lørdag den 23. juli 2011

FabelStine...

Ikke et ord om terror i Norge og sultkatastrofen i Afrika eller Amy Winehouses (tidlige, men desværre ikke helt uforudsigelige) død. Jeg har virkelig brug for en pause fra det. Har læst, set og tænkt - og kan ikke mere. Det er svært ikke at tage det ind og drukne i en syndflod af weltschmerz når man er over-sensitiv som jeg. Derfor har jeg brug for noget helt andet. Og det bliver så det her:

StineStregen har udskrevet en fødselsdagskonkurrence i anledningen af bloggens 3 års dag. Opgaven lyder: lav et StineStregen-fabeldyr - tegnet, klippet, malet, strikket eller måske...bagt? Her er mit første bud, en Stine-sommerfugl/havfrue af en art.

Det startede som skabelonen til noget andet - men jeg er ikke sikker på at kræfterne rækker, så derfor besluttede jeg mig for at lave en tegning også. For sjov skyld og narrestreger viser jeg hvordan det gik fra ide til færdig tegning.

De allerførste streger gjorde dog ret klart at det skulle være noget havfruehalløj med vinger. Allerede her opdagede jeg at det ville blive svært at lave den helt rigtige 'Stinemund'.

Der skulle laves en del skitser før jeg fik vingerne som jeg ville ha' dem. Munden blev ved med at drille.

Så er delene ved at passe sammen. Og munden begynder at ligne.

1. rentegning med sort. Da jeg ikke har en kopimaskine lavede jeg 3 til at tegne videre på. Fik dog kun brug for den første. Den her tegning har jeg lavet en skabelon efter - hvis der nu bliver kræfter til noget mere.

Tegningen blev tegnet op igen med tykkere streger og fik flere detaljer. Fiskehalen fik skæl der var lige til at farvelægge.

Fiskehalen var klart det sjoveste. Vingerne vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle stille op med, så det skred langsomt frem.

Nærbillede at halen. Men jeg blev da endelig færdige med vingerne.

Så var der kun tilbage at tegne munden på, fotografere den færdige tegning og sende den til Stine. Konkurrencen bliver afgjort d. 1/8 ved lodtrækning - så kryds lige fingre ikke?

Helbredet driller virkelig meget i de her dage. I går var jeg til #RoflDongLive (well, en slags drikkeleg baseret på Rolf Sørensens udtalelser i Tour de France) på Tir Na Nog i noget der ligner 5 minutter før jeg måtte tage hjem igen. Og i dag skulle jeg ha' været til hygge og middag hos den skønherlige Vita som havde Moccapigen på besøg - og som jeg havde glædet mig til et gensyn med. Desværre vågnede jeg med fibro-influenza og måtte melde afbud. Har rallet på sofaen og været i køkkenet i nattøj. Fik da lavet noget spiseligt af hvad der var i huset: vegansk tofu-scramble a'la thai. Havde ellers sat næsen op efter Vitas burmesiske kylling i karry. Oh well, jeg blev mæt - og så kan jeg ikke tillade mig at klage.

Jeg hopper i køjen og håber på at verden er et meget bedre sted i morgen.


10 kommentarer:

 1. Hvor er din tegning bare flot! Krydser bestemt fingre for at du vinder. Håber det går bedre efter en god nats søvn.

  SvarSlet
 2. Fantastisk tegning! Hvor er du bare kreativ :)

  /Gitte

  SvarSlet
 3. Kære pige. Sikke da du kan tegne. Er vildt imponeret og også lidt misundelig på den lille havfrengel ;)

  At du skulle have mødtes med moccanita er endnu et punkt på min ønskeliste, så også der kunne jeg misunde dig, MEN hvad jeg ikke misunder dig er at gå kold midt i det hele. Jeg ved jo hvordan det er, og minder dig om at tage det lidt med ro de næste dage ikk.. ;)

  Må lige huske at spørge. Har du modtaget min mail? Sendte den forrige uge tror jeg nok, men er ikke sikker på at det er den rette adresse jeg har brugt?

  God bedring og mange knus
  Henriette

  SvarSlet
 4. Sikke en skøn tegning du har lavet, Malou. Den må da vinde - jeg krydser fingre for dig!

  Rigtig god bedring og varme klem!

  SvarSlet
 5. For en herlig tegning – du er virkelig dyktig! Jeg er selv i Oslo og hørte eksplosjonen, men kjenner heldigvis ikke noen, der er rammet. Men som en som står midt oppe i det hele, må jeg si at å tegne en vakker, livsglad englehavfrue må være en av de beste måter å bruke gårsdagen på! Livet må gå videre, og frykten skal aldri få vinne!!

  Klem fra Oslo :)

  SvarSlet
 6. Tusind tak skal du ha' :-) Jeg krydser bestemt også fingre - vil så gerne ha' en ægte Fabelstine hængende :-)

  Tak, det bliver desværre ikke til så meget søvn i tiden.

  SvarSlet
 7. Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 8. Kære Henriette

  Tusind tak, jeg er meget glad for at du kan lide min tegning :-)

  Puha, jeg er også SÅ ked at ikke at kunne komme af sted - ville meget gerne ha' mødt hende igen. Jeg har besluttet mig for at tage den med ro i hele august - det håber jeg gør en forskel.

  Jo tak, den har ligget og ventet tålmodigt i min indbakke. Jeg har svaret på den i dag ;-)

  Knus

  SvarSlet
 9. Tusind tak skal du ha' :-)

  Det er lodtrækning der afgør konkurrencen - men nu må vi jo se. Jeg krydser fingre.

  Mange tak, det går meget langsomt fremad.

  Varme klem

  SvarSlet
 10. Tusind tak skal du ha' :-)

  Sikke en forfærdelig tragedie der har ramt Norge. Jeg kan slet ikke forestille mig hvor forfærdeligt det må være.

  Ja, livet skal gå videre. Jeg er glad for at du kan lide min tegning.

  Klem fra Århus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...