tirsdag den 5. juli 2011

Carpaccio, happere og sandwich af hest...

Det bliver lige til et '3-i-1' indlæg om resten af hesten. Resterne af den store BØF af hestefilet, fra dag 1, blev nemlig brugt i en slags stafetløb de følgende par dage. I bedste Stop Spild Af Mad stil blev hver en bid af bøffen genbrugt.

Aftensmaden på dag 2: carpaccio og happere. Jeg fik lidt godt brød og resterne af salaten fra dagen før til.

Nu om dage kaldes alt i tynde skiver jo efterhånden carpaccio - og det er voldsomt misledende. Navnet på retten har nemlig ikke noget med skiverne at gøre - den har fået sit navn efter den italienske maler Vittore Carpaccio som brugte mange smukke røde farver i sine malerier. Derfor synes jeg godt liiiige jeg kan klemme min hest med ind her. Mit kød er godt nok stegt en smule på kanten, men det har jeg nu faktisk også fået serveret som carpaccio på en restaurant.


Jeg valgte at lægge carpaccioen på en sennepsdressing. Den blev til af lidt mayonnaise med dijon, ravigotte, French's, fuldkornssennep, hvid balsamico, olivenolie og salt+peber.

Dressingen blev fordelt på fadet med bagsiden af en ske. Jeg lavede både et fad og en portionsanretning.

Fra køleskabet fremdrog jeg mine 248 g hestebøf. Den skar jeg i så tynde skiver som muligt med den skarpeste kniv jeg ejer.

Jeg dækkede sennepsdressingen med de tynde kødskiver. Kødet fik lov til at trække smag fra dressingen i ca 20 minutter inden jeg gik videre med det. Kødet smager meget bedre når det ikke er koldt.

Lige inden servering blev carpaccioen dryssset med flagesalt og friskkværnet peber. Det blev pyntet af med parmesanost i flager og ramsløgskapers.

Det var nogle rigtig gode smagskombinationer og tæmmede fint den lidt sødere smag i hestekødet.

Der var lige 4 skiver kød tilbage som der ikke var plads til. Og kattene havde allere fået rigeligt - de skøre kræ var selvfølgelig helt vilde med hest. Go figure! Det var lidt af det røgede filet tilbage, så det skar jeg i lange strimler og rullede sammen med kødet til happere og satte en tandstik i.

Eller ryttere skulle man måske kalde dem?

De blev også lige pyntet af med lidt sennepsdressing og ramsløgskapers. Der blev kun de 4 - men næste gang vil jeg købe ind til at kunne lave nogle flere, for det var bare det pureste guf.

Jeg spiste kun den portionsanrettede carpaccio på dag 2. Fadet blev gemt til dagen efter hvor det blev brugt som fyld i 2 sandwiches.

En god grov bolle blev flækket, smurt med lidt mayo, dækket med salat og et ½ fad carpaccio.

Gule tomatskiver, rød peber og ramsløgskapes ovenpå.

Og så var der endnu et aftensmåltid lavet ud af den BØF. Det er godt nok meget mad for 100 kr. Value for money - det kan vi li'.

Det er gået op for mig at jeg helt har glemt at skrive noget om Nations Cup og kokkekonkurrencen hvor jeg var med som gæstedommer - det gør jeg noget ved i morgen. Fibrohjernen virker ikke optimalt her i varmen skal jeg love for. I går glemte jeg at lukke den ene fryser, så alle mine pestoer, krydderurter og frugt er nu tøet op. Smørret fandt jeg i skabet og opvaskesæben i køleskabet. Oh yes, det er med den på.


5 kommentarer:

 1. fibro-hjernes forglemmelser = fnis bag skærmen. aldrig så skidt at det ikke er godt for et eller andet :-) "oh yes, det er med den på" :-D

  SvarSlet
 2. Totally nice - jeg får virkelig lyst til at prøve hestekød!

  ... har du tjekket, hvad du har puttet i bestikskuffen?

  SvarSlet
 3. Imponerende hvad du kan få ud af en enkelt bøf - hvor stor den så end er :-)

  SvarSlet
 4. Kom til at tænke på bogen "Hvor lagde jeg babyen" - om ikke andet, så kan man da høre, hvis babyen var blevet glemt i køleskabet. Jeg tror ikke du er værre end andre i denne varme, jeg har bestemt ladet køleskabet stå åbent nogle gange efterhånden. So not smart i denne varme ;-)

  SvarSlet
 5. Hurra for genbrug og for mindre spild af mad!

  Og hvor ser det hele bare lækkert ud!


  KH
  Selina

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...