tirsdag den 12. juli 2011

Gazpacho af vandmelon...

I weekenden købte jeg en lille vandmelon til at spise her i ugens løb. Desværre viste den sig at være sådan lidt halvkedelig. Den var fast og saftig - men den manglede modenhed og sødme. Jeg erklærede den uegnet som frugt - og fandt på noget andet at bruge den til. Det blev til 2 meget forskellige kolde supper: en liflig gazpacho og en dessertsuppe med vanilje. Den salte først:

Gazpacho er en kold tomatbaseret suppe som oprindelig stammer fra Andalusien. Vil du vide mere om den suppens historie kan du læse om den her. Jeg lod mig inspirere at den helt klassiske opskrift (dog uden udblødt brød og peberfrugt) og gav den et sommerligt frugtpift med hindbæreddike.

Selve suppen: (hovedret til 2 eller forret til 4)

½ vandmelon
2 modne tomater
½ agurk
½ forårsløg
¼ rød chili
1 stort fed hvidløg eller 2 små
3 spsk olivenolie
1 spsk hindbæreddike
2 spsk æblecidereddike
salt/peberSkær melonen i tern, fjern alle sorte kerner. Snit forårsløget fint. Flå tomaterne og fjern kernerne. Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud. Fjern frø og indmad fra chilien og pil hvidløget.

Skær det hele i mindre stykker, kom det i en skål og giv det *wroom wroom* en tur med stavblenderen - eller brug en alm blender.

Den blendede suppe tilsættes nu olie og eddike. Vælg den eddike du kan lide. Suppen skal ha' den helt rigtige sur/søde balance. Smag til med rigelige mængder friskkværnet sort peber og salt. Sæt derefter suppen på køl og lad den trække i et par timer inden den smages til igen.


Suppen fik lidt fintsnittet fyld tilsat ved servering: agurk, gul og rød tomat og forårsløg.

Den iskolde suppe kom i en tallerken og fik en klat græsk yoghurt rørt med citronsaft - fyldet blev fordelt ovenpå. Wow, en virkelig let, lækker, liflig og læskende ret til en varm sommerdag.

Jeg spiste 2 store portioner - nr 2 kom jeg op i en suppekop. Både for syns skyld - og fordi den mindre overflade gør at suppen holder sig kold længere.

Der var en smule tilbage. Det har jeg lige kommet i et glas sammen med 4 cl vodka, et par tynde agurkestænger og lidt ekstra friskkværnet peber. Bloody Mary kan gå hjem og vugge. Skål!


7 kommentarer:

 1. Rigtig spændende idé - og god udnyttelse af trist melon. Yay!

  SvarSlet
 2. Hvor lyder det dog lækkert, Malou - det er lige tiden for gazpacho nu! Tak for dejlig inspiration!

  SvarSlet
 3. Ååååh ja, gazpacho! Tak for super inspiration, Malou - jeg tror, der skal ofres lidt af vandmelonen (selvom den er god!) - din suppe ser FANTASTISK ud :-)
  Kh. Eva

  SvarSlet
 4. Yeah! Vandmelon er supergodt til det salte køkken i sommervarmen. Kan æde RÅ mængder af min egen vandmelonsalat med chili, hvidløg, persille, mynte og eddiker! :D http://www.homemadeheaven.net/2011/07/citron-og-hvidlgsmarineret-kylling-med.html

  SvarSlet
 5. Haha, jeg elsker det sidste alternativ. Jeg har også en vandmelon i kyleskabet som jeg ikke lige kan få mig selv til at lave noget med - men nu ved jeg præcis hvad min plan er :)

  SvarSlet
 6. Gazpacho af vandmelon - det lyder lækkert. Det må vi vist prøve her i ferietiden ... mon ikke, den også kan nydes i regnvejr ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...