tirsdag den 23. oktober 2012

Stop Spild Af Mad: majs-klatkager i kålblade med frisk salsa og dressing...

Her kommer der så lige en lille en fra arkivet. Dagen efter jeg havde lavet majs-chowder stod jeg med en ret så kompakt rest. Den tryllede jeg i bedste Stop Spild Af Mad stil om til disse små klatkager.

For at give knas og tekstur valgte jeg at servere dem i en 'wrap' af spidskål.

Resten af chowderen var blevet noget tyk og stiv i det. Den kunne sikkert godt ha' været varmet op og fortyndet med mere urtebouillon, men det var ikke just det jeg havde lyst til. 

Der var ca 300 g chowder tilbage. Jeg rørte det sammen med 2 æg og ca ½ dl panko-rasp + lidt ekstra salt og peber.

 Det blev til en tyk pandekageagtig dej.

I stedet for at sætte 'dejen' i små klatter stegte jeg dem på min blinispande i lidt SMØR. Det er nemt og de bliver så fine af det.

Efterhånden som de blev faste og gyldne blev de flyttet over på et fad.

Mens de sidste små klatkager stegte færdig gik jeg i gang med tilbehøret. Der var virkelig lavvande i grøntkassen, men et løg og 3 tomater var der da at gøre godt med. Det kunne med lidt god vilje blive til en frisk salsa sammen med lidt syltede jalapeños og en smule af Chilien fra Helvede

Som sagt, så gjort: det hele blev hakket fint og blandet sammen. Lidt salt, citronsaft og olie bandt smagen fint sammen. Uha, den var hot hot hot!

Dressingen blev rørt sammen af en smule skyr, et fed revet hvidløg, salt, spidskommen og gurkemaje + et squeeze citron.

Og så var det bare af finde nogle blade spidskål frem og skære til - og så var der sørme saml-selv frokost.

En lille klatkage blev lagt på hvert kålblad og toppet med dressing og salsa inden det blev foldet sammen.

En rigtig god frokost som ikke lå alt for tungt i maven - og som satte gang i hele systemet. Nøj, den gule chili skal man ha' respekt for.

Jeg kunne langt fra spise alle klatkagerne - så resten blev frosset med bagepapir imellem. Det giver nem mad til et par andre dage.

Sorry, jeg blev lige nødt til at lave det her billede med PicMonkey - de æg gloede altså på mig.

--------------------------------------------------------------------------------------------- 

Det går ærlig talt noget langsomt i de her dage. Jeg er ikke ved det bedste helbred eller i det bedste humør. Jeg har hold i nakken/ryggen og der sidder en nerve i klemme i lænden. Det er smertefuldt og utrolig belastende at ha' med at gøre. Lige nu skulle jeg faktisk sidde hos min søster i Herlev - og i morgen skulle jeg så ha' været fløjet til Milano og derfra kørt videre til Torino. Jeg er SÅ ærgerlig over ikke at kunne komme af sted. Heldigvis havde jeg tegnet en rejseforsikring, så billetten er blevet refunderet. Men jeg havde simpelthen glædet mig så utrolig meget til en uge i Italien som dansk delegeret for Slow Food til Salone del Gusto og Terra Madre. Men da jeg skrev til den italienske kontakt fik jeg at vide at de håbede jeg kunne komme med til næste år i stedet. Så det er da et lillebitte plaster på såret.   

Nu skal jeg bare slappe af resten af uge. Jeg har købt ind til årets peberkagehus - så jeg håber jeg så småt kan få hul på det inden længe. I morgen har jeg også et bageprojekt: snegle med brie og bacon. Det var en pludselig ide - nu må vi se om det overhovedet er noget der dur.......eller om jeg kan magte at rulle dejen ud. Alt det vil jeg bekymre mig om i morgen. Nu vil jeg på langs med en varm kat og en kold gyser. 

 

2 kommentarer:

 1. uhm, nu er jeg vist nødt til at lave majs-chowder, bare for at få et rest ud af det :) opskriften på din chowder ser nu rigtig god ud.. den skal klart afprøves en kold efterårs -og/eller vinter dag..
  Jeg elsker bare dine retter med spiskommen og andre krydderier jeg ikke rigtig selv får brugt i maden --jeg har givet mig selv en udfordring at jeg skal lave en NY ret hver 14.dag mindst.. vi kører meget i det samme halvkedelige mad efterhånden, øv :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, god stil :-)

   Tak, den er altså rigtig god - og du kan jo lave den med lige de grøntsager du kan lide.

   Hvor fedt! Sikke en god måde at udfordre sig selv på. Respekt :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...