onsdag den 24. juni 2009

Sculpture by the Sea (1 af 3)...

I lørdags var jeg ude og se udstillingen sammen med min veninde B, Signe og hendes datter O. Det var en stor oplevelse at se de 60 skulpturer der stod på strækningen fra Tangkrogen til Ballehage og i skoven ved Varna. Jeg spenderede 30 kr på et program, men til min store skuffelse stod der ikke ret meget om de enkelte skulpturer  - men mest om selve arrangementet. Signe købte programmet stilet til børn og der var der straks mere information at hente. Så der kommer da lidt billedtekst ind i mellem. Jeg har ca 30 billeder, det var ikke alle tingene jeg gad fotografere - og der var nogle steder så mange mennesker at de stod i vejen. Jeg har rigtig mange billeder hvor folk vader lige ind foran min linse lige i det jeg trykker af. Men jeg prøvede at være overbærende og ikke hidse mig alt for meget op (med nogen succes), alle havde jo ret til at være der. Det er for øvrigt første gang jeg tager billeder udenfor.

Jeg fandt det her YouTube klip hos Anette og her kan man se nogle af de skulpturer jeg ikke fik med. Billederne kommer lidt hulter til bulter og jeg vil ikke udpensle min egen mening, kunst er jo subjektivt - så dan din egen ☺     

Water Curtain af Marianne Jørgensen (Danmark). "I mit arbejde er jeg optaget af at bringe menneskelige proportioner i relation til omgivelserne. Det gør jeg ved at arbejde i store størrelser direkte i landskabets egne materialer".

Smukt og enkelt, med en ringlende plaskende lyd. Den var klart blandt mine favoritter.

Fisher af Hugh Ramage (Australien). "I de fleste kulturer spiller fiskeren en vigtig rolle, men med global fiskebestand i voldsom tilbagegang, er det måske fiskerens skæbne at blive et mytisk væsen".

This Is Not An Acorn af Bjørn Kromann-Andersen (Danmark). "Dette agern har forladt skoven og har vokset sig stort. Det er ikke så stort som et træ, men mit agern er på vej ud i det dybe blå".  Helt klart min favorit. Det stikker så vidunderligt ud ☺

Axis af Kevin Draper (Australien). "Denne skulptur består af to symbiotiske træer i en vertikal eller nord/syd akse. Den sorte og den hvide ramme udgør et flygtigt mødested for træernes nordre og sydlige form".

Humans Coming Out Of The Water. Imprinted By Their Origin. Imprinted By Their Aim af Jörg-Werner Schmidt (Tyskland). "Fremmede mennesker kommer ud af vandet. Redder sig på græsøen. Klumper sig sammen. Forventer det uvisse, men længes efter det nye og det levendegjorte".

Pot Plane af Yoshio Nitta (Japan). "Jeg vil gerne bære klar, blå himmel i denne potte og ind i folks sind". 

Den kunne jeg også rigtig godt lide. Den havde nogle spændende flader og var varm og rar at røre ved. Vi forlod stranden og gik mod skoven.

Littleman af Richie Kuhaupt (Australien). "En 3D undersøgelse af teknologisk billeddannelse overført til den menneskelige krop og dens nære omgivelser".

Jo tak, der stod de og 'strittede' midt i skoven. Så gik vi op af en lang trætrappe og gik på opdagelse rundt om Varna. (Fortsættelse følger)...

10 kommentarer:

 1. Det var virkelig spændende at se, Malou! Og for mig, der bor langt væk fra Århus, var det dejligt at få et indtryk af udstillingen.

  Ha' en dejlig sommerdag, klem :O)

  SvarSlet
 2. Hejsa Malou
  Fin beskrivelse af udstillingen - den vil jeg helt sikkert skynde mig hen og se :-)
  Mht opskrifterne - tag dig bare god tid - jeg skal først bruge dem om et par måneder - jeg er bare i god tid med planlægningen :-)
  Ha en dejlig dag. Knus herfra mig

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Den udstilling ser rigtigt spændende ud. Jeg er ellers ikke så kulturel-anlagt;o) Men det der kunne jeg godt tænke mig at se.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 4. Kære Malou!

  Det ser flot og også meget overvældende ud, næsten for meget på en dag eller hva'?
  Ihvert fald meget interessante skulpturer :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Wauuww, hvor ville jeg gerne se den udstilling. Hvor længe er den der endnu?
  Århus er ikke lige om hjørnet for mig, men det der vil jeg søreme gerne nå at opleve, hvis det overhovedet er muligt.
  Rigtig go'e billeder :-)

  SvarSlet
 6. Tak Madame, jeg er glad for at du kunne få en oplevelse ud af billederne :-)

  Jeg er meget glad for at jeg tog derud, selv om det kostede mange kræfter.

  Varme solskinsklem fra smilets by :0)

  SvarSlet
 7. Hejsa Grønne pige

  Tak, det var en super god oplevelse - skynd dig ud at se det før det er for sent :-)

  Ok, så tager jeg en slapper med opskrifterne. Ha ha, jeg kan også godt lide at være på forkant.

  Du må også ha´ en dejlig dag!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Hanne

  Uha, du kan tro det var spændende. Det var en fed oplevelse at se kunst i og sammen med naturen.

  Er det for langt for dig at køre?

  Knus Malou

  SvarSlet
 9. Kære Birthe

  Det var næsten for meget, der var mange indtryk og udtryk der skulle fordøjes bagefter.

  Jeg er SÅ glad for at jeg kom afsted, det er for lidt jeg kommer ud i naturen på den måde.

  Der var nogle meget interresante skulpturer i mellem, jeg tog jo kun billeder af ca halvdelen. Det var svært at vælge :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 10. Hej Ellen

  Ja wauuww, det må du nok sige - det var simpelthen SÅ flot.

  Udstillingen slutter desværre allerede på søndag (28/6), men der er vist snak om at den kommer igen en anden gang.

  Tusind tak, jeg ender vist med at blive amatør fotograf :-)

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...