søndag den 3. juli 2011

Kender du amarant?...

Amar-hva? tænker du måske. Amarant er såmænd et næringsholddigt frø som aztekerne har dyrket så langt tilbage som 5000 år før vores tidsregning.

Amarant har et proteinindhold på mellem 12-17% - meget lig quinoa.

Det kan koges og bruges i stedet for ris - eller poppes til små popcorn. Jeg så det for nyligt her hos Det Lyseblå Køkken og blev straks forelsket i ideen.

Jeg poppede mine uden olie. Først varmes gryden godt op - og når den så er klar tilsættes ca ½ spsk amarant. Det er vigtigt kun at poppe lidt af gangen, for de brænder meget nemt på. Læg låg på og lad dem poppe i et par sekunder. Hæld dem ud på en tallerken og gentag til du har den mængde du skal bruge. Brug den som salatdrys eller som her:

Som frækt drys på en kugle jordbæris.


5 kommentarer:

 1. Jeg vidste ikke at man kunne poppe det - sjov idé! Er ikke rigtig kommet i gang med at bruge amaranth, men er blevet meget glad for quinoa i løbet af det seneste par år, så måske det snart er på tide at prøve det også.

  SvarSlet
 2. Til Madbloggertræf 2011 fik vi nogle produkter med Amarant- en meget lækker muesli og nogle kager, som jeg dog ikke har spist endnu.
  Jeg er ikke den store fan af qinoa, så amarant bliver nok heller ikke et stort hit hos mig- det er for småt!

  SvarSlet
 3. Jeg stødte på det i en opskrift og troede egentlig det var en slags quinoa, fordi det ligner så meget.. Smart ide med at poppe dem :-)

  SvarSlet
 4. Det ser bare godt ud, Malou.

  Ja, jeg glemte at skrive, at de også kan poppes uden olie. Med fordel.

  Vi bruger ofte kogte amaranth i vores salater. Især de dage hvor vi IKKE indtager stivelses-produkter i form af feks kartofler, pasta eller brød.

  SvarSlet
 5. Ea - Jeg blev også så overrakket da jeg først så det. Det skulle være en rigtig god proteinkilde. Uh, jeg er også blevet meget glad for quinoa :-)

  MissMuffin - Spændende, har godt set noget lignende i helsekostbutikkerne. Ha ha, 'for småt' - tro mig, jeg ved lige hvad du mener :-D

  Anna - Det er et frø på samme måde som quinoa, men smagen skulle være lidt mere nøddeagtig. Ja, skøn ide - jeg er glad for at jeg så det hos DLK :-)

  Det Lyseblå Køkken - Åh, jeg blev bare så vild efter at prøve da jeg så det hos dig. Uh, tak for tippet - jeg må hellere få kogt noget :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...