mandag den 22. juni 2009

En tur i det grønne...

Jeg har lige måtte tage et par dage på langs. I lørdags stod den jo på 'Sculptures by the Sea' og det var en hård omgang for mig. Der er et indlæg på vej om turen, jeg skal bare lige ha´ udvalgt billederne med omhu. Det tog ca 3 timer at se alle skulpturene og gå turen rundt. Det var meget gåen på stranden, i skoven, på trapper (i skoven og på hotellet), så jeg fik en masse frisk luft og motion. Og sol! Alt for meget sol. Det småregnede da jeg tog hjemmefra, iklædt regnfrakke og travesko. Hmm, vejret slog om og det blev superskønt sommervejr. Det klagede vi jo ikke over og havde en dejlig eftermiddag. Da B og jeg sad og ventede på min bus, var jeg så træt at jeg næsten ikke sagde noget. Trust me - det er ikke noget der sker særlig tit. Jeg fandt da endelig hjem og fik endda handlet på vejen. Men så gik jeg også i brædderne. Bum! Og der lå jeg og snorkede i flere timer, til min søster ringede. Da vi havde snakket færdig gik jeg ud på toilettet og fik et kæmpe chok. En hot-pink krabbe kiggede tilbage fra spejlet. Uha, hvor så jeg ud. Så jeg måtte duppe mig med aloe vera gele en gang i timen resten af weekenden. Jeg trøster mig med at der er blevet sat godt ind på D-vitamin kontoen samtidig. Max var til 25 års studenterjubilæum, så jeg skulle kun lave mad til mig selv. Jeg overvejede take-out, men jeg trængte altså til noget ordentligt at spise efter den lange travetur.

Jeg havde fået 2 store potter basilikum for kun 4,95,- stykket. Det var godt nok billigt. Jeg besluttede mig for at lave pesto af det hele og så fryse noget.

Jeg lavede den med ristede, saltede cashewnødder. Jeg kørte den lind med olivenolie og rørte den med 1 fed presset hvidløg til sidst.

Jeg delte pestoen op i 3 portioner. 1 til aftensmad, 1 til køleskabet (dækket med olie) og en til fryseren.

Der var nogle skønne spæde bundtløg med i kassen, som jeg hakkede fint. Sammen med en stor håndfuld havregryn, pesto og en sjat tykmælk blev de æltet ind i 800 g hakket øko svinekød.  

Det gav 17 fine deller. Jeg formede dem med latexhandsker på og stegte dem på en sliplet panden uden fedtstof.

Man kan selvfølgelig bruge æg/mel, æg/rasp eller æg/havregryn i stedet for. Men tykmælk fungerer lige så godt og det er jo ikke altid man har æg i huset.

Jeg tog resten af salaten fra fredag og vendte den med tomatbåde og lidt pesto. Tzatzikien var kun blevet bedre af at trække. Jeg fik lidt brød og et glas rødvin til. Resten af dellerne skal vi ha´ i aften med nye kartofler og gulerødder til. Og måske en rygeostecreme. Mums!

Update:

Der var både nye kartofler og gulerødder med top i ugens Dogmekasse. Det var et stort arbejde at gøre gulerødderne rene, men det var bestemt umagen værd. Det er den danske sommer på et fad! 

Og det blev til en lille rygeostecreme. 1 del rygeost røres med 1 del creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt. Der tilsættes 1 stor spsk pesto, salt, peber og citronsaft. Resten af cremen skal bruges i en kartoffelsalat i morgen. Max bliver hjemme fra rollespil så vi kan holde Sankt Hans sammen. Så vil vi grille pølser på altanen og se lidt på det lokale bål. Det glæder jeg mig til!

22 kommentarer:

 1. Orv, hvor lækkert, og det kunne sagtens omsættes til de ønsker Bjørnen har til studentermad på fredag.

  SvarSlet
 2. Mmm - god kombo du har lavet der :-)

  Og den sol er farlig. Jeg har været så påpasselig i år, at jeg stadig er megableg, hvilket er lidt et problem, nu hvor solen faktisk skinner en del den næste uges tid. men jeg kan anbefale Änglamarks sollotion - det er den eneste, som Tænk slap gennem nåleøjet i en test, de udførte sidste år. Den blokerer en del og indeholder ikke skadelige stoffer.

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Man skal ikke læse din madblog når man sidder her og ikke har fået aftensmad :)

  Kender godt det med at blive helt rød, men som du siger så kommer du da ikke i Dvitamin underskud.

  Kan du have en dejlig aften Malou

  SvarSlet
 4. Kære Malou!

  Jeg ville så gerne have været med til at se "Sculptures by the sea" :-) Det lyder dog også til at have været en ret anstrengende omgang, men det lyder som god motion ;-)

  Hold da fast noget lækkert mad og de små "deller" ser altså fabelagtige ud! Jeg skal helt klart have prøvet pesto med ristede cashewnødder, som er en af mine MANGE svagheder.......

  Pas nu godt på dig selv :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Hej Kikært

  Kunne ønske mig at være en irriterende flue på væggen når du laver mad. Det ser dælme godt ud. Den der pesto. Det skal vi vist også prøve her. Det er bare ikke til at få fat i noget ordentligt basilikum herude på landet.

  Vi vil se om vi kan komme ind og se den del af Sculpture by the Sea i morgen hvor man kan komme rundt med barnevogn. Lidt er bedre end ingenting.

  Håber ikke det bliver alt for varmt. Der skulle jo nødig gå sport i at ligne en jomfruhummer ;-)

  Knus

  SvarSlet
 6. Vi var ude og se Sculptures by the sea i dag. Det var en skøn tur på 2½ time men vi var heller ikke omkring hotellet da vi havde hund med. Jeg er godt brugt i hænder og fødder. Det er hårdt at holde en ivrig hund :D Håber du er ovenpå igen? Knus

  SvarSlet
 7. Åh, det er så dejligt med dine små fif :)

  Og så må man sige at solen er en lumsk ven. Den har det med at overrumble en.

  Kærlig hilsen Kari

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Gud, - hvor er det længe siden, at jeg har fået frikadeller, - det skal der laves om på!
  Det ser dejligt sommerligt ud, med de nye grønsager.
  Pas nu på dig selv med en sol, det går stærkt, når den tar fat.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 9. Uha, jeg håber, den hot-pink krabbe har fået sin normale kulør tilbage igen.
  Din mad ser helt vidundelig ud - jeg har ikke tænkt på, at man kan lave deller på den måde.

  Varme sankthansklem til dig :-)

  SvarSlet
 10. Synes det er flot du orkede at lave et sådan måltid !
  God Sct. Hans aften :-)

  SvarSlet
 11. Nørj hvor ser det bare lækkert ud Klidmoster! Den der pesto kunne jeg godt liiiige nuppe en portion med hjem af! ;-)

  SvarSlet
 12. Hej Sifka

  Ih tak, det var rigtig lækkert :-)

  Det ville være nogle gode deller til studentermad, de kan jo laves i forvejen og så varmes.

  Tillykke med Bjørnen!

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Piskeris

  Tak, det var bestemt ikke dårligt :-)

  Ja, den sol er ikke at spøge med. Jeg er stadig ret pink. Der er ikke meget 'mode-bleg' tilbage :-)

  Nice, det er sådan en solcreme jeg har i skabet (hvor den jo gør STOR nytte, not).

  Jeg håber at du kommer gennem sommeren uden skoldninger :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Pernille

  Tak, din slemme pige. Har du ikke spist aftensmad kl 20.32? :-D

  Argh, jeg ligner stadig en hummer. Men ja, nu uden D-vitamin mangel :-)

  Jeg håber at du har haft en god Sankt Hans!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Kære Birthe

  Det kan jeg godt forstå, det var en rigtig god oplevelse. Der var mange tankevækkende skulpture. Du kan tro det var en fysisk udfordrende tur - men bestemt umagen værd.

  Ih tak, det var dejligt med lidt guf da jeg kom hjem. Pesto i 'dellerne' er et klart hit. Ha ha, jeg kan heller ikke betroes en pose cashewnødder :-D

  Tak, i lige måde!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Vita

  Hmm, kom frisk - du må gerne se på. Jeg har bare en tildens til at blive et skrapt fruentimmer når jeg er i køkkenet :-)

  Trust me - det er en super pesto. Mon ikke du kan finde noget godt basilikum på vje hjem fra arbejde?

  Jeg så godt at I havde været på stranden og se nogle af skulpturene. Der kommer billeder på bloggen af dem I ikke så (når/hvis jeg snart får taget mig sammen.

  Ha, jeg ligner allerede en jomfruhummer. Pink og smart ;-)

  Knus
  Kikært

  SvarSlet
 17. Hej Anette

  Jeg så godt dine flotte billeder :-)

  Det var en stor oplevelse at se alle de skulpture. Men sikke en gåtur!

  Jeg kan levende forestille mig hvor meget Kenzo trækker :-)

  Tak, jeg er ved at være tilbage til 'normal' tilstand.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Kari

  Tak, hvor dejligt at du kan bruge mine små fif til noget :-)

  Ja tak, solen og jeg er ikke de bedste venner længere. Uforskammet at overfalde mig på den måde :-)

  Kærlig hilsen Malou

  SvarSlet
 19. Kære Vibeke

  Ha ha, jeg havde det på samme måde - jeg havde 'glemt' frikadeller eksisterede :-)

  Tak, det var skøn sommermad - men sikke et arbejde med de gulerødder!

  Ja tak, det har jeg mærket. Nu skal jeg passe på ikke at få for meget det næste stykke tid.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 20. Ha ha, det hjælper på det nu Madame. Men hold da op hvor har jeg været rød. Heldigvis hjælper aloe vera gele fantastisk :-)

  Ih tak, der var bare lækkert. Frikadeller er en undervurderet spise, der kan laves både lækre og sunde.

  Også varme sankthansklem til dig :0)

  SvarSlet
 21. Hej Miri

  Well, jeg skulle jo ha´ noget at spise. Hvis jeg ikke havde købt det hakkede kød havde jeg også bestilt pizza :-D

  Men det var umagen værd at lave frikadeller, der var jo nok til 3 dage :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 22. Hej Nicolai

  Dejligt at du kigger forbi :-)

  Tak, det var det pureste guf. Det var en super pesto, nu skal jeg bare på jagt efter mere basilikum.

  Åh, jeg må altså endnu engang takke dig for de hvidløgsflutes ;-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...