tirsdag den 30. juni 2009

Fed dag i Friheden...

Dagen startede med morgenmad på altanen. Jeg ville lige tage et billede af kirsebærene og rejste mig for at hente kameraet. Da jeg var tilbage 8 sekunder senere, lå Iske allerede på min plads.

"Du gik - stolen var ledig!"

Inden jeg kastede mig ud i dagens første vovestykke, nemlig at CYKLE i Friheden, skulle jeg lave en madkurv. Well, madkurv er vel så meget sagt - det blev bare til boller med fyld. Der var planer om frugt og gnavegrønt, men i den varme ville vi hellere købe en is derude i stedet.

Det er ikke meget fidus jeg har til kyllingepølser normalt. Men den her fra Hanegal er vildt god og kødet er behandlet ordentligt.

Store boller blev skåret over og ristede, smurt med græsk yoghurt rørt med pesto. Skyllede salatblade, kyllingepølse, agurk og rød snackpeber kom i mellem. 

De andre boller blev også flækkede og ristede, fyldt med salatblade, tun (rørt med mayonnaise, græsk, fuldkornssennep) og appetit agurker. Det var en variation af 'Tunsandwich - the American way' som jeg er stødt på hos hende her

Jeg pakkede køletasken og hoppede på cyklen. Uha, det var et ambitiøst projekt at cykle frem og tilbage i den varme. Men det gik godt og jeg nåede frem i god tid.


B og jeg skulle mødes foran indgangen kl 13. Det var jo den første hverdag i skoleferien, så vi frygtede kæmpe kø. Heldigvis var der ikke ret mange mennesker, så vi skulle slet ikke stå i kø eller vente ret længe ved hver forlystelse. Som del af vores sæsonkort hørte et gratis turbånd og det blev brugt flittigt. Hverken B eller jeg kan ikke tåle forlystelser der kører for meget rundt, så det udelukkede en del. Vi tog en enkelt tur i den 'gamle' rutschebane 'Orkanes Øje', spøgelseshuset 'Elses Hotel' og luftgyngen 'Piratskibet' inden vi fjollede lidt rundt i 'Hurlumhejhuset'. Og så var det vi fik taget og mod til at prøve 'Cobra'. 

Det er bare den vildeste rutschebane. Turen tager 100 sekunder, hastigheden er 70 km/t og med en G-påvirkning på 4,5. Vi fik skam taget 3 ture i løbet af dagen, så det var fedt at vi ikke skulle stå i kø halve og hele timer hver gang. Vi kørte med bare tæer, som dinglede frit i luften. Det var virkelig en fed måde at køre i rutschebane på, frem for at sidde med fødderne inde i en lukket vogn.  

Vi var også med oppe i 'Sky Tower', ikke for det frie fald, men for udsigtens skyld. Jeg er helt syg for at prøve de 30 meters frit fald, men jeg tør ikke udsætte min krop for det. Tænk at falde med 90 km/t UDEN line. Jeg gyser frydefuldt ved tanken!

Det var denne modige ungersvend der skulle 'falde'. Vi kørte op i den lille elevator sammen med hans kæreste og instruktøren. 

Mens ungersvenden blev rigget til, nød B og jeg udsigten.

Friheden ligger midt i en skov og der er en smuk udsigt til alle sider. Mine billeder blev ikke alt for godt, men jeg kunne da lige skimte min blok i det fjerne. Uha, der var langt hjem oven på den dag.

Cobraen så flot ud oppefra.

Det var så her ungersvenden skulle falde ned. Jeg fik et gip i maven da han faldt, bare det var mig.

Da han blev ramte nettet drog hans kæreste et lettet suk. Vi tog elevatoren ned igen og fortsatte vores tur rundt i parken. Vi spiste madpakken af flere omgange og fik sodavand, kaffe og is. Og det blev skam også til sammenlagt 10 ture i 'Radiobilerne'. Hold da op hvor var det sjovt, måske fordi ingen af os har kørekort. Vi morede os kosteligt og grinede og pjattede. Jeg havde helt glemt hvor sjovt det kan være at køre i radiobiler, så det er bestemt ikke sidste gang i sommer jeg vil derud. Lidt over 17 kunne vi ikke mere og sagde farvel og tak. Jeg hoppede på min cykel og kørte hjem mens jeg skrålede i vilden sky (til stor moro for den øvrige trafik). Jeg kunne godt mærke da jeg gik op af trappen at det havde koste godt med kræfter. Efter et glas koldt vand og 10 minutter på sofaen, gled jeg længere og længer ned i liggende stilling. Det blev til en morfar på 3 timer! 

I dag har jeg talt mine blå mærker, der er 7 + det løse. Men det var det hele værd. Det var en fed dag! 

26 kommentarer:

 1. KIRSEBÆR!

  Hjemmelavede boller!

  Tivoli!

  SKY TOWER!

  Radiobiler!

  KIRSEBÆR!


  Oh baby, jeg bliver helt stakåndet - du har haft en deeeeejlig dag, kan jeg læse - og det gør mig glad helt ind i hjertet.

  Knus og kram og glæder mig til at se dig snart -

  nevinden Lisa

  SvarSlet
 2. Hej Kikært

  Det lyder da helt fantastisk.

  Det er så dejligt at følge hvordan du bare springer ud!
  Altså ikke som os gamle homoer.
  Og heller ikke fra Tower med 90 km/t.
  Men sådan inde fra og ud - på den sociale måde!

  Gigakram
  Vita Wrap

  SvarSlet
 3. Jeg kan næsten mærke suset i maven bare ved at se på dine billeder. Wouw.

  SvarSlet
 4. Hvor lyder det altså bare som en super fed tur! I har rigtig været børn igen:)

  Iske er alt så bare en frygtelig smuk kat, den røde farve er helt fantastisk!

  SvarSlet
 5. Det lyder da som en helt fantastisk dag - skønt!
  Og er i øvrigt meget imponeret over at du kunne cykle frem og tilbage, samtidig med alt det tivoli-renden-rundt :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 6. Gyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys.... uha, sus i skørterne. :-D

  SvarSlet
 7. Ih du milde, jeg havde ikke sat mig i en eneneste af de kørende forretninger, jeg vil have fast jord under fødderne, så et turkort, havde været det rene spild hos mig.
  Dejligt i hyggede jer, og det er en god ide, at tage mad med hjemmefra, det plejer at være ret dyrt sådanne steder, og det er mere hyggeligt, at have madkurv med.
  Jeg har, da jeg boede i Århus, også været ret meget i Friheden, men der er sket meget siden da.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. En dejlig dag med syv blå mærker - det var bare så godt at læse om! Det lyder sjovt og hyggelig, og det var flot, at du klarede al den ståhej plus to cykelture i stegende hede :-)

  Varme solskinklem!

  SvarSlet
 9. Hvor sjovt. Jeg har også lige prøvet tunsandwich - the american way. Blev overrasket over hvor gode de var! Bliver en klassisker i madkurven :)

  SvarSlet
 10. Kære Malou!

  Sikke en dag, hvor lyder det bare dejligt! Jeg må helt sikkert lokke kæresten med til Århus og i Friheden......
  Jeg er heller ikke så vild med noget det kører rundt - eller luftgynger for den sags skyld - men jeg ELSKER rutsjebaner og kan ikke få det vildt nok. Drømmer om at prøve nogle af de store i USA!!

  Jeg er SÅ vild med kirsebær, men synes dog nogle gange et de er for dyre, må vist snart kigge på dem......
  Smart træk af Iske at tage din stol, de er nu kloge de katte :-)

  Vi ses imorgen - og jeg GLÆDER mig. Håber at du er kommet ovenpå til den tid.....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 11. Det ser ud til at det har været en rigtig fed dag i Friheden til trods for dine 7 blå mærker


  De billeder du har fået taget er vildt gode, jeg skulle slet ikke hoppe ud nogle steder :)

  Knus

  SvarSlet
 12. Gang i dig! Det lyder som en rigtig dejlig dag :-)

  Jeg mindes fra min gymnasietid, at der var en, der hævdede, at vedkommende altid talte blå mærker dagen efter en fest - for at tjekke hvor god den havde været! (mange blå mærker = gang i den = god fest). Jeg er ikke sikker på, at det skal være et succeskriterie ved alt her i livet, men det ser ud til, at den kan bruges i dette tilfælde ;-)

  Ps. Hvad sang du? :D

  SvarSlet
 13. Hvor er du modig at du tør prøve de forlystelser :P Jeg kigger pænt på når andre prøver Sky Tower og i særdeleshed cobraen og det er fint for mig. Lyder som en fantastisk dag. Vi skal snart i friheden også - måske til "Fed Fredag" Knus anette

  SvarSlet
 14. Kære Lisa

  Det var bare den fedeste dag :-)

  Det var en af den slags dage der lader batterierne op i humøret, med dræner dem i kroppen :-D

  Ja, vi skal også snart ha´ kigget lidt på mulige datoer for besøg. Kan du ikke kigge lidt på det?

  jeg glæder mig også til at se dig snart!

  Knus
  Louice

  SvarSlet
 15. Hej Vita Wrap :-)

  Det var skam også fantastisk.

  Ja, jeg skal love for at det er socialt udspring fra 100 m vippen :-D

  Nu venter den største udfordring: Roskildefestival (ryste, bæve).

  Gigakram
  Kikært

  SvarSlet
 16. Hej Fru E

  Wee, tju hej hvor det gik :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej MissMuffin

  Uha, det var sådan en fed tur og ja - det var som at være barn igen :-D

  Tak, han er noget ganske særligt. Jeg har aldrig set en kat der ser sådan ud. Jeg skulle hilse :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Signe

  Wee, du kan tro det var en fantastisk dag! Jeg kan ikke huske hvornår jeg har grinet så meget :-)

  Tak, det var også et lidt vildt projekt med cykelturen. Men det hjælper på søvnløsheden at køre mig selv fysisk træt.
  Jeg gik jo også helt kold da jeg kom hjem :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 19. Hej Bibo

  Ha ha, jeg ELSKER det gys. Den der fornemmelse i maven lige inden det går løs - den er guld værd. Det er bedre end chokolade :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 20. Kære Vibeke

  Ha ha, sådan har Max det også. Det er derfor han blev hjemme :-)

  Åh, vi havde sådan en hyggelig dag. En madpakke er nødvendig, de har kun fastfood og træls mad derude. Det gider jeg altså ikke spise.

  Ja, der er sket meget bare siden jeg var derude sidst - du ville sikkert ikke kunne kende ret meget af det. Men kunsten er den samme :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 21. Åh Madame, det var bestemt alle de blå mærker værd :-)

  Det var sådan en skøn dag og mit humør har fået et gevaldigt skub opad. Jeg følte mig glad og fri, det er vidunderligt :-)

  Tak, jeg var rigtig stolt af at jeg kunne cykle begge veje. Det hjalp at synge på vejen :-)

  Varme solskinsklem :0)

  SvarSlet
 22. Hej Stine

  Ja, hun kan noget med amerikanermad hende Birthe ;-)

  De er også kommet i min bog over favoritter.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 23. Kære Birthe

  Wee, det var fantastisk - det bliver bestemt ikke sidste gang i sommer jeg tager derud :-)

  Hvis I har lyst, skal I være velkomne. Så kan vi alle sammen tage i Tivoli og spise her bagefter.

  Så vil du ELSKE Cobraen, den er for sej! Jeg har også kig på et par stykker i USA som jeg gerne vil køre i :-)

  Det var nogel super gode kirsebær. De kostede 20 kr for 250 g, jeg kom af med 28 kr for den portion. Dyrt - men deeeeejligt :-D

  Den kat kan drive mig til vandvid, han hopper nogen gane op MENS jeg er ved at rejse mig. Frække bæst!

  Ja vi ses i morgen (uha, teknisk set i dag - klokken er ved at være mange) Jeg GLÆDER mig også og er bestemt ovenpå :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 24. Kære Pernille

  Det var alle de blå mærker værd, det far en forrygende dag :-)

  Tak, jeg syntes også selv at de blev ret gode. Uh, bare det var mig der skulle opleve frit fald :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 25. Hej Piskeris

  Ja, der er fut i den her Klidmoster :-)

  Ha ha, det var også derfor jeg talte mine blå mærker. De fortæller hvor sjovt det var :-)

  Jeg sang et meget højt skingert medley af Faith No More sange fra 'The Real Thing' :-D

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 26. Hej Anette

  Hi hi, jeg ELSKER de kørende forlystelser og har altid gjort det. Jeg er hverken bange for højder eller fart, det er mest andre mennesker jeg har det svært med :-)

  Det var en helt fantastisk dag! Ja, I må der ud og høre noget musik en fredag. Er der noget der frister?

  Knus
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...