt rigtigt flødeskum på kanten. Av for den.

Sif og jeg gik hvert til sit og jeg mødtes med Max i BioCity. Vi skulle se 'månedens film' med Politiken Plus (2 billetter til 1 billets pris).

Billede lånt her.

Hanna var overraskende god. Anmeldelserne har været lidt lunkne, men vi var begge ret tilfredse med den. Specielt Saoirse Ronan som spiller Hanna tog os med storm. Har set hende før i The Lovely Bones hvor hun også virkelig brændte igennem.

Efter filmen bød Max på en let bid mad. Vi bestemte os for Mefisto. Sidst da vi spiste brunch der sad der et svensk par ved siden af os - de fik stedets 'åbne sandwich' - og sådan en havde vi lige lyst til nu. Max ændrede dog mening og nuppede i stedet et stjerneskud.

Jeg fik derimod den skønneste åbne sandwich med sprød salat, røget laks i særklasse, friskpillede rejer og en æblesalat med chili på toppen (98 kr). Hold da op hvor var det value for money - jeg kunne næsten ikke spise op. Jeg syntes det er SÅ fedt at de også serverer de lette 'frokostretter' om aftenen til dem der bare vil ha' lidt let.

Nå ja, forresten. Sif spottede den knap-så-kendte dyreart "Blomstersnifferen" lat. Longunasus millefolium i Den Gamle By. Den trives forresten kun i fangeskab hvis den får rigeligt SMØR.


6 kommentarer:

 1. Kære Malou
  På trods af kedelig frokost/lagkage, så lyder det som en skøn dag. Og mon ikke du fik drevet Sif lidt til vand-vid;)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 2. Haha, sikke en skøn slutning på dit indlæg, og dejligt at læse om Mefistos gode mad og filmen Hanna, som jeg fuldstændig havde overset. Entré Cafeen skulle derimod oppe sig ...
  Men det lyder alt i alt som en skøn dag :-)
  Varme klem!

  SvarSlet
 3. Uh, Mefisto er også helt klart min yndling nede i Latinerkvarteret - mums!

  Har godt nok spist aftensmad, men det afholder altså ikke mine spytkirtler i at blive påvirket af det billede, du har smidt op derfra :-)

  SvarSlet
 4. Kære Hanne

  Det var det bestemt. Joho, hun blev ganske pløk efter den omgang :-D

  Knus

  SvarSlet
 5. Sif fangede mig lige i en god vinkel dr ;-)

  Filmen var overraskende god - er glad for at vi fik den set. Ja, bortset fra Entré Cafeen var det en dejlig dag :-)

  Varme klem

  SvarSlet
 6. Det er simpelthen sådan et dejligt lille sted. Jeg spinker og sparer så jeg kan komme derind og spise hummer snart :-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...