onsdag den 17. juni 2009

Blueberry Crisp og bøf...

Jeg har længe haft lyst til at lave noget med blåbær. Det er nu de er billigst og nemmest at få fat på. Der var godt nok en lille bakke med i en frugtkasse for et par uger siden, men dem frøs jeg (og vil bruge dem i en blåbær-is når min nye ismaskine kommer med posten).  I fredags fik jeg besøg af Pernille, som jeg mødte til Anarkisten´s konditorisøndag. Vi skulle nemlig dele en frugtkasse fra Aarstiderne. Jeg trakterede med Kusmi (Prince Wladimir) og Bluberry Crisp som kun Newyorkerbyheart´s Mama kan lave den ☺

Jeg blev lige nødt til at lægge det her billede på igen. Det er altså en 10´er der ligger der! Jeg har ALDRIG set så store blåbær i hele mit liv. Jeg købte 2 bakker a 170g for 40 kr i Føtex. Blåbærrene blev skyllede og smidt i et ildfast fad. 'Dejen' fik lige en tur i Big White, jeg havde ondt i fingrene og kunne ikke 'smuldre' med dem. 

Det blev jo nærmest en helseversion. Sigtet speltmel (2 dl), rørsukker (¾ dl), kanel (½ tsk) og smør (6 spsk = 90 g). Tja bum, om ikke sund så økologisk! 

Jeg skulle ha´ kørt 'dejen' lidt længere i maskinen, men jeg var bagefter og skulle ha´ den i ovnen i en fart. Den endte med at få ca 30 min ved 200°C.

Vi kastede os frådende over den sagesløse kage. Det var gudespise! Jo mere den kølede af, jo mere smagte den af blåbær. Jeg havde lavet en creme af 1 del græsk yoghurt og 1 del creme fraiche, rørt med lidt florsukker og vaniliekorn. Jeg må med skam erkende at vi konsumerede det hele. Så stakkels Max kom hjem til et tomt fad og to sukkerhøje piger. Ham fik en trøste-is fra fryseren.

Vi spiste rigtig sent fredag, jeg var allerede begyndt at blive lidt sløj. Men jeg havde brug for noget ordentlig mad oven på alt den kage. Så det blev til en fyldig salat med broccoli, radisser, peberfrugt, tomat, gulerod, agurk og kidneybønner. Marinade af olivenolie, hvid balsamico og hvidløg. 

Vi fik salaten til en god saftig rib-eye. Det er sjældent at jeg har smør i huset, men jeg havde jo købt en pakke til kagen. Så selvfølgelig blev det lige til en lille klat hvidløgssmør med krydderurter også. 

Sådan skal en rib-eye steges efter min mening!

20 kommentarer:

 1. Århhhh hvad, hvor ser det GODT ud! Den rib-eye kunne jeg spise lige på sekundet - jeg er SÅ vild med rødt kød og den er stegt helt perfekt efter min mening :-)

  Køber du den ved slagteren? Jeg må snart have mig en ordentlig steak af en art.....

  Godt at høre at du/I kunne lide Blueberry crisp'en - og ja det er rigtig, jo mere den køler af, jo mere smager den af blåbær (og kanel) - den giver mig hjemve og minder mig om gode timer :-)

  Håber at du er ved at få det bedre - og stakkels Max der slet ikke fik den smagt ;-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. haha, ja du godeste, det var en god fredag ;-)

  Det var god te, godt selskab og go kage, seriøst: hvad kan man ønske mere?

  SvarSlet
 3. "Sådan skal en rib-eye steges efter min mening!"

  Helt enig :-)

  /Max

  SvarSlet
 4. Louice, baby...

  Nu sidder jeg her kl. 04.12 og bliver så hægen efter rødt kød, at det er næsten pinligt...

  Det er LIGE NØJAGTIGT sådan en bøf skal steges - med lidt stegeskorpe og så blodig i midten - UHM! Manden min foretrækker en medium rød - men så er det jo godt, at man selv styrer sin bøf-stegning og dermed kuløren :)

  Rød er min yndlingsfarve :P

  Godt at du er ved at få det bedre - du lød stadig kvæstet i telefonen i dag, men mon ikke du er på rette vej?

  Jeg glæder mig til vi ses i juli - senest!

  Knus, Lisa

  SvarSlet
 5. Det lyder fantastisk lækkert, Malou, og den blåbærkage må jeg hjem og kopiere - vi er helt vilde med blåbær!

  Ha' en dejlig torsdag, varme klem ;o)

  SvarSlet
 6. Mums , mums og atter mums :-)

  SvarSlet
 7. Uhm, hvor lyder det lækkert!
  Jeg må kigge efter blåbær næste gang jeg er på torvet, jeg elsker lune kager med masser af creme til:)

  SvarSlet
 8. Hej kikært

  Det ser SAFTsusemig lækkert ud!!!!
  Jeg SKAL altså lære at stege en bøf!

  Måske skulle jeg starte med at finde ud af hvilken udskæring jeg kan lide...

  Godt at se du stille er på vej på banen igen.
  Pas godt på dig!

  Knus Vita

  SvarSlet
 9. Godt at høre, at du er på højkant igen, Malou!

  Det var dog nogle enorme blåbær, du har fundet. Tærten ser lækker ud, hmmm, skulle måske prøves. Vi har mest brugt blåbær til smooties på det seneste. Men ... indrømmet ... de frosne giver altså det æstetisk kønneste resultat ;-) .

  SvarSlet
 10. Kære Malou
  Det ser saftsuseme lækkert ud, og de gigantbær, det er da helt vildt.
  Bøffen er som den skal være, PERFEKT!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 11. Kære Birthe

  Wee, tak - det var bare en super god bøf :-)

  Tak, endelig en der forstår sig på rødt kød! Der er alt for mange der vold-steger deres stakkels sagesløse bøffer.

  De her er bare købt i Føtex. Vi beder bare slagteren skære nogle til os på de antal gram vi vil have. Dem der ligger i køledisken er altid for tynde.

  Uhm, ja - den Bluberry crisp var fantastisk god. Den skal jeg lave igen! Der er heller ikke noget som en duft eller en smag der kan bringe en stemning eller følelse frem. Godt du kan mindes de gode timer hos din Mama :-)

  Tak, nu er jeg helt på toppen igen. Jeg håber også at du er ovenpå efter i går. Det har været en træls omgang for dig!

  Ha ha, Max lider vist ingen nød - han får så rigeligt guf. Det er mig en gåde hvordan han kan blive ved med at være en streg i luften.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Pernille

  Yep, en af de bedre af slagsen :-)

  Nice, jeg hyggede mig også. Tja bum, man kunne vel ønske sig lidt mere kage? :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Åh, Skatter - jeg er glad for at du kunne li´ den :-)

  Kysser

  SvarSlet
 14. Kære Lisa

  Sorry, det var ikke min mening at gøre dig 'bøffen' midt om natten :-)

  Yep, den sagde faktisk stadig lidt muh når man skar i den. Gufguffenuf :-D

  Hmm, så er det vel svært at lave en flanksteak til manden når I kan lide kødet forskelligt?

  Ha ha, rød er faktisk også min yndlingsfarve. Hvem ville ha´ troet det?

  Tak, nu er jeg helt på toppen igen. Jeg var lidt slap i sværen da vi snakkede sammen, men så fik jeg en god lur bagefter og så gik det meget bedre.

  Jeg glæder mig også til vi ses, det bliver dejligt at få sat et sted på hvor du er. Når vi taler sammen, tænker jeg jo stadig på din gamle adresse :-)

  Knus, Louice

  SvarSlet
 15. Åh, Madame - det var super lækkert det hele :-)

  Det er sådan en skøn blåbærkage, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.

  Ha' en dejlig weekend, varme klem :o)

  SvarSlet
 16. Hej Miri

  Ha ha, du kan tro det var mums :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej MissMuffin

  Tak, det var også rigtig lækkert :-)

  Jeg håber at du finder nogle gode blåbær, det er nu de er til at få fat på. Lune kager er altså også dejlige :-)

  Glade hilsner
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Vita

  Tak, det var simpelthen bøffer i verdensklasse!

  Jeg skal sørme hurtig få dig lært at stege en bøf perfekt. Måske skulle jeg skrive et detaljeret indlæg om det?

  Jeg kan kun anbefale rib-eye. Det er et smagfuldt stykke kød med en god fedtmarmorering. Jeg skærer det overskydende fedt fra efter stegning.

  Tak, jeg er ved at være på toppen igen. Ingen stress = godt humør! :-D

  Du må også passe godt på dig og dine!

  Knus Malou

  SvarSlet
 19. Tak, Bente - nu er bøtten vendt igen :-)

  Ja, det er bare de vildeste blåbær. Jeg kan kun anbefale kagen, den er vildt god. Jeg kommer også af og til frosne blåbær i mine smoothies :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 20. Kære Vibeke

  Ih tak, det var bare drønlækkert det hele :-)

  Det er altså de største blåbær jeg nogensinde har set.
  Tak, jeg er helt enig - den bøf var lige i vinkel :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...