tirsdag den 9. juni 2009

Hallo, der er en bøffel i min burger!...

Max skulle ikke spille rollespil i dag, så jeg skulle lave aftensmad til os begge. Jeg gad ikke rigtig, men luskede lidt rundt i Føtex for at finde inspiration. Og det fandt jeg, i osteafdelingen af alle steder!

Jeg har det ikke alt for godt med ost, men jeg prøver da. Det bliver mest til feta og mozzarella. Den her autentiske bøffelmozzerella har en helt fantastisk lækker 'flødet' smag. Den røg i kurven sammen med en pakke øko hakket oksekød, burgerboller og cola. Ja, det er noget skidt at jeg ikke kan holde mig fra colaen - nu var jeg lige blevet afvænnet. Men burgere og cola er altså den perfekte kombination!

Jeg havde nogle spæde blade og et par tomater fra kassen. Jeg havde købt et glas agurker, der var ikke lige overskud til at lave dem selv i dag. Jeg så mig ellers lun på den her hurtige opskrift hos Pernille på 1. her den anden dag. Burgerdressing rørte jeg af græsk yoghurt med lidt ketchup, HP sauce, fuldkornssennep, salt og peber.

Jeg lavede et par gode burgerbøffer og stegte dem næsten færdige. Osten kom på og smeltede under låg. Og så var det bare med at smække burgerne sammen.

Jeg havde også stegt noget kalkunbacon til at putte i. Hmm, selvfølgelig er det fedtfattigt - men det smager altså ikke af ret meget. Max var dog ellevild og guffede sin burger i sig med meget fornøjelse. Det er en sand fryd at lave mad til en der nyder det så meget. I morgen skal jeg på visit og lave mad til en blogger, så det er spændende om hun også nyder det ☺

Nu sidder jeg i sofaen og blogger, mens Myren snorker her ved siden af. Jeg kan mærke at det langsomt begynder at gå den rigtige vej. Der er faldet en masse på plads inden i mig de sidste par uger. Det er ved at gå op for mig at jeg ikke er i stand til at arbejde, selv om jeg virkelig gerne vil. Men jeg syntes at de mennesker jeg møder i 'systemet' er gode til at gøre det klart, at en pension ikke behøver at betyde farvel til arbejdsmarkedet for evigt. Om et par år kan det jo revurderes om jeg har fået det godt nok til at magte et fleksjob. Så jeg tror jeg snart nærmer mig en accept af tingenes tilstand. Så gælder det bare om af få slappet af og fokusere på livskvaliteten. Hos 'Lille mig i den store verden' fandt jeg denne knap. 

Tak, Bibo - den skal jeg nok få glæde af ☺

20 kommentarer:

 1. Argh, det ser vildt godt ud - som sædvanlig! Det er altså nogle superlækre burgere, du får smækket sammen! Jeg tror muligvis, vi også skal have det i morgen aften, hvis ikke der er så mange rester fra denne dags aftensmad :-)

  Den der bøffelmozzarella kender jeg ikke, men det lyder til, at den er værd at afprøve!

  SvarSlet
 2. Det ser lækkert ud.

  Jeg har en bekendt - på 3o år - som er indstillet til førtidspension fornyligt. Ved hende har de også gjort meget ud af at pointere, at det jo ikke nødvendigvis er for altid - hun kan sagtens få et flexjob hvis hun magter det om et par år. Jeg håber du får det bedre så du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet igen - men det vigtigste er at passe på sig selv.
  Jeg har også "lånt" Bibo´s relax-knap - den kommer også i brug hos mig indimellem. Knus og god dag (Jeg har svaret på dit spørgsmål på min blog)

  SvarSlet
 3. Det ser bare så lækkert ud, Malou! Og det er dejligt, at Max påskønner din madkunst. Og hvor er det godt, at du er ved at acceptere tingenes tilstand, og at du ved, at sagen kan tages op igen om et par år.
  Varme onsdagsklem!

  SvarSlet
 4. Kære Malou
  Den ser for lækker ud den burger, vi laver det af og til for jeg kan ikke lide dem man kan købe.
  Hos Mig står den på kylling i dag, desværre er vejret skidt så det bliver ikke på grillen :)
  Knus

  SvarSlet
 5. Accept af tingenes tilstand som de er lige nu.. Flot :-)
  Og dejligt du møder nogle gode mennesker i " systemet" , det er ikke ofte man hører det.

  SvarSlet
 6. Kære Malou!

  Altså jeg vil bare sige, du må også komme og lave mad hos mig, ANYTIME! :-D
  Hvor ser det godt ud, jeg ELSKER en god burger. Faktisk havde jeg tænkt at du skulle prøve den "bluecheese burger", som vi har fået en del gange, når du - forhåbentlig - snart kommer og besøger mig. Jeg ved godt at du ikke er til bluecheese, men det kan jo være at jeg kan lokke dig til at smage ;-)

  Hvor er det dejligt at du har fundet lidt mere ro, det er en dejlig følelse når det falder på plads inde i hovedet! Det giver en anden form for ro....

  KNus
  Birthe

  SvarSlet
 7. Dag nabbit! mere grøntfoder :)

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Uhm, de burgere ser skønne ud.
  Og den mozarella er bare god!!

  Godt at høre, at du er ved at forlige dig med tanken om pension. Det er bare en proces. Men det er jo rigtigt, at en pension ikke er for evigt. Det er godt, at man er kommet væk fra den tankegang.

  Ha' det rigtigt godt.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 9. Hey - den relax-knap kunne jeg vist også godt bruge (stadigvæk)!

  Og så masser af gode tanker til dig herfra. Det er en svær beslutning, du skal ta' ang. arbejde eller ej. Men du skal søreme også passe godt på dig selv! Og det lyder heldigvis, som om du har det for øje! Pøj pøj.

  SvarSlet
 10. Hej Piskeris

  Tusind tak, det var bare nogle drønfrække burgere. Men drop kalkunbaconen, den er for kedelig. Så hellere den ægte vare :-)

  Uha, den bøffelmozzerella er bare GUF. Siger jeg som ikke er den store ostespiser. Den kan kun anbefales.

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Anette

  Tak, der er jeg glad for at du syntes :-)

  Det er jeg glad for at høre, det giver bestemt håb for fremtiden. Jeg havde frygtet at førtidspension var et sidespor hvor man blev parkeret og glemt.

  Tak, det håber jeg også. Jeg skal nok få noget godt ud af livet alligevel, jeg er ikke typen der græder (ret længe) over spilt mælk :-)

  Ja, er det ikke en fantastisk knap? :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Ih tak Madame, det er jeg glad for at du syntes :-)

  Det er SÅ dejligt at Max sætter pris på maden og ikke sidder og stikker til det. Han vil vist bare gerne ha´ mig til at bruge lidt mere fløde :-D

  Ak ja, der er ingen vej udenom. Jeg tror ikke at det ville være godt for nogen at jeg stritter imod længere. Men jeg er sikker på at jeg godt kan få noget godt ud af livet på trods af sygdom og begrænset indtægt.
  Det trøster meget, at situationen kan revurderes. Så bliver jeg ikke helt 'glemt' :-)

  Varme tordagsklem :0)

  SvarSlet
 13. Kære Pernille

  Tak, det var vist også luksusudgaven :-)

  Dem man køber er sjældent lige så gode som de hjemmelavede. Men det er vist ikke alle der er enige.

  Det er altid et hit med kylling, din så også pragtfuld ud. Den ananas-salsa er jeg ret vild med.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Miri

  Tak, det har også taget lang tid at nå hertil :-)

  Men jeg VED at det er den rigtige beslutning. Og heldigvis kan det 'genforhandles' om et par år.

  Ja, jeg har godt nok været heldig med den sagsbehandler. Det er som at vinde i lotteriet. Tro mig – jeg har trukket en del nitter efterhånden! Det lyder så bittert, men det kunne ha´ sparet mig for meget smerte og ulykke hvis jeg havde fået den hjælp der var blevet lovet. Så – ikke mere ærgrelse. Nu er jeg her og det skal jeg nok få det bedste ud af!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Kære Birthe

  Ok, jeg hopper lige på et tog :-D

  Tak, jeg er glad for at du kan lide min burger. Den var altså også rigtig god :-)

  Argh, jeg ved altså ikke om jeg tør smage den der "bluecheese burger" når jeg kommer ned og besøger dig. Jeg er sådan en 'tøsedreng' når det kommer til blå ost. MEN jeg er jo selvfølgelig også nysgerrig, når du nu siger at det er så godt. Jeg er ikke helt afvisende over idéen :-)

  Det hele falder lidt mere på plads for hver dag. Der kommer mere og mere ro på. Det hjælper med alt den gode feed-back her i blogland, der er jo mange der kender til problemstillingen. Tænk at der er så mange uventede ressurcer at hente 'herinde' :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Stakkels, stakkels Morfar!

  Tro mig - i morgen bliver der ikke så meget grønt, men masser af BØF :-D

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Kære Hanne

  Tak, det var i verdensklasse :-)
  Det er sådan en god mozzerella, tænk at jeg ikke har fået den før. Den kommer vi nok til at få en del i salater her hen over sommeren.

  Ja, nu er det ved at sive ind. Jeg skulle nok ha´ taget imod det noget før, men jeg har udtømt alle mulighederne i processen. Så jeg komme ikke til at sidde med følelsen af jeg "måske kunne klare" noget. Nu er det afklaret at det kan jeg ikke.

  Jeg er taknemmelig for at det kan laves om hvis jeg får det bedre.

  Tak, i lige måde!
  Knus Malou

  SvarSlet
 18. Hej Bente

  Åh ja, den skal du også have. Du kæmper en brag kamp for at holde stressen fra døren!

  Tusind tak, i lige måde. Jeg har taget min beslutning, det bliver pension no.Så må vi se om et par års pause kan gøre mig klar til at vende tilbage på arbedsmarkedet. Man har jo lov at håbe :-)

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 19. Det VAR da så lidt, søde. Jeg aktiverer min lige om lidt. Just landet... øh... eller noget. ;)
  Vi må smække fødderne op - selvom vi ikke er gode til det. Kram

  SvarSlet
 20. Hej Bibo

  Yep, fødderne op - den er jeg med på :-)

  Kram
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...