fredag den 26. oktober 2012

Bacon-wrapped peanut butter jalapeños...

Jeg elsker når tingene går op i en højere enhed. I dag taggede Kristine mig på Facebook og fortalte at hun var netop var stødt på bacon-wrapped peanut butter jalapeños - og om det var noget for mig? Jaha, det var det bestemt - for jeg havde nemlig en frisk grøn jalapeño liggende i min grøntsagsskuffe.
 
Sprøde, salte, søde og stærke på en gang - en sand himmerigsmundfuld! #AEBMB

Nogen opskrift havde jeg ikke - men en hurtig rundtur på Google gav pote. Der skal kun bruges 3 ting: jalapeño, peanut butter og bacon. Og det er nemt også: flæk chilifrugten, fjern frøene, fyld den op med peanut butter, vikl bacon om og bag dem sprøde i ovnen. Bum!

Og så stod jeg der med min ene lille jalapeño. Oh well, ovnen skulle alligevel tændes (skulle bage salte muffins) og jeg havde også en pakke bacon der skulle i spil - så jeg hoppede ud i det. Selv om der kun var en chili at gøre godt med gjorde jeg mig alligevel umage. For jeg havde allerede på fornemmelsen der at det bliver noget der skulle gentages. Her får du min fremgangsmåde beskrevet i detaljer:

Først flækkes chilien. Jeg tog en latexhandske på den hånd jeg holdte den med. Klog af skade ved jeg nemlig hvor stærk sådan en fætter kan være - og hvor nullernaller det gør når man så gnider sig i øjnene efter at ha' rørt ved en. Jeg snittede stilken af så tæt på enden som muligt. Den kan fjernes helt - men så kommer der nemmere et hul som fyldet kan flyde ud af.

Kernerne og ribberne fjernes med en ske. Jeg bruger mit mindste parisienne-jern som har nogle dejlig skarpe kanter.

Jeg havde heldigvis et lillebitte fad som de rensede chilipebre kunne være i. Tror vist aldrig jeg har haft SÅ lidt i ovnen før.

Peanut butter - som jeg fuldstændig havde glemt stod på tørlageret. Endda en kæmpe bøtte af min favorit: Skibby Super Crunch.

Man kan selvfølgelig fylde det i chilierne med en teske - men her er et trick som er godt hvis man skal fylde mange. Jeg bruger altid en engangs-sprøjtepose til den slags. Men sprøjteposer er dyre, så jeg var SÅ glad den dag Sif viste mig at man kunne bruge slikposer. Sådan en pakke med 50 spidsposer koster ikke ret meget i forhold til de noget kraftigere sprøjteposer. Når man kun skal fylde en lille smule i spidsen på sådan en pose er det nemmest at vende vrangen næsten ud på den og stille den ud over et glas. Så kan man nemt lige dumpe et par spiseskefulde, i det her tilfælde peanut butter, ned i spidsen.

Vupti - så har man sprøjteklar peanut butter uden griseri.

Og så er det bare at sprøjte en passende mængde ud i hver chili. Og så skal der bacon omkring.

Der skal bruges mellem en halv og en hel skive bacon til hver halve chili. Da jeg i forvejen skulle bruge en pakke bacon, snittet i små stykker, til et andet projekt - valgte jeg at skære det sådan ud så jeg fik de mest reelle og magre stykker fra midten. 

2 midterstykker blev viklet omhyggeligt rundt om hver jalapeño. 

 Der var lige kig til fyldet i den ene ende.

For god ordens skyld knækkede jeg en tandstikker og fæstnede overlapningen med. Og så røg det lillebitte fad i ovnen på 175°C i 20 minutter.

Det blev de fine og næsten sprøde af - men de kunne altså godt tåle lidt mere varme. Jeg lirkede forsigtigt tandstikkerne ud og satte fadet i ovnen i 4 minutter til. 

Det var lige det der skulle til. Nu var de knasende sprøde.

Jeg serverede dem sammen med lidt røgede mandler til et glas godt øl.

Wow, sikke en lækker lille happer. Dem kan jeg godt forestille mig at byde på til et gæstebud. Skal bare lige finde ud af hvor jeg kan få friske jalapeños - for det er ikke ligefrem noget jeg har set her i byen.

Ovnen blev derefter skruet op til det næste projekt. Det blev til nogle saftige madmuffins med brie, bacon og rosmarin - de skal spises til efterårets supper. Dem får du opskriften på i det næste indlæg.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ENDELIG er mit hold i nakken på retur - så mangler jeg bare at den nerve der sidder i klemme i lænden tager sig lidt sammen og giver slip. Hallo, jeg har et peberkagehus der venter på at blive bagt. Eller det vil sige måske......for jeg er så småt begyndt at overveje at lave noget helt andet i år. En lanterne af en art - bagt i peberkage og pyntet så Kjelds Tivoli bliver grøn af misundelse. Men nu får vi se, skabelonen til det sikre hus ligger klar hvis ambitionerne og kræfterne ikke kan matches.

Jeg har så småt givet slip på ærgrelsen over ikke at være i Italien lige nu. Det nytter ikke at bruge energi på noget der ikke kan ændres. Det er med at fokusere på lyspunkterne. Og netop sådan et lyspunkt er der udsigt til på søndag. Signe og jeg er blevet nemlig blevet inviteret til Økologisk slagtefestival på Halkær Kro af VisitNordjylland i forbindelse med SmageDage. Så der tager vi op og fråser i lækre økologiske sager. Det glæder jeg mig rigtig meget til. At være sammen med Signe er balsam for sjælen. 

Og så er det da vist sengetid.

 

17 kommentarer:

 1. Nej, hvor lyder det godt! Men jeg er også helt vildt fortabt og forgabt i peanutbutter! Og så har jeg efterhånden lært (ja, jeg er mærkelig) at kunne lide bacon, så længe det er sprødt. Det skal helt sikkert prøves, hvis jeg en dag falder over nogle friske jalapeños! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh la la....så er de her lige noget for dig. Håber du finder nogle jalapeños ;-)

   Ha ha, du er sjov - og husk #AEBMB ;-D

   Slet
 2. Det er jo Atomic Buffalo Turds i ny forklædning!! Genialt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yepper - og dem har jeg nu også prøvet. Mums :-P

   Slet
 3. Hold nu op - altså bare overskriften fik mine tænder til at løbe i vand - mums filibaba! Det må prøves meget meget snart - jo før jo bedre!
  Tak for inspirationen!

  Dejligt du er begyndt at få det bedre.

  god fredag!
  kh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, det er lækre sager ikke?

   Håber du også bliver vild med dem.

   Tak, det er lidt frem og tilbage stadig væk. Men nu stresser jeg i det mindste ikke så meget over det.

   Kh

   Slet
 4. Friske jalapeños har de altid i Bilka her i Århus - måske man også kan finde dem i Føtex så?

  SvarSlet
 5. Nøj, hvor ser det godt ud!
  Dét skal helt sikkert prøves. Jo flere ting jeg kan finde på at proppe peanutbutter i, jo bedre! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Jeg kan kun anbefale dem. Hæ, sådan! :-D

   Slet
 6. Det må være det mest voldsomt kreative jeg længe har set - den skal prøves :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville også ønske jeg selv kunne tage æren for dem ;-)

   Da jeg så opskriften vidste jeg bare at det var lige noget for mig :-D

   Slet
 7. Tænker også at de stærke sager kan købes på Bazaren....

  SvarSlet
 8. Det lyder jo helt genialt. Mange tak for inspirationen. De skal helt sikkert prøves. Jeg har nemlig en bunke friske jalapenos hængende og en masse bacon. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er glad for at du kan finde inspiration her - man kan altså ikke tage æren for dem der ;-)

   Uh, håber du fik dem lavet. #AEBMB

   Slet
 9. Jeg prøvede at lave dem i søndags - også udgaven med ost.
  WAUW - de er sindsygt gode - særligt de her med peanutbutter, som jeg ellers ikke bryder mig om.

  Hvor finder man slikposerne til salg??

  Hanne B

  SvarSlet
  Svar
  1. Wee, dejligt at du kunne lave dem. Man skal nemlig tage ja-hatten frem når det gælder peanutbutter :-D

   Slikposerne er fra Metro. Men jeg tror også at Inco og Specialkøbmanden fører dem.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...