onsdag den 31. oktober 2012

Portionsgræskar med hot karrysuppe...

Efter succesen med at bage et farsbrød i et udhulet græskar skulle den naturligvis gentages. Denne gang blev det til en Stop Spild Af Mad suppe i et lillebitte græskar. Det er en sjov og sød måde at lave en portionsanretning på.


Man kan lave lidt udsmykninger som her eller lade være - græskarret får en rigtig fin blank overflade af at blive bagt.


Jeg brugte et lille hokkaidogræskar, på størrelse med en knyttet mandehånd. Toppen blev skåret af med en skråt snit.


Græskarret blev udhulet - og alle løse 'tråde' + kerner fjernet.


Og så til fyldet. Jeg havde en rest kartoffelmos tilbage fra da jeg lavede colcannon til græskar-farsbrødet. Det valgte jeg at bruge som base så det ikke gik til spilde.

150 g kartoffelmos

50 g flødeost
1 tsk Kandyan Curry
1 tsk st. spidskommen
½ tsk st. chili
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk løgpulver
Salt/peber


Jeg rørte det hele sammen med ¾ dl fløde. Den tykke blanding blev smagt til med rigelig salt. Du kan bruge hvilken som helst tyk suppe som fyld - bare tænk på at den skal smage af meget mere end hvis den skulle spises alene. Den skal både være mere stærk, fyldig og salt. Græskarret er jo sødt og en smule fad i smagen - så det skal opvejes på forhånd.


Græskarret fyldes med blandingen. Fyld ikke for meget i, for så vil det boble over. Er der noget til overs kan det varmes og serveres til.


Da det jo er Halloween fik jeg lyst til at lege lidt med mit græskar og udsmykke det en smule. Med en urtekniv snittede jeg små takker i den orange skræl som jeg forsigtigt skar af uden at beskadige græskarkødet. Det var en pludselig beslutning - og set i bagspejlet er det nok en del nemmere at dekorere inden man fylder suppen i.


Låget dekorerede jeg på samme vis, ved at lave 4 kanaler hvor jeg fjernede skrællen. Med en kernehusudstikker markerede jeg desuden forsigtigt 4 cirkler.


Skrællen blev også fjernet i dem - og så var det lille græskar klar til ovnen. Det har kunne ikke stå selv, så jeg satte det over i en lille skål. Græskarret blev sat i ovnen på 175°C i 45 minutter - til græskarkødet var mørt.


Og så var det lige til at sætte på bordet. Jeg valgte at flytte det over i en lille glasskål som lige passede i bunden - så blev den 'usynlig'.


Det så nærmest ud som om den svævede på bordet.


Og lad os så se hvad der var i den lille fyr.

Næææ, en lille suppe - garneret med en smule hot indisk chilisauce og lidt sprøde græskarkerner.


Når suppen spises graver man forsigtigt lidt det møre orange græskar ud og spiser sammen med den stærke suppe. Uhm, virkelig lækkert. Man kan også fylde sit græskar med f.eks chili con carne og servere det med cremefraiche og nachos til - eller hvad med en kraftig stuvning? Det er kun fantasien der sætter grænser for fyldet.


Og der blev sørme spist op. Og så kunne jeg ikke lige nære mig for at lave lidt spas med skrællen.


Det ligner en sær orange læderblomst, ikke?

--------------------------------------------------------------------------------------------

I aften d. 31/10 ved midnat slutter Frokostbogens Linie Aquavit konkurrence på Facebook. Man kan vinde sild og snaps til en kæmpe julefrokost.

Mit bidrag er dette luksus stjerneskud - og jeg lægger bestemt ikke skjul på at jeg slemt gerne ville vinde. Så derfor beder jeg om din hjælp en allersidste gang: vær sød at kaste en stemme i min retning. Det gøres ved at følge dette link og klikke i den lille runde cirkel der står 'Flest Stemmer' ved siden af. Der kan man så stemme på stjerneskuddet. På forhånd tusind tak for hjælpen ♥


8 kommentarer:

 1. Hej Malou

  Vældig smukt lille græskar. Herlig idé. Tak for inspiration.

  Mh
  Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maj

   Tusind tak :-)

   Dejligt at du kunne lade dig inspirere.

   Mh
   Malou

   Slet
 2. Det er simpelthen så fint! Det er nogen gange utroligt, hvor meget præsentationen betyder, ikke? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, det gør rigtig meget. For mig er det meget vigtigt at det går op i en højere enhed. Gider ikke fine ting der ikke smager godt - så hellere en grim ret der smager pragtfuldt.

   Slet
 3. ;-D Øv... du "huggede" min ide ;-D Jeg havde rigtig mange 8-ball squash i sommers og havde tænkt, nogen af dem skulle bruges som "serveringsskåle"... det blev bare aldrig til noget.

  Det må blive næste år ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Pokkers, så må du jo skynde dig at 'hugge' den tilbage ;-)

   Du kan jo evt komme noget andet i dem. Se lige de her sjove ideer :-)

   Slet
 4. Hvor er det en fantastisk og sød ide. Tænk at invitere gæster og så servere suppen på den måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, jeg kunne lige se dem for mig som en sød forret. Det må der lige udvikles lidt på ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...