mandag den 8. juni 2009

Mini-blogtræf i Århus d 20/6...

Kom til Århus lørdag d 20/6 ved middagstid, se den smukke udstilling 'Sculpture by the Sea' og slut af med et cafebesøg i lystbådehavnen. Er der nogen der har lyst til det? Folk uden blog er også mere end velkomne!

Takket være Kronprinsparrets mellemkomst vises det verdensberømte australske udstillingsprojekt Sculpture by the Sea i Århus i juni 2009. Kyststrækningen fra Tangkrogen til Ballehage vil blive omdannet til en udendørs kunst event, hvor mere end 50 unikke skulpturer i forskellige former, størrelser og materialer vil blive placeret på strandbredden, i vandkanten og i skovbrynet. 

Det er D.K.H. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, der oprindelig har foreslået, at Sculpture by the Sea vises i Århus. De oplevede Sculpture by the Sea på Bondi Beach ved Sydney for et par år siden og blev dybt fascinerede af samspillet mellem skulpturerne og stranden. Lige siden har de håbet på, at Sculpture by the Sea på et eller andet tidspunkt kunne komme til Danmark. Med udstillingen, der finder sted i perioden 5.-28. juni 2009, går ønsket i opfyldelse. 

’Det er for os begge en rigtig stor glæde, at ARoS i samarbejde med Århus Kommune kan præsentere en af de mest spektakulære kunstbegivenheder fra Australien, Sculpture by the Sea. Der er tale om et meget spændende dansk-australsk kulturmøde, også for os personligt, da det vækker gode og kærlige minder fra mange vandringer langs Bondi Beach i Sydney. Det er derfor med stor fornøjelse, at vi har takket ja til at være protektorer for udstillingen i Århus. Der venter publikum en stor oplevelse.’ Udtaler Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. 

Århus bliver den første by uden for Australien, som kan præsentere Sculpture by the Sea. At netop Århus blev valgt er, ifølge direktør for projektet David Handley, udtryk for, at man gerne vil forstærke de tætte venskabsbånd, som ikke mindst på grund af Kronprinsesse Mary allerede findes mellem Danmark og Australien. Denne særlige relation har været udslaggivende for valget af Århus, der kan ses som et ”hands across the ocean samarbejde” mellem de to lande. Flere byer har forsøgt at få skulpturudstillingen til deres strande, men indtil nu har vi været nødt til at takke nej. 

Grunden til, at vi kan afholde den første internationale Sculpture by the Sea udstilling i Århus er, at vi netop her har fundet den helt rigtige ramme for udstillingen i kombinationen af den spektakulære kyststrækning og den entusiastiske opbakning fra Århus Kommune, siger David Handley. 

Det er ARoS Aarhus Kunstmuseum, som sammen med Århus Kommune, Kulturhus Århus og Børnekulturhuset producerer udstillingen i tæt samarbejde med den australske moderorganisation. Kurateringen har netop fundet sted i Bondi og det ser ud til at udstillingen vil omfatte 50 skulpturer af kunstnere fra det meste af verden – herunder godt 20 danske og regionale billedhuggere. (Taget fra den officielle pressemeddelelse)

18 kommentarer:

 1. Jaaaaa - super initiativ. Dog er det endnu en af mine alene-hjemme-med-ungerne-weekender, men satser på legeaftaler... :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Det ser godt nok spændende ud !
  Men det er desværre ikke muligt for mig :-)

  SvarSlet
 3. Skynder mig, at "give lyd"....og sætter straks et kryds i kalenderen!
  Nu er vi to/tre ;-)
  Jeg tror...du personligt prøver at overskride et par grænser, og helt ærligt; Det går sgu da godt!!!!

  Knus og tanker herfra!

  SvarSlet
 4. Kære Malou!

  Godt initiativ! Desværre skal vi ind og se Otto Frello udstilling, men jeg har glædet mig så længe, så jeg vil ikke aflyse det :-)

  Kærlig hilsen
  Birthe

  SvarSlet
 5. Dét gad jeg bare godt, både udstillingen og mini-blogtræf. Vi pakker bare campingvognen ned den weekend og tror ikke gemalen vil smile bredt hvis jeg bare smutter.

  Håber der kommer træf igen efter august, så er jeg med.

  SvarSlet
 6. DEN udstilling gad jeg godt se. Må jeg melde tilbage til dig når jeg kommer hjem fra København - så ved jeg om jeg stadig er i live eller ej. :-D

  SvarSlet
 7. Top nice, Signe - du er hermed på listen. Hvis du ikke kan få legeaftaler til pigerne, kan du jo tage dem med!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 8. Hej Miri

  Ja, det ser spændende ud. Jeg glæder mig til at se udstillingen.

  Bare rolig, du kommer ikke til at gå helt glip af det - jeg skal nok tage en masse billeder. Det bliver som at være der selv ;-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 9. Hej Fru Heist

  Nice, så bliver vi allerede 4. Jeg følges med min veninde B der også gerne vil se udstillingen.

  Yep, det går fremad på mange punkter. Der går rigtig godt :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 10. Kære Birthe

  Uh, jeg vil også SÅ gerne til Varde og se den udstilling. Jeg er fuldstændig betaget af Otto Frello :-)

  Det kan jeg bestemt godt forstå at du ikke vil aflyse.

  Kærlig hilsen
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Fru E

  Jeg kan godt forstå at du ikke kan komme. Du skal ikke ha´ klinket noget med gemalen :-)

  Der skal nok komme andre træf. Det kan jo være at der kan laves noget i Festugen?

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Bibo

  Yep, du giver bare lyd når du engang er tilbage. Det haster ikke, der er ingen tilmeldingsfrist.

  Uha, det bliver spændende at høre om din tur. Det ser da drønhyggeligt ud på den B&B :-)

  Pas godt på dig selv derovre!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Min nevø har fødselsdag den dag og 2½ times træning. Så jeg kan desværre ikke, men hvilken god ide :0)

  SvarSlet
 14. Hej Marianne

  Det var ærgeligt, men måske en anden gang?

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Jeg ville VILDT gerne komme. Men min svoger, der har fødselsdag på søndag, og min far der har på fredag, har slået deres fødselsdage sammen til på lørdag!!!

  Er frisk på en kunst-tur en anden gang. Har da planer om at se Otto Frello på et tidspunkt - vild med hans malerier.

  KNUS og dejligt at se at du er ved at være oppe igen. Pyh! Tænkte på dig flere gange i sidste uge i Bella Centret - der var en stor stand omhandlende fibromyalgi.

  SvarSlet
 16. Hej Bibo

  Æv, det ville ellers ha været hyggeligt. En anden gang måske?

  Der er jo også altid Aros, der er som regel nogle spændende udstillinger. Det var måske noget?

  Max og jeg overvejer en tur til Varde og se Frello udstillingen. Men nu får vi se om det bliver til noget :-)

  Ha ha, det føles næsten som om jeg har været med dig på messe (og jeg kom sådan til at tænke over om jeg ikke burde ha´ været med). Jeg Det har vist været en drøj omgang for dig. Men rart med et lille billede, så nu ved jeg jo hvordan du ser ud :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 17. Bestemt en anden gang, DET kan du tro. ;)

  Jep, jeg er stadig ret træt efter den tur - but it was worth it.

  Hav en skøn dag - stort knus

  SvarSlet
 18. Hej Bibo

  Du siger bare til :-)

  Det var en fed oplevelse at se alle skulpturene, men det var godt nok hårdt at gå rundt på stranden og i skoven i 3 timer.

  Også stort knus til dig :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...