torsdag den 18. juni 2009

International sushidag!...

I dag har jeg ikke rørt en finger i køkkenet. Jeg har været på besøg hos Signe og hun diskede op med en lækker frokost. Jeg blev både trakteret med hjemmelavet gazpacho, basilikum-kartoffelsalat og rustikt brød med håndskåret pålæg. Der var også marinerede oliven, grillede marinerede grøntsager og jordbær/hyldeblomstsaft. Det var en sand fryd med alle de hjemmelavede ting, der er ikke noget bedre end gode råvarer der har fået en kærlig behandling! Bagefter drak vi te og dyppede små marshmallows og små honeycomb´s i smeltet chokolade. Uha, det var syndigt og godt. Jeg tog bussen hjem, mæt og glad, og fik mig en bette morfar på sofaen. 

Kl 19 ringede det på døren. Det var Ole fra SushiDelight.dk der kom med vores aftensmad. Det er ikke et sted vi har fået sushi fra før, men det var allerede et stort plus at det blev bragt til døren. 

Jeg lavede ikke en tallerken til os hver, men 3 fade i stedet. Så kunne vi også bedre nyde synet af det. Og flot ser det jo ud!

Vi fik 8 stk inside out maki snow crush roll. Der er kun 7 på billedet, for det ene endestykke smuldrede da jeg ville lægge det på fadet. Det var det ene af mine få kritikpunkter. Inside out rullen og nigiri stykkerne var simpelthen for løse. Og den lille bunke gari (syltet ingefær) var det eneste der var med. Det var alt, alt for lidt. Det er meningen at man skal rense munden med det efter hver bid sushi. Men pyt, resten var friskt, velsmagende og yderst vellykket.

Vi havde bestilt 10 stk nigiri. Det kom 3 tun, 2 hvid fisk, 2 laks, 1 omelet og 2 stegt tofu. Løse, men meget lækre.

Det blev også til et par ekstra ruller. En stor maki med spicy tun (5 stk) og en mindre med røget laks og hvidløg (8 stk). Vi havde bestilt en lille, men fik i stedet en lidt større der også indeholdt agurk. Det klagede vi bestemt ikke over, den smagte pragtfuldt.

Og jeg kan altså ikke spise sushi uden af få min elskede tangsalat wakame. Her kom der en meget generøs portion som vi guffede i os med velbehag. Det var en herlig middag, vi blev enige om at det var det 2. bedste sushi vi har fået (kun overgået af Sashimi). 

16 kommentarer:

 1. Hvilken velsmagende dag :-)

  SvarSlet
 2. Hejsa Malou
  Tak for din kommentar på min fokost-buffet-projekt-forespørgsel :-) Jeg havde allerede været inde og lure på din blog, hvordan du havde arrangeret din fødselsdag-buffet... Det ser rigtig lækkert ud og jeg vil meget gerne have opskrifterne på de skønne salater. Og som du selv siger er det nok en god ide at tænke i retter der kan fryses, sådan at jeg kan lave en del på forhånd :-)
  Forresten - super at der er blog-træf på lørdag her i Århus - jeg ville meget gerne have været med, og mødt nogle af jer, men jeg er desværre ikke hjemme. Så forhåbentlig næste gang... Og dejligt at høre at du er blevet rask. Knus herfra mig

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Ja Sushi er ikke lige det der frister mest, jeg har ikke smagt det, min veninde og jeg har lovet hinanden, at vi vil prøve,jeg er skeptisk, men når man ikke har prøvet det, så kan man jo heller sige at man ikke kan lide det, så det skal prøves.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Malou!

  Sikke en frokost, det lyder godt og meget lækkert :-)

  Flot sushi. Jeg er SÅ vild med sushi, med får det desværre alt for sjældent.....

  Salaten ser godt ud, har dog aldrig smagt den, men spændende ser det ud.
  Jeg kan også godt lide sashimi. Fik det første gang i Kbh. for et par år siden, da min Mama var på besøg og vi boede på SAS Radisson og spiste på en japanske restaurant der var på hotellet. Meget lækkert :-)

  Godt at se, at du er ved at komme på højkant igen.

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Mums! Mine tænder løøøøøber voldsomt i vand - men jeg er også vild med sushi!

  Hmmm, tangsalat til sushi? Ja, hvorfor ikke. Vores lokale fiskehandler sælger det, og det er kommet på listen over mine favoritter - men sushi har jeg altså aldrig prøvet det til ;-).

  God weekend!

  SvarSlet
 6. Sushi ser utroligt smuk ud - det er jo små kunstværker.

  Det var dejligt at læse om din hyggelige dag med Signe.

  Rigtig god fredag til dig, varme klem :O)

  SvarSlet
 7. Har aldrig smagt sushi og har ikke synderligt lyst til det men måske skulle jeg alligevel en dag - det ser ihvertfald flot ud! Knus

  SvarSlet
 8. Wow - det ser bare SÅ indbydende ud. Jeg har endnu aldrig taget mod til mig! Jeg er så madhysterisk (pga. min angst) og spiser nødigt fisk når jeg er ude af eget hjem. Man har vel lov at have sine særheder ;-)
  Det ser flot flot flot ud på fadene!

  Knus

  SvarSlet
 9. Hej Miri

  Ja, det var helt i top det hele :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 10. Hej Grønne pige

  Velbekomme, det er fedt at du kan bruge inspirationen. Jeg kan ikke finde en emailadresse på din blog, kan du ikke lige smide mig en mail så jeg kan sende dig nogle opskrifter?

  Det var rigtig hyggeligt i går til mini-mini-blogtræf. Vi var kun 3 voksne og 1 barn :-)
  Men det var fedt at se skulpturene.
  Det er ikke sidste gang jeg finder på noget, der er jo også udstillingen på Store Torv?

  Jo tak, jeg er nogenlunde frisk igen. Men jeg fik ALT for meget sol ved havet i går, så det lider jeg noget under :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke

  Det er skam også en grænseoverskridende spise for mange :-)

  Hanne har lavet den lækreste sushi i dag med tilberedte rejer og røget laks. Det kan jeg kun anbefale at starte med som 'sushi begynder' :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Birthe

  Det var så hyggeligt hos Signe og lækker frokost :-)

  Ja ikke, sushi ser bare så smukt ud. Jeg ved jo at det lige er noget for dig :-)

  Åh, den tangsalat er bare det BEDSTE jeg ved. Den er salt, sød, sprød og blød på en gang. Den skal du virkelig prøve.

  Sashimi er godt, men desvære alt for dyrt her i Århus. Jeg må et smut på Radison næste gang jeg kommer til Kbh :-)

  Tak, men jeg er lidt sløj igen. Jeg fik ALT for meget sol i går og lider med anstand :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Ha ha, Bente - jeg er godt nok også helt vild med det :-)

  Yep, tangsalaten er et 'must' til sushi. Det er værd at prøve.

  Tak, i lige måde - og god uge!

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Ja, Madame - det ligner bestemt små kunstværker :-)

  Du kan tro det var hyggeligt hos Signe, der blev jeg rigtig forkælet. Det var lige hvad jeg trængte til.

  Jeg håber at du kommer til at nyde din ferie i fulde drag :-)

  Varme solskinsklem :O)

  SvarSlet
 15. Hej Anette

  Det er altså også en speciel spise. Men det behøver jo ikke være med rå fisk, der er også mange andre varianter.

  Ja, er det ikke bare super flot? :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Vita

  Ja, wow er det rette ord - det er bare smuk mad :-)

  Jeg kan godt forstå du er betænkelig ved den rå fisk, men vegetar-sushi er altså heller ikke dårligt.

  Yep, særheder giver personlighed og er yderst velkomne :-D

  Knus
  Kikært

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...