tirsdag den 30. oktober 2012

Grønkålsslaw - serveret med græskar-farsbrød i blød bolle...

Dagens frokost var en burgerbolle med fyld. En meget hvid og pappet bolle - men det var nu engang den jeg kunne få i Kvickly. Som kompensation for dens ringe beskaffenhed blev den fyldt med fibre, vitaminer og økologisk knas for alle pengene. 

I dag blev også dagen hvor jeg opfandt en nordisk coleslaw på grønkål: og den fik selvfølgelig navnet grønkålsslaw.

Foto: Signe
Til den skal man bruge......*surprise*....grønkål. Og lige der er jeg ret godt dækket ind i de her dage. Hæ, så fik jeg også lige muligheden for at vise billedet frem igen. Det er jo et helt træ. Der er ikke noget at sige til at det var sådan en grønkålsstok man tog ind i stuen i gamle dage og pyntede til jul når økonomien ikke rakte til et fancy grantræ.

Opskriften er såre simpel: hak den ønskede mængde grønkål. Hak lidt hasselnødder og bland i. Vend en smule mayonnaise (her Hellmann's) og lidt fuldkornsennep i - og smag til med salt. 

Man kan naturligvis lave den lettere ved at tilsætte lidt skyr eller andet mælkeprodukt - men man må endelig ikke lave den for fedtfattig. Så går man nemlig glip af nogle af grønkålens vigtige vitaminer. Grønkål indeholder nemlig både A-, D-, E- og K-vitamin som alle er fedtopløselige vitaminer. Det betyder at kroppen ikke kan optage dem hvis der ikke er fedt tilstede i fordøjelsesprocessen.

Det betyder ikke at det skal være en mayonnaise med grønkål i - men at der er nok til at kålen lige hænger sammen.  

Ovenpå kålen lagde jeg 2 gode skiver at mit græskar-farsbrød

Og dem toppede jeg med tynde æblebåde og ditto rødløg.

Mums! En meget mættende frokost, den dødsyge bolle til trods. Jeg er vild med kombinationen af det bløde og det sprøde. Den grønkålsslaw kan jeg se mange anvendelsesmuligheder for. I en pulled pork sandwich, til grillet kylling og som tilbehør til vinterens stegeretter. Uhm, kan også lige forstille mig den til et stykke stegt fisk.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Og nu jeg har bragt fisk på banen - så vil jeg tillade mig at fiske stemmer en sidste gang. I morgen d. 31/10 ved midnat slutter Frokostbogens Linie Aquavit konkurrence på Facebook. Man kan vinde sild og snaps i rigelige mængder.

Mit bidrag er mit luksus stjerneskud - og jeg lægger bestemt ikke skjul på at jeg slemt gerne ville vinde. Så derfor beder jeg om din hjælp: vær sød at kaste en stemme i min retning. Det gøres ved at følge dette link og klikke i den lille runde cirkel der står 'Flest Stemmer' ved siden af. Der kan man så stemme på stjerneskuddet. På forhånd tusind tak for hjælpen8 kommentarer:

 1. Er du vild, hvor ser den 'burger' lækker ud - elsker bare de dejlige efterårsfarver!

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide den :-)

   Slet

 2. Hej malou.... Har stemt ...så krydser vi fingre for at du vinder. Det ser såå lækkert ud med sådan et stjerneskud... mums!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det virkede med de krydsede fingre, for jeg vandt :-)

   Tak, det er også en lækker sag. Må hellere lave det igen snart.

   Slet
 3. Så er der stemt - og tak for inspiration til den grønkålsslaw - det skal da vist lige prøves med resten af de blade jeg har liggende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg vandt ;-)

   Dejligt at du kunne lide slawen - håber den smager dig.

   Slet
 4. Hej Malou, det der med det fedtopløselige, gælder det også andre kåltyper som f.eks. hvidkål, rødkål og brocolli?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene

   Ja, det gælder faktisk alle de grøntsager der indeholder de fedtopløselige vitaminer A-, D-, E- og K. Du kan se mere om vitaminer i grøntsager her. Det er godt nok en side om fugle - men det var lige den jeg kunne finde :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...