torsdag den 11. juni 2009

"Back in Business"...

I går var en lang, men god dag. Jeg var på farten fra morgen til aften. Først var jeg i biografen med min veninde B og se 'The Wrestler'. Den var lang og barsk, men vildt god. For pokker, hvor kan Darren Aronofsky bare lave nogle trøstesløse film. Man sidder med en knugende fornemmelse i maven og ved at det umuligt kan ende godt for nogen af de involverede. Hans film 'Requiem for a Dream' ramte mig som en bulldozer i maven. For "Her lades alt håb ude". Anyway, 'The Wrestler' var en af månedens Politiken Plus film. Den næste er 'Coraline' som jeg også skal se sammen med B. 

Jeg hoppede i en bus hjem for at hente en 'madkurv' som jeg skulle ha´ med på visit. Jeg havde nemlig kækt inviteret mig selv på aftensmad hos Anarkisten, forstået sådan at jeg ville lave maden. Så jeg tog det mentale forklæde på og legede cater for en dag. Hun skrev nemlig på sin blog, for et stykke tid siden, om der ikke var nogen der gad og komme og lave mad. Well, jeg tog hende på ordet og tilbød at komme forbi med en øko kylling under armen! Efter at ha´ proppet mig med hendes kager, var det dejligt at kunne diske op med lidt mad til hende. For at undgå stress og præstationsangst gjorde jeg menuen så nem så mulig. Jeg lavede simpelthen den supernemme 'posekylling', den passer jo sig selv i ovnen. Det blev også til en salat af linser og spidskål, som jeg havde forberedt inden jeg tog i biffen.

Til linsesalater foretrækker jeg klart Belugalinser. De er små og fine, koger ikke ud og er ikke alt for melede. Jeg havde en masse spinat fra ugens kasse. Jeg lavede lidt flødestuvet spinat og hellefisk til morgenmad og kørte resten til en pesto. Den blev lavet med mandler, olivenolie, hvidløg og flagesalt. 

Linserne blev kogt i ca 12 minutter og vendt med spinatpestoen mens de var lune. Jeg tog spidskålen med i en pose, snittede den og vendte sammen med linserne lige inden servering.

Sif lavede lækre tigerrejer til forret, med marinade af soya, chili, ingefær og hvidløg. Kyllingen skulle ha´ noget længere i ovnen end den plejer. Den var nemlig ikke tøet helt op og jeg skulle hilse og sige at den var ret kold at ha´ på skødet i bussen derud.

Men bæstet blev da færdig og vi kunne spise. Jeg havde medbragt en dåse kikærter, et par porrer og frisk oregano der kom med i posen. Jeg havde ingen gulerødder, men det havde Sif heldigvis. Hun leverede også en citron som dyret fik lige i måsen. 

Uha, Sif lavede hvidløgsflutes a´la Nicolai af hendes hjemmebagte boller. De passede rigtig godt til kyllingen. 

Jeg passede på ikke at spise for meget af hovedretten, for jeg vidste nemlig godt hvad der ventede. Allerede da jeg kom stod denne skønne kaffekage med moccasmørcreme og blinkede til mig. Den skal med i hendes kagebog og det var dejligt at være 'testspiser' på opskriften. Uhm, den var svampet og god. Jeg drikker jo ikke kaffe, men ELSKER søde ting med kaffesmag. Vi fik også lige drukket et par kander Kusmi og snakket i 5 timer. Mæt, træt og glad tog jeg hjem og gik lige i gulvet. Så håber jeg på at jeg bliver 'booket' igen en anden gang ☺

29 kommentarer:

 1. Mmmmm - igen herlige billeder ;-)) rigtig flot baggrund du har valgt...

  SvarSlet
 2. Kære Malou!

  Du må komme og kokkerere for min ANYTIME! ;-) Hvor ser det lækker ud.....

  Jeg skal se om jeg kan finde de belugalinser, jeg har ikke helt givet op efter mit - mislykkede - forsøg på at lave linsesalat (med de røde linser). Kan de købes i "normale" fødevarerbutikker?

  Altså den kage der, den kunne jeg måske også godt lige klemme et lille stykke ned af. Jeg tror ikke at den ville blinke til mig, jeg tror den ville hoppe over i mit skød :-D

  Knus - og jeg glæder mig til at det snart er mig der skal have besøg af dig
  Birthe

  SvarSlet
 3. Det lyder da som et overordentligt vellykket arrangement, I der fik sat i værk.
  Genialt med lidt madlavningsaflastning (til trods for tided, hun må have brugt på den lækre kage!), slået sammen med timer af hyggelig sludder. Præcis derfor har vi madklub med en anden børnefamilie - der er ikke noget som et måltid mad, til at hygge sig over.
  Knus Signe

  SvarSlet
 4. Orv! Kan du sådan bestilles til at komme og lave mad? Har du så ikke lyst til at komme forbi mig de næste par uger? :D

  Det lyder ellers til at være en rigtig dejlig dag - sikke mange ting, du nåede! Og I lavede som sædvanlig lækker mad, men det overrasker mig ikke :-)

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Hvor herligt, at du lige lavede mad, ude i byen:) - det lyder til, at du har det bedre, og det glæder mig meget.
  Nu skal jeg bare op på mærkerne igen, men det går den rigtig vej.
  Jeg har forresten prøvet at lave Humus, jeg ved ikke helt hvad jeg mener om det, - jeg tror lige, at jeg skal eksperimentere med det, jeg har jo udblødt og kogt en stor portion, og smidt dem i fryseren, så der er noget at eksperimentere med, jeg har også en pose af de der Belugalinser, som jeg skal have prøvet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Waouww for en kage - men hvor fantastisk sødt af dig også at lege diner transportable! Det lyder som en hyggelig og dejlig aften :-)

  SvarSlet
 7. Sikke et fantastisk måltid I fik stykket sammen :-)Flot at du magtede at tage ud og være på i så mange timer :-)

  SvarSlet
 8. Det var SÅ hygsomt. Jeg må have magiske healende powers der gør at du kan holde mit selskab ud i lang tid ;-)
  Og jeg skal have rester igen idag... den salat er altså fantastisk

  SvarSlet
 9. Hej Malou.

  Hvor er det skønt at læse om dit engagement i den gode mad. Jeg bliver helt træt selv, ved tanken om alt det arbejde der følger, men gud hvor ser det godt ud. :-)

  Jeg håber at du har det godt i dag og ønsker dig en god weekend.

  Mange hilsner og knus
  Henriete

  SvarSlet
 10. Forresten Malou. Jeg har lige læst dit svar på min kommentar til blogtræffet. Jeg vil da mægtigt gerne mødes lidt før. God ide.:-)

  Vi kan evt maile sammen om tid og sted.

  Kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 11. Hvor lyder det bare dejligt, Malou! Både hvad I spiste og hele ideen med at være sammen på den måde. Jeg skal have prøvet belugalinser og på den måde, du fortæller om.

  Stort regnvejrsklem :O)

  SvarSlet
 12. Hvor herligt at du lige sådan lavede mad ud af huset, du må gerne komme forbi her.
  Rigtig lækre billeder der skønt viser maden.
  Dejlig kage :)
  Knus

  SvarSlet
 13. Hej Kirsten

  Tak, skal du ha´ - til det hele :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Birthe

  Tak, jeg kommer gerne forbi og bikser et eller andet sammen :-D

  Jeg skal nok tage en pose belugalinser med til dig når vi ses, de kan fåes fåes i Irma. Men mon ikke også de kan findes i Kvickly og Brugsen?

  Ha ha, hvor er du sød! Det var godt nok også en helt fantastisk kage :-D

  Jeg glæder mig også til at komme og besøge dig snart!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Signe

  Ja, det var bestemt ikke en dårlig måde at mødes på. Det er fedt at man kan 'trænge sig på' hos en man ikke kender ret meget endnu og så blive budt på kage :-D
  Jeg tror bestemt også at hun trængte til at hvile ørerne da jeg gik :-)

  Fed idé med en madklub, det må være en dejlig ting. Jeg har forgøves forsøgt at få en op at stå.

  Knus Malou

  SvarSlet
 16. Hej Piskeris

  Hmm, hvis du giver togbilletten kan vi sikkert godt finde ud af noget :-D

  Det var en rigtig fed dag, på mange måder :-)
  Det var sjovt at troppe op hos en 'fremmed' og lave mad. Heldigvis har vi en masse ting til følles bla kærligheden til gode råvarer. Tak, det var skam også ret lækker mad.

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 17. Kære Vibeke

  Ja ikke, det var endnu et skridt ud i det ukendte. Det går meget bedre nu!

  Det lyder også som du langsomt er på vej tilbage på rette spor. Sikke en omgang med den læge!

  Hmm, de første par gange jeg fik humus var jeg altså ikke ret vild med det. Det er en ting man skal kære at sætte pris på :-)
  Du må prøve dig frem, til du finder den kombination du kan lide.

  Jeg er SÅ vild med belugalinser, det er faktisk de bedste linser. Dem er jeg spændt på hvad du syntes om.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Nille

  Hov, jeg troede at du var over alle bjerge nu?

  Ja, er det ikke en fantastisk kage. Den var vildt god! Og så alt den dejlige snak oveni, det var bestemt en dejlig aften.

  Desværre er der lidt langt til Belgien, eller troppede jeg også gerne op hos dig og lavede mad! Men hvis du giver billetten :-)

  God ferie!

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 19. Hej Miri

  Tak, det var rigtig god mad :-)

  Du kan tro jeg var træt bagefter, men det var en super dejlig oplevelse at hygge sig så meget med en 'fremmed'. Jeg håber at der bliver en næste gang, for hun var rigtig dejlg at være sammen med.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 20. Hej Sif

  Tak, i lige måde :-)

  Ha ha, det har du helt bestemt. Jeg håber at vi snart kan ses igen!

  Nice, der er nu ikke noget som rester. Tak, jeg er glad for at du kan li´ salaten. Linser rules!

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 21. Hej Henriette

  Tak, jeg gør mit bedste :-)
  Der er godt nok meget arbejde i det, men det er jo også min hobby og storre interesse der smelter sammen.

  Tak, i lige måde - jeg håber også at du får en god weekend!

  Jeg sender dig lige en mail ang blogtræf i løbet af ugen.

  Mange hilsner og knus
  Malou

  SvarSlet
 22. Ih tak, Madame. Det var en hyggelig måde at ses på. Jeg er SÅ glad for at jeg gjorde det, Sif er en ganske særlig pige. Dejligt at møde nogen, man kan snakke nå nemt med :-)

  Uha, kan du så se af få købt nogle belugalinser - jeg tror du vil elske dem :-)

  Stort regnvejrsklem :O)

  SvarSlet
 23. Hej Pernille

  Tja bum, du kan bare gi´ togbilletten så tropper jeg gerne op :-)

  Tak, det var lige så godt som det ser ud til. Og du kan tro det var en dejlig kage hun havde bagt :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 24. Jamen jeg vil vente på mailen i spænding ;)

  Knus

  SvarSlet
 25. Hej Malou,

  Uhm den linsesalat med spinatpesto lyder virkelig lækker! Kunne du måske skrive mængde forholdende, for så tror jeg det bliver min aftensmad idag!:)

  Mange hilsner
  Sofie

  SvarSlet
 26. Kære Henriette

  Som det ser ud lige nu hænger min københavnertur i en meget tynd tråd. Men jeg skriver lige til dig når jeg ved mere.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 27. Hej Sofie

  Tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

  Jeg kogte vist ca 3 dl linser. Det er ikke så meget jeg går op i mængder, så spinatpestoen blev bare blendet sammen af det spinat jeg havde tilbage. Du må prøve dig lidt frem. Jeg blender aldrig hvidløg med, men presser det i til sidst.

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 28. Kære Klidmoster

  Jeg fandt en rest belugalinser i skabet og tænkte at de ryger i suppen. Prøvede at finde ud af hvad de smager af og hvilken plante de kommer fra. Det første vil vise sig, men hvad er ophavet?

  kh
  Morten

  SvarSlet
 29. Kære Morten

  Uha, jeg ville nok ikke komme belugalinser i en suppe - de farver helt vildt og vil nok gøre den grå-grøn og grumset at se på. Brug hellere gule, grønne eller røde til suppe og gem Belugaerne til salater og den slags.

  De smager ret neutralt, men tager rigtig godt imod smag fra andre
  ingredienser. Linserne er frø fra en plante af ærteblomsfamilien og er en god proteinkilde. Jeg vil nok sige at Belugalinserne (sorte linser) minder mest om de små fine grønne Du Puy-linser.

  Desuden er linser en fremragende kilde til jern.

  Er det et svar du kan bruge?

  Kh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...