lørdag den 27. oktober 2012

Madmuffins med brie, bacon og rosmarin...

I torsdags udviklede jeg disse muffins som tilbehør til efterårets supper. De er fyldt med rare sager og alligevel ret luftige. Fyldet kan varieres i det uendelige - men her er det blevet til en variant af den evige klassiker: ost og bacon. 

Grundopskriften har jeg lånt her og tilpasset til min smag + ønsket mængde. Denne portion giver 9 store muffins.

Økologien har trange kår i min lokale Super Best - så jeg måtte tage til takke med konventionel bacon og en alm fransk brie. Hæ, det er faktisk den første brieost jeg har købt i mit liv med intentionen om at spise selv. Tror nok lige jeg fik lidt voksenpoints der.......eller noget.

Pakken med bacon (minus de 2 skiver jeg brugte til den små bacon-wrapped peanut butter jalapeños) blev skåret i små stykker. Et lille løg og en smule rosmarin blev hakket.

Baconen kommes på en kold pande og varmes langsomt op. Når den har smidt væden og den er fordampet, begyder fedtet at smelte - og der tilsættes løgene. Blandingen sauteres til løgene er klare og baconen begynder at få sprøde kanter. Rosmarinen røres i og blandingen får lov til at køle af.

Som væde valgte jeg at bruge mini mælk. Og denne her økologiske fra Gram er jeg blevet ret glad for. Jeg skal nemlig derned og sige hej til både køerne og Gram Slot i det nye år. Jeg var nemlig så heldig at vinde madbloggernes opskriftskonkurrence med økologiske kartofler med min kartoffel-frikassé

Well, hvad jeg havde fået i voksenpoints ved at købe osten mistede jeg straks da jeg pakkede den ud. Hvidskimmel og jeg er ikke de bedste venner. Det er næsten pinligt at indrømme - men min hjerne hvisker til mig: "se, det er mug .... MUG ... MUUUUUG". Hæ, jeg fattede en kniv og skar det af - uden at tage latexhandsker på. 

Det blev hurtigt meget blødt og klistret. Det ville være en umulighed at rive det - og små tern ville bare klistre sammen til en stor klump. Heruka! Løsningen lå ligefor: det er jo på samme måde som den tørrede frugt til julekagen - det skulle da bare pudres i mel. 

Jeg tog derfor en skål og kom lidt mel i bunden. Efterhånden som brieosten blev skåret i mindre stykker blev de lagt ned i melet. Af og til blev skålen vippet lidt så osten blev pudret på alle sider.

Det endte med at blive ret godt. Ingen sammenklistrede stykker der.

Med alt vejet af og klar var det nu kun at tænde ovnen på 200°C, gøre en muffinform klar og røre dejen sammen. Her er alle ingredienserne:


1 pk bacon skåret i mindre stykker
1 lille løg
lidt hakket rosmarin - eller timian
2 spsk ristede løg
175 g hvedemel
90 g fuldkornsmel - eller grahamsmel
1½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
3 æg
3 spsk smeltet SMØR
1½ dl mælk
100 g brie i tern

Brug gerne ristede løg som krydderi. De giver en 'stegt' smag og en smule sødme. Prøv f.eks at komme et par spsk i en sauce brown til din næste hakkedreng - tror mig, du vil ikke fortryde det.

 Mel, bagepulver og salt sigtes sammen.

 Æg, SMØR og mælk piskes sammen.

Den afkølede baconblanding røres i melet sammen med æggeblandingen.

Og til sidst vendes osten i. Rør ikke for meget i dejen - så bliver den sej og tung.

Dejen blev fordelt i 9 muffinforme og bagt i 22 minutter.

Man kan teste om de er færdige ved at stikke et termometer i dem - de skal være mindst 98°C i kernen.

De færdige muffins blev penslet med en lille smule smeltet SMØR på toppen - bare nok til lige at gøre den blanke. Det fik også et drys flagesalt. 

Uh, de var gode lune. Kombinationen af ost, bacon, løg og rosmarin var bare lige i skabet!

Jeg guffede 3 i mig til aftensmad - med en lillebitte portion suppe til. Resten blev gemt på køl.

I går kom min kæreste så på besøg til spisning. Jeg trakterede med en hot græskarsuppe og de lækre muffins skåret i kvarte til. Han var meget begejstret - og jeg måtte straks love at bage nogle flere i samme stil. 


-------------------------------------------------------------------

I dag bliver der ingen madlavning. Vi tager ind og indøser en Sweetdeal på Sakura. Og det bliver allerede sidst på eftermiddagen, for vi skal nemlig i biffen og se Looper bagefter. Det er bare lige sådan en dag jeg trænger til.

God lørdag til alle der kommer her forbi


22 kommentarer:

 1. ser super lækkert ud, er lidt nysgerrig efter hvad det røde i suppen er????

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Det røde er små dråber indisk chilisauce som jeg lige har kørt en tandstikker igennem for at give lidt liv i overfladen.

   Slet
 2. Uhh, de lyder simpel hen SÅ gode!!! Super godt at bruge "pudre"-tippet til osten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

   De var virkelig gode - og nemme at varme dagen efter. Tak, det kom pludselig til mig :-)

   Slet
 3. PS: Hvordan har du sat kommentaren op til at kunne kommentere pr kommentar?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hedder 'Threaded Comments' - og du kan tilføje det ved at gøre som det er beskrevet her ;-)

   Slet
 4. Det må du også have - og så husk lige, du er altså også velkommen ovre hos mig - ik'? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det at være dødtræt og småsyg. Jeg glemte at skrive, at jeg glæder mig meget til at prøve de her muffins, for de lyder super til en gang suppe. Men jeg sidder lige og tænker, at jeg kunne prøve at lave en anden variant også....med hvad huset allerede byder! Vi får se, hvornår kræfterne rækker.

   Slet
  2. Jeg kigger skam af og til forbi - er helt vild med dine efterårsbilleder ;-)

   Tak, jeg er glad for at du kan lide dem. Ja, de er nemme at skifte ud i så man kan fylde dem med det man lige har ved hånden. Planlægger også nogle med majsmel, røget ost og jalapeños ;-)

   Slet
 5. tusind tak. Skal lave jordskokkesuppe til min snarlig kommende eksamen. Havde tænkt en basilkumolie til liv i suppen, men mon ikke det ville være fint med små grønne og røde hjerter;-) Elsker din blok, den er super inspirerende :-) Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Er glad for at du kan lide dem :-)

   Jow, det lyder som en god ide at komme det i. Så fint.

   Aww, tusind tak - jeg er glad for at du kan finde inspiration her <3

   Slet
 6. Ost og bacon går man aldrig galt i byen med - de ser lækre ud!

  - Anne

  SvarSlet
 7. Er helt sikker på at jeg kunne dufte dem helt hjem til mig :-D

  Hygger mig altså over når du laver noget med ost.. Mindes noget om én der bare ikke brød sig om det...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv, sikke en fin næse du har ;-)

   Hæ, ja - det er fagre nye verden. Før var ost FJENDEN :-D

   Hygge
   Malou

   Slet
 8. Bortset fra det tog lidt tid at komme mig over du skærer det bedste af osten.( Suk, jamre, støn. Ve og klage, skimmel udrydes bedst ved at det bliver spist ;-) ) ser det ud til at du igen har fået lavet en opskrift jeg bliver nødt til at prøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ hæ, næste gang kommer jeg det i en pose - og så skal jeg med glæde sende det til dig ;-)

   Tak, jeg håber du kan lide dem.

   Slet
 9. Uhh de muffins,,, måske skulle jeg kaste min "fobi" tilside, og prøve lidt bagning (eller sætte manden til det som jeg plejer) Kunne være at et sådan tilbehør kunne gøre supper lidt mere tillokkende for ham (manden altså)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja, sæt du manden til at bage sådan en omgang ;-)

   Slet
 10. Lidt nysgerrig, vil jeg høre hvordan du har det med mælkebeholderen?
  Selv er jeg glad for at bruge dem (Osted Mejeri), men hænder er jo forskellige.
  (og så fylder det mindre for mig end en karton + jeg syens mælk kan tage smag af karton).

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...