lørdag den 20. juni 2009

En T-bone der sagde øf...

I går var en lang, men god dag. Jeg var i biffen med E og se 'Engle & Dæmoner'. Den var meget bedre end jeg havde frygtet. Det lykkedes mig endda at regne plottet ud i store træk og udpege 'skurken' i god tid. Bagefter daldrede vi lidt i byen og hun gav mig et lift til Viby Torv, hvor jeg så skulle mødes med Max når han havde fri. Mens jeg ventede på ham gik jeg i den lokale genbrugsbutik. Og vupti, det stod det: et stort ludbehandlet spisebord, med 2 ekstra plader og ikke mindre end 8 fede stole. Der var lidt af SP pengene der står 'spisebord' på. Vi har bare ledt forgæves i div møbelbutikker efter noget vi kan lide. Noget med lidt sjæl. Men det her bord faldt vi bare pladask for, det er rustikt og solidt. Så vi købte det på stedet og så kommer de med det på torsdag. 

Jeg havde vildt mange tomater i overskud, så jeg lavede en stor tomatsalat. Så menuen blev tryllet græsk-agtigt med grillet kød, hvidløg, feta og oliven. Jeg fandt sørme øko oliven i den lokale Føtex. 

Jeg lavede en rustik salat af hvide bønner, agurk, gulerod i papirtynde skiver og gul peber. Marinaden var hvidløg, citron, olie, hakket dild og persille.

I min evige jagt på god 'feta' faldt jeg over den her dåse i Føtex. Jeg har læst om den på en blog for et stykke tid siden, men jeg kan simpelthen ikke huske hvor. Uha, den er bestemt ikke dårlig. Der ligger 2 små oste og svømmer i en saltlage i dåsen. Den er cremet og god, men meget til den salte side. 

Jeg skar ca ¾ ost i tern og kom på tomatsalaten. Resten lavede jeg fetacreme af. Fetaost, lidt gul peber og persille blendes med lidt mælk. 

Det giver den lækreste fetacreme, god som dip, på brød eller til nye kartofler. Her fik vi den til brød. Jeg lavede også en hurtig tzatziki med en masse hakket dild.

Kødet var disse T-bones af svinekød. Det er sjældent at de er af få, men det er et fantastisk stykke kød. Filet på den ene side af benet, mørbrad på den anden. De blev bare gnedet med lidt olivenolie og fuldkornssennep inden de kom på grillen. 

Hele herligheden klar til at spise. Vi nåede heldigvis lige at grille mellem to regnbyger. Jeg kunne slet ikke spise det monster af en 'bøf, så jeg fik resten til frokost i dag i en sandwich smurt med fetacreme. 

22 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Det stykke kød, har jeg aldrig set skåret ud af svinekød, men det er sørme en god ide, det vil jeg se om jeg ikke kan få fat i.
  Dejligt, at I fandt et spisebord efter jeres hoved, det kan være svært at finde lige det man drømmer om, gudskelov der er noget der hedder genbrug.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Hej baby!

  Jeg glæder mig til at se spisebordet - og er spændt på, om I kan klemme det ind?

  Knus fra din nevinde Lisa

  SvarSlet
 3. Hej Malou..
  Hvor lyder jeres aftensmad lækker! Du finder altid på så mange lækre dip/creme/dressinger og den her fratacreme lyder da bar for lækker:)

  Knus MissMuffin

  SvarSlet
 4. Hej
  Jeg skal da helt sikekrt prøve den der fetacreme - super idé. De ser godt nok gode ud, de bøffer - jeg tror da aldrig jeg har set den udskæring med svinekød!
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Man spiser altså godt hjemme hos dig :-) Og nu får I jo et kæmpe bord, så du kan bare invitere , hi hi :-)

  SvarSlet
 6. Kære Malou

  Det er lidt sjovt med det stykke kød, jeg talte med min mor i går og de havde købt det i Bilka, der var ingen af os der havde hørt om det før,de var helt vilde med det, og det ser da også rigtig lækkert ud.

  Tillykke med det nye bord. det var da dejligt at I fandt over et som bare lige var det I var på udkig efter, det bliver spændende at se det på torsdag.

  Knus og dejlig dag Malou

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Lækker middag du der fik lavet.
  Det er vist hos mig, du har set den Feta. Jeg køber dog den anden variant - den hvor der står til "cooking and baking". Den er meget cremet og lækker - jeg kan spise den rå;o)
  Ha' en dejlig søndag.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 8. Lækker middag du der har strikket sammen :-)

  SvarSlet
 9. Kære Malou!

  Jeg må kigge efter den feta og så må jeg have lavet fetacreme, hvor ser det - som sædvanligt - LÆKKERT ud! Jeg har før set fetacreme, men har endnu ikke fået taget mig sammen til at prøve det...
  Sikke noget lækkert kød, det har jeg aldrig set, udskåret af gris, tror ikke at vi er så "moderne" hernede :-)

  Skønt at I fandt et spisebord, det er dejligt når man endelig finder noget vi kan lide. Da vi flyttede i vores nye hus, brugte vi rigtig meget tid på at gå rundt og finde de rigtige møbler. Det er nu meget hyggeligt, men også tidskrævende :)

  Det glæder mig at høre at du syntes om Engle og dæmoner, jeg kunne rigtig godt lide den og den bestyrkede min STORE lyst til at komme til Rom :-D

  Knus til dig
  Birthe

  SvarSlet
 10. Tillykke med det nye bord - skønt når man finder et man gerne vil have. Den feta vil jeg prøve - og fetacremen lyder bestemt også lækker. God søndag. Knus Anette

  SvarSlet
 11. Tillykke med spisebordet - det er så dejligt, når man finder det, man har gået og ledt efter længe.

  Jeres mad lyder superlækker. Du får altid twistet retter på en ny og spændende måde.

  Rigtig god søndag, varme klem :-)

  SvarSlet
 12. Kære Vibeke

  Jeg er heller ikke stødt på den udskæring før i butikkerne. Men jeg kan love dig for at det var pengene værd. Jeg gav kun 47 kr for de to kæmper.

  Ja, jeg er SÅ lettet over at jeg endelig fandt et bord. Det har også 'kun' taget 5 år at finde et jeg kunne lide :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Baby

  Ha ha, der skal hugges en hæl og klippes en tå. Men det kan vist lige være der :-D

  Knus
  Nevinde Louice

  SvarSlet
 14. Hej MissMuffin

  Ih tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

  Du kan tro jeg er opfindsom med den slags. Der hvor jeg stod i lære var det sådan nogle ting vi lavede til salatbaren. Så bliver man hurtigt gode venner med blenderen :-)

  Tak, det er altså en super god feta creme. Man må bare endelig ikke blende hvidløget med, det bliver ubehageligt bittert.

  Knus Malou

  SvarSlet
 15. Hej Signe

  Ja, den må du prøve - den bliver et hit hos 'dine folk' :-)

  Det var nogle helt fantastiske bøffer, det var noget af de bedste svinekød jeg havde fået længe. Og til 23 kr stykket!

  Knus Malou

  SvarSlet
 16. Hej Miri

  Uha, du kan tro man spiser godt her :-)

  Du er hermed indviteret! Når og hvis du skulle komme på disse kanter, trakterer jeg gerne med en bid mad.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 17. Kære Pernille

  Hvor sjovt, men Bilka og Føtex er jo også samme kæde. Jeg ved man kan få dem på en restaurant her i Århus, men jeg har heller ikke set dem i butikkerne før.

  Tak, jeg kunne mærke det i maven med det samme 'det er bordet' :-D

  Knus og dejlig dag til dig Pernille

  SvarSlet
 18. Kære Hanne

  Tak, skal du ha´:-)

  Ja, for pokker - det var jo hos dig. Jeg læser jo alle dine indlæg, jeg er bare håbløst bagefter med kommentarene. Jeg prøved at købe den anden variant i går, så den er jeg spændt på. Det er forresten på tilbud i denne uge til halv pris i Føtex, så jeg har hamstret til hele sommeren :-)

  Ha' en dejlig Sankt Hans
  Knus Malou

  SvarSlet
 19. Hej Piskeris

  Tak, det var slet ikke tosset :-D

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 20. Kære Birthe

  Ja, skynd dig i Føtex - den er på tilbud til halv pris i denne uge. Fetacreme kan være super godt, men det kan også nemt blive noget pjask.

  Tak, det var guf :-)

  Det var noget helt fantastisk gris, det vil jeg kigge efter en anden gang. Ha ha, I må måske nøjes med 'de goe gammeldaws' udskæringer :-)

  Ja, det er en lettelse ENDELIG at ha fundet et bord jeg gider at eje.
  Det lyder måske mærkeligt, men mine møbler skal helst ha sjæl. Det eneste 'nye og fancy' vi har er sofaen og sengen, hvor komforten var vigtigst.
  Jeg kan godt forstå at det tog lang tid at møblerer et helt nyt hus med de 'rigtige' møbler.

  Ja, Rom er også kommet på min liste :-)
  E & D var faktisk ganske god underholdning, det er ligefør jeg fristes til at læse bogen.

  Knus til dig
  Malou

  SvarSlet
 21. Hej Anette

  Tak, det er bare så dejligt endelig at ha´ fundet det rette.

  Det er en rigtig god feta og den er på tilbud i Føtex i denne uge.

  Du kan tro det er en lækker fetacreme, men en fed sag :-)

  God Sankt Hans
  Knus Malou

  SvarSlet
 22. Ih tak Madame, det stod lige der og råbte på mig. Det har både historie og sjæl og kommer til at bo godt her :-)

  Tusind tak, det var det pureste guf. Det er jo min hobby at twiste :-D

  Rigtig god Sankt Hans
  Varme solskinsklem :0)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...