fredag den 5. juni 2009

Fiesta...

I onsdags havde jeg min 'gamle' veninde L på besøg hele dagen. Det var mange år siden vi havde set hinanden sidst, så jeg var noget spændt på om vi kunne genfinde kemien. Men det var ikke noget problem og det var som om vi lige havde set hinanden for et par uger siden. Det er en gave at få kontakt til en man har savnet så meget de sidste år. Lige da jeg havde startet bloggen op, lagde L en kommentar her uden at vide hvem jeg var. Så skrev jeg til hende på FB og så begyndte vi først at chatte der, siden på MSN og i de sidste par måneder har vi haft timelange telefonsamtaler. Og nu har vi så haft vores første møde IRL. I næste månede er det mig der hopper på et tog og besøger hende.

Jeg havde lovet at lave tex-mex, så jeg gik på jagt i de forskellige butikker for at samle mine favorit ingredienser sammen til det. Jeg lavede kødfyldet i tirsdags, så jeg ikke skulle bruge for lang tid i køkkenet om onsdagen. Og så kunne jeg jo lige få det til aftensmad også, Max var jo til rollespil.

Jeg tog det jeg kunne få af øko og resten hvad der var.

Under en af vores lange samtaler, spurgte L pludselig: Hvor er løgene i din madlavning? Hmm, det måtte jeg lige tænke lidt over. Jeg bruger faktisk kun løg når de er med i kasserne. Det er sjældent at jeg køber ekstra grøntsager. Men i tirsdags brugte jeg et stort hakket løg i 'kødsaucen'. Her er beviset ☺

Kødfyldet blev lavet af 800 g hakket oksekød, 1 stort hakket løg, 1 ds kidneybønner, ½ fintsnittet hvidkålshovede (gode kostfibre og det kan ikke smages), 2 breve taco-mix, vand og 3 fed hvidløg. Jeg kom mere spidskommen og chili i. Faktisk kom jeg 3 tørrede chilifrugter i og det var lige på grænsen af hvad jeg kunne klare. For pokker hvor blev det stærkt, det hjalp da jeg kom 50 g mørk chokolade og en sjat rødvin i. 

Til aftensmaden smurte jeg lidt kødfyld på en blød fuldkornstortilla og dryssede med revet ost. Så kom den lige i microen til osten var smeltet inden den blev dækket med alskens lækkerier.

Først lidt salsa, så fintsnittet salat, majs, agurk, tomat og creme fraiche. Øverst kom der syltede gule chilier og sorte oliven. Jeg har aldrig før lavet det med oliven, men efter at ha´ set det her hos Newyorkerbyheart måtte jeg prøve. Det var et hit! 

Da vi skulle spise onsdag, lavede jeg skåle med alt tilbehøret. 

Der kom kød og ost i taco tubs´ne og så var det bare med at bygge sin egen taco.

Vi guffede løs og hyggede. Bagefter fik vi øko isvafler, så billeder og opdaterede hinanden med de ting vi havde bedrevet de seneste år. Jeg fulgte L til toget og fik sagt farvel. Det var en rigtig god dag! 

Torsdag formiddag snakkede jeg med min sagsbehandler i fleks-gruppen, der afbrød min praktik med øjeblikkelig varsel. Nu skal jeg lige falde ned og vænne mig til at presset er fjernet. Nu har vi fået afklaret at jeg ikke kan magte at arbejde hjemme. Men nu står den på sommerferie indtil d 3/8, hvor jeg skal indlægges på 'Gigt-sanatoriet' i 4 uger. Så får vi se om jeg magter en ny praktik efter det eller vi skal søge om førtidspension til mig. 

Nu skal jeg simpelthen prøve at få noget søvn, så jeg kan være klar til i morgen. Den står jo på blogtræf i Vejle ☺

18 kommentarer:

 1. Hej baby!

  Selv tak for en dejlig dag!

  Jeg kan fuldt ud tilslutte mig, hvad du skrev om at det føltes som om der kun var gået kort tid, siden vi sidst sås.

  Alle mine andre positive tanker om i forgårs kender du :)
  Du er bare en dejlig kvinde - og hvor er jeg glad for, at vi har kontakt igen!

  Jeg er heldigvis ved at få det bedre efter en dag og aften i porcelænets tegn - min kvalme er endelig på retur efter jeg sagde favel til aftensmaden for en times tid siden. Så var det ned med lidt nudelsuppe - for trods alt at have en lille bitte smule i maven at stå imod med - og nu vil jeg opsøge hvile... og ærgre mig gul og grøn over, at jeg ikke er frisk til træffet imorgen.

  Håber, I får en dejlig dag - og at du ikke ligger brak hele den næste uge over alt det, som er sket/sker i denne uge.

  Mange varme tanker og knus,

  Lisa

  This shitty world sometimes produces a rose...

  SvarSlet
 2. Vil bare sige, det er vigtigt at passe på sig selv, og at det ser ud til at have været en super dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 3. Kæft kvinde - det ser lækkert ud, mums :-)

  Hav en hyggelig dag i Vejle

  Hilsen
  Nina

  SvarSlet
 4. Hvor dejligt at læse :-)
  Både Mad, venskab og afklaring på din praktik mv.. :-)
  Godt blogtræf :-)

  SvarSlet
 5. Kære Malou, tak for herlig inspiration til et taco-måltid!

  Gigtsanatoriet fortæller du - jeg håber, du kan få hjælp, så du kan få det meget bedre.

  Ha' et dejligt blogtræf i Vejle i dag, solskinsklem!

  SvarSlet
 6. Hej Malou
  Vi elsker også taco her i huset :)
  Kan du nu passe på dig selv i dag.
  I må have et dejligt træf, håber at der snart kommer et nyt.
  Knus

  SvarSlet
 7. Kære Malou

  Det lyder, som om du bare haft den bedste dag med en gammel veninde. Det er fantastisk, når man støder sammen efter så mange år og man netop har den følelse af, at det kun er 14 dage siden sidst.

  Mexicansk mad er bare noget af det bedste!!

  Lige et spørgsmål, som jeg håber, at du vil svare på... Jeg studsede lidt over, at du skulle på Gigtsanatoriet. Din diagnose er Fibromyalgi - er det en gigtsygdom. Eller er det pga. at smerterne ved din sygdom ligner gigtpatienters smerter?

  Jeg håber bare, at du passer på dig selv og at du snart får en periode, hvor du har det bedre. Forhåbentligt hjælper det dig, at presset er fjernet fra dig mht. praktikken. Selvom jeg jo ved, at du også var rigtigt glad for din praktik.

  Lang smøre:o) Ha' en dejlig weekend.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 8. Kære Malou!

  Det ser lækkert ud - jeg kan nu også RIGTIG godt lide mexi-mad (eller det jeg tror er mexi-mad *S*).
  Glad for at du kunne bruge inspirationen med oliven til, jeg synes jo at oliven altid er godt....

  TAK for i dag, det har været en fornøjelse at være sammen med dig! En fornøjelse, som jeg håber, at vi snart kan gøre om igen :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 9. Hvor dejligt at I havde sådan en god dag sammen. Meximad er noget af det bedste og som altid bliver jeg stangsulten af at komme forbi hos dig. En dag tager jeg dig på ordet og inviterer mig selv gør jeg. :-)

  Rigtig dejlig søndag til dig og Max.

  Knus Henriette

  SvarSlet
 10. Kære Lisa

  Det var bare så dejligt at se dig igen efter alle de år. Tak, i lige måde :-)

  Puha, sikke en slem omgang du har. Jeg håber at det går bedre nu. Det var Så ærgeligt at du ikke kunne komme med til Vejle, det var en stor oplevelse. Men der kommer jo heldigvis andre blogtræf i fremtiden :-)

  Trust me - jeg ligger brak i dag. Det var en rigtig vild uge at komme igennem og den her bliver næsten magen til. Men i weekenden bliver jeg transporteret op i et 'sommerskur' hvor jeg skal dase og grille. Så det ser jeg frem til.

  Vi kan jo lige snakkes ved i løbet af ugen.

  Mange varme knus og tanker
  Louice

  SvarSlet
 11. Hej Pernille

  Yes, maam! Jeg ved det godt, nu er tempoet sat lidt ned. Mon ikke det hjælper på det hele?

  Tak, det var en rigtig dejlig dag :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Nina

  Wee, du er tilbage i blogland :-)

  Tak, det var dælen duleme også guf. Det skal jeg vist lave snart igen.

  Uha, det var sådan en god tur til Vejle :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Miri

  Tak, nu håber jeg at det hele flasker sig :-)

  Det var sådan et hyggeligt blogtræf, det kan jeg leve længe på :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Madame, hvor dejligt at du bliver inspireret af det :-)

  Ja, det bliver spændende at blive indlagt der. Så får jeg jo hjælp til at forholde mig til min sygdom både fysisk og mentalt. Og så får jeg jo nok også lige smidt et par kilo som ekstra bonus :-D

  Tak, det var simpelthen sådan et vellykket blogtræf. Jeg svævede nærmest da jeg kom hjem.

  Varme solskinsklem :0)

  SvarSlet
 15. Hej Pernille

  Taco´s er vist lige rykket op i min top 10 over livretter :-)

  Ja, jeg prøver at passe godt på mig selv i de her dage.

  Tak, det var simpelthen sådan et hyggeligt blogtræf. Du må med næste gang :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Kære Hanne

  Det var sådan en dejlig dag, jeg er så glad for at vi har genfundet hinanden og at fortroligheden stadig er der. Så det var en stor succes.

  Viva la Mexi-mad :-D

  Fibromyalgi er en slags gigtsygdom, du kan se noget om det her. Så springer jeg lige den lange udredning over :-)

  Jo tak, jeg skal nok passe på mig selv. Jeg kan allerede mærke at noget af presset er væk. Det var ærgeligt med praktikken, men jeg har jo brug for at møde muren for at forstå hvorfor jeg ikke magte et arbejde. Så må jeg få afløb for min kreativitet her i stedet for :-)

  Og så får jeg også overskud til at lægge flere kommentarer hos dig, for jeg har jo set alt det dejlige mad du har lavet, men slet ikke fået sagt noget om det.

  Knus Malou

  SvarSlet
 17. Kære Birthe

  Tak, det var bare guf. Hmm, jeg tror vist at det er i kategorien Tax-Mex. En ægte mexicaner ville sikkert dø af grin over det :-)

  Yep, det var bestemt et hit med de oliven. Uh, så har jeg den perfekte værtindegave i tankerne :-)

  Selv TAK, det var også rigtig dejligt at tilbringe en eftermiddag sammen med dig. Jaa, lad os snart gøre det igen :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Henriette

  Det var en rigtig dejlig dag, nu skal jeg så besøge hende næste gang. Det glæder jeg mig allerede til :-)

  Ha ha, du skal være så velkommen. Og meximad kan jeg skam hurtigt bikse sammen :-)

  Tak, det var en meget rolig søndag. Jeg håber at I også har haft en god søndag.

  Knus
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...