fredag den 1. juli 2011

Stikkelsbær med anis og fennikelfrø...

Det blev kun til en syltet ting i aftes mens min stikkelsbær-clafoutis var i ovnen - resten bliver lavet i dag. Ud over marmelade ville jeg gerne lave noget der både kunne bruges i det søde og det salte køkken. Det blev til hele sukkersyltede bær med krydderier.

Når man sukkersylter er det en god ide at bruge forholdet 50/50 mellem sukker og bær. Det gør det syltede selvkonserverende og man slipper for at tilsætte skadelig kemi.

300 g stikkelsbær
300 g sukker
½ dl vand
½ flækket vaniljestang
2 tsk fennikelfrø
1 tsk anisfrø

Kog først en sirup af sukker, vand, vanilje og krydderier. Tilsæt de hele bær til siruppen og lad dem simre ved lav varme i ca 2 minutter - de skal gerne forblive så hele som muligt. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca 20 minutter.


Jeg vaskede og skoldede et marmeladeglas mens bærrene kølede lidt. Det blev derefter skyllet og desinficeret i 1 tsk vodka.

Hæld de lune bær i glasset og sæt det på køl.

Her til morgen tog jeg mig en lille smagsprøve til lidt sødmælksyoghurt. Uhm, en rigtig lækkerbisken. De vil også passe godt til is og kage. Jeg glæder mig også til at smage dem til f.eks en grillet svinekotelet eller en skive oksesteg.


6 kommentarer:

 1. Mmmmm, de ser gode ud :-)

  SvarSlet
 2. Jatak! Må være fantastisk kombination :-)

  SvarSlet
 3. Mmm, nu fik jeg da helt lyst til at tage på torvet i morgen, og købe noget frugt og grønt... Tør du mon at tage med? hehe..

  SvarSlet
 4. Signe - Tak, de er godt nok labre. Tak for selskab og fedt :-)

  Piskehaps - *her* Du kan tro det er et godt ægteskab mellem ingredienserne ;-)

  Pille - Jeg tager 9'eren fra endestationen kl 10. Ses vi der? ;-)

  SvarSlet
 5. Ej øv altså, jeg sov over mig.. Så væltede ud af sengen kl.12,50 , kæresten skulle køre kl. 13.. Så jeg nåede derind, men uden dit selskab, øv! Men jeg fik da købt lidt derinde.. De havde de læøkreste store stykker varmrøget laks til 40 kroner, haps sagde det lige, hehe..

  SvarSlet
 6. Hej Pille

  En anden gang måske?

  Uhm, lækkert med laks. Jeg havde dog kun øje for hesten i dag :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...