søndag den 28. oktober 2012

Findeopskrifter.dk - bloglands landevejsrøvere som griner hele vejen i banken...

Tro det eller lad være - men jeg er faktisk et ret venligt og tålmodigt menneske. Dog er både min venlighed og tålmodig blevet presset til det yderste af det svenske site Findeopskrifter (jeg linker ikke til dem af princip). Nu vælger jeg sammen med en stor flok af de danske madbloggere at tage fløjlshandskerne af og afsløre hvad det er for nogle taskenspillere vi her har med at gøre:

Findeopskrifter er en pengemaskine. De er forklædt som opskriftsportal - og går ret aggressivt til de danske madbloggere som de lokker til at melde sig til siden under løfter om øget trafik. Men tag ikke fejl - formålet er KUN at få penge i kassen. Morten fra Grydeskeen har skrevet en analyse af deres 'forretningsmetode' her og kalkuleret at de kan tjene ca 1.000.000 kr om året - på madbloggernes ord, billeder og hjerteblod. De har endda været så frække at stjæle feeds og indhold fra madbloggerere der ikke engang selv har tilmeldt sig. 


Se bare her hvordan Line fra Mad med hjertet har fået nuppet hele 174 opskrifter. Og da hun henvendte sig for at få en forklaring og bad om at blive fjernet fra siden fik hun svaret - Du er ikke registreret hos os og dit indhold findes ikke på vores side. Sikke et løgnagtigt og bedragerisk firma siger jeg bare! 

Findeopskrifter lover i teorien hvad de holder - for der kommer da trafik fra dem. Men så kommer vi til deres svinestreg: de giver kun non-follow links retur. Det betyder at Google vil indeksere dem højere end bloggerens egne originale placering på bloggen - og med tiden vil man ikke få så mange besøgende på bloggen andet end igennem Findeopskrifter. Jeg indrømmer blankt at det er lige lovligt teknisk uforklarligt for mig - men læs mere om problemstillingen her på Madbevægelsen.

Ikke alene er deres forretningsmetoder uldne og deres motiver tvivlsomme - de er også så begærlige efter at få flere bloggere i hus at de kontakter os igen og igen. Og det på den mest usmagelige måde. Jeg meldte mig straks til da de kontaktede mig første gang. For jeg var smigret over den ros jeg fik - og jeg troede oprigtigt på at det ville være et gavnligt samarbejde. Da realiteten gik op for en del af os madbloggere forlod vi siden i samlet flok i marts 2012. 

Siden har findeopskrifter kontaktet mig 4 gange - med en næsten enslydende mail hver gang (og magen til den oprindelige der fik mig på krogen). Overskriften lyder: "Fans af din blog". Så er stilen lagt og de fortsætter: "Vi har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter på din blog". Resten af mailen er en beskrivelse af hvor meget trafik de kan give retur og hvordan deres koncept allerede har spredt sig til det øvrige Skandinavien. 

Og da jeg efter den sidste mail hverken var venlig eller tålmodig fik de følgende svar:

Hej XXX
 

Hvor er I altså pinlige. Både XXX og XXX har også været ude med lignende smiger og tomme løfter - og det her er så den 2. mail fra dig med nøjagtig samme tekst. Så 4 mails fra jer siden jeg d. 21/3 2012 aktivt meldte mig FRA jeres side - har I enten svært ved at forstå dansk eller er I bare dumme?
 

I lokker os til at dele vores indhold - så I kan tjene reklamepenge på os. Det at man skal se en reklamefilm for overhovedet at må se en opskrift er forkasteligt. Hvor mange af de bloggere I lokker til, får på forhånd at vide at der bliver vist en reklamefilm som I tjener på før deres indhold bliver vist? Og så har jeg ikke engang nævnt jeres non-follow links. I giver ikke mere trafik - I stjæler faktisk trafik fra de blogs i lokker til at blive en del af jeres side.
 

"Fans af din blog" - syntes du ikke selv at det får jer til at fremstå ret desperate for at få nogle madbloggere i hus så I kan få nogle flere penge i kassen? For det er jo det det går ud på for jer - at tjene penge på indholdet af vores blogs. I skulle skamme jer for den ulækre måde at gøre det på. 
  
Ak ja, det er trist at se hvordan I allerede har bredt jer i flere lande.
 

Vær venlig ikke at kontakte mig igen!
 

Hilsen Malou  
 
Læs mere om de danske madbloggeres udmeldinger om Findeopskrifter her:

Kasper Bergholt: Støt kampen mod Findeopskrifter.dk - Støt kampen for originalt indhold, sig nej til Findeopskrifter.dk! - Svensk søgemaskineoptimerings-firma står bag Findeopskrifter.dk - Findeopskrifter.dk, dokumentation & tekniske perspektiveringer

Grydeskeen:
Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

Madblogs.dk: Madbloggere siger fra overfor findeopskrifter.dk

Det Lyseblå Køkken: Findeopskrifter.dk - En parasit, der bør udryddes!

Kristinas Køkken: Findeopskrifter - nej tak

Bergholts Opskrifter: Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes

GASTROmad: Det er mine Indlæg – Findeopskrifter

Heidis Verden: Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på Findeopskrifter!

Det Lille Køkken: Hov, hov – det er min blog!

MUND-FULD: Vi skal drukne et website, folkens...

Rigeligtsmør.dk: Findeopskrifter.dk udnytter danske madbloggere

Spisekammeret: Findeopskrifter.dk - et stærkt vanedannende stof

Ugens 7 Dage: Nallerne væk Findeopskrifter!

Madarkitekterne: Findeopskrifter.dk, en lover bliver hater 

La Cucina Nada: Findeopskrifter, det bliver ikke med mig som Ophelia!

Madbanditten: Madblogger, har du afmeldt dig findeopskrifter?
 
Pcoliv.dk: Uvidenhed kan koste dyrt

Mad og Vin: Vi er nu fans af din blog

Cocina Fragrante: Hvorfor jeg ALDRIG vil samarbejde med Findeopskrifter!! 

Simon Glue: Et nødvendigt farvel til findeopskrifter.dk  og Dokumentation: Findeopskrifters scraping af opskrifter

Vild Med Mad: Vild Med Mads holdning til Findeopskrifter.dk

Kokkekniven: Findeopskrifter.dk - Når en svensk kødbolle, kommer i den danske suppedas!

Tove Færch: Må man godt “låne” opskrifter? 

Kasper Bergholt lægger desuden spalteplads til et åbent brev til alle madbloggere der gør klart hvad man går ind til når man melder sig under fanerne hos Findeopskrifter. 


Æv, det er træls at være sur. Så jeg slutter lige indlægget af med noget positivt:

Foto: Signe. Model: Den meget glade og venlige kliddame iført dobbelthage og økologisk grønkål.


25 kommentarer:

 1. Det er simpelthen utroligt, hvad folk vil gøre for penge - og så på andres bekostning. Det er desværre først gået op for mig i fredags, da jeg læste Kasper Bergholts indlæg, hvad findeopskrifter egentlig er ude på. Men derefter tog det mig ikke mange minutter at få fjernet deres logo fra min blog.

  Jeg er godt nok forarget over at høre, at de har kontaktet dig yderligere 4 gange EFTER, at du har afmeldt din blog - det er godt nok ynkeligt! Ligeså vel som de tilmelder folk uden deres samtykke, som i Det Lyseblå Køkkens tilfælde.

  Jeg håber at vi sammen kan få sat en stopper for den flok landevejsrøvere, som de nu engang er.

  SvarSlet
 2. Thumbs up - og efter jeg havde afmeldt mig har jeg også fået en kommentar til et indlæg, hvor de spurgte om jeg ikke havde lyst til at være med. Jeg valgte ikke at svare, men kommer der en mail mere, så får de med riven!
  Skønt grønkålsbillede :-)

  SvarSlet
 3. Tak Klidmoster. Du har i fen grad givet mig noget at tænke over!...
  Med venlig hilsen
  Gitte

  SvarSlet
 4. Skøn 'dusk' du har der 😄.

  Jeg har som almindelig blog/opskrifts-læser længe været træt af at omtalte firmas links lægger sig i top. Og det uden at kende deres snylteadfærd.
  Øv, det er ulækkert!

  SvarSlet
 5. Super indlæg, og af præcis samme grund holder jeg mig langt fra deres side, når den dukker op under en google søgning, det kan simpelthen ikke være rigtigt at de skal have lov til at lave den slags "forretning".

  hav en god Mandag :)

  SvarSlet
 6. Det lyder i mistænkelig grad som ren spam hvis du har bedt om afmelding fra sitet. Det kan anmeldes til Forbrugerombudsmanden.

  SvarSlet
 7. Blev først klar over deres metoder efter at have læst Bergholts indlæg, så bad dem om at fjerne mig fra deres liste, det gjorde de med det samme, (fik forøvrigt en advarsel om phishing?? på siden, fra mit virusprogram sidste uge, ved ikke om det betyder spam, måske dumt spørgsmål..;-)

  Vh Lykke

  SvarSlet
 8. Hej Malou. Findeopskrifter driver vel ikke en ulovlig forretning, men har bare valgt denne forretningsmetode som deres strategi. Og det kan de så tjene penge på.Men træls de ikke er helt ærlige med deres intentioner når de vil have bloggere som kunder. Jeg bruger meget dk kogebogen til bredere søgninger vedrørende mad.Nyder ellers dine skønne opskrifter og dine gode historier.

  SvarSlet
 9. Fedt indlæg og SKØNT billede!!

  SvarSlet
 10. Hej,

  Det glæder os, at du har lagt mærke til Findeopskrifter, men vi er kede af at høre, at du føler, som du gør angående hjemmesiden. Vi ønsker, at Findeopskrifter fungerer som en søgemaskine for opskrifter og for at kunne levere trafik, må vi også få noget trafik ind. I løbet af kun sidste uge sørgede vi for over 200000 besøg til madbloggere i Danmark. Trafikken kommer fra flere kilder og den organiske trafik fra søgemaskiner er en af kilderne. Angående optimering af hjemmesiden, så følger vi de samme standarder, som andre større hjemmesider også følger, f.eks. når det gælder no-follow attributtet på eksterne links, præcis som Wikipedia og Google gør. Med hensyn til Widget, så er det helt frivilligt for blogs at gøre brug af denne. Næsten halvdelen af de blogs, som er med i vores indeks, er ikke en del af toplisten og det er ikke nogen krav for os at sørge for trafik til bloggenes opskrifter. I modsætning til hvad du tror, så værdsætter de allerfleste bloggere at være en del af Findeopskrifter og ser hvordan de ryger op i toplisten flere gange om ugen. Når det kommer til reklame, er det ingen hemmelighed, at hjemmesiden, som så mange andre hjemmesider og produkter, er finansieret af annonceindtægter, som bruges på vedligeholdelse og løbende forbedring af hjemmesiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dagens grin!!

   Slet
  2. Ak ja. En copy-pastet lam undskyldning hos alle bloggerne skal nok fedt hjælpe på det....not!

   Slet
 11. Hej Malou. Har ikke selv en blog men søger ofte madopskrifter på Google. Og der kan Findopskrifter fylde flere sider frem med ingenting. Er dødtræt af dem! Det er godt at I madbloggere gør noget ved sagen. Ud med dem!
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
 12. Tak for info! Tager det straks til efterretning!

  SvarSlet
 13. Fandme ikke i orden med det firma:(
  Men skønt billede af dig :-)

  SvarSlet
 14. Fornemt formuleret kære Malou. Må se at komme i sving selv :) Kram Nadia

  SvarSlet
 15. Hej Klidmoster
  Jeg har lagt mærke til, at det en del trafik på min blog relaterede til "Findeopskrifter" eller "Madbevægelsen", hvorimod jeg efter flere forsøg har opgivet at få kontakt til Kim Schultz på "Blogtoppen" efter at være blevet smidt af - uvist hvilken grund?.

  Men hvis kampen mod pengemaskinerne skal vindes, skal vi nok alle være bedre til at støtte hinanden i vores glæde over at have læsere - og give læsere- så vi står sammen om at dele interessen omkring mad og madlavningens kunst - til hverdag og fest.
  For så "Findeopskrifter" måske ikke nødvendige?

  Og for øvrigt - lækker grønkålsslaw!

  SvarSlet
 16. @Cook Valley -- Fang Kim i Facebook-gruppen Madbloggernes Himmel. Jeg er helt overbevist om, at der er måske være en sket en fejl, siden din blog ikke er med på madblogs.dk

  Derudover kunne jeg dårligt være mere enig i den anden halvdel af din kommentar.

  Alt godt,

  Kasper / Bergholts opskrifter

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for ideen med at kontakte Kim på Facebook.
   Jeg har for øvrigt også skrevet til "Findeopskrifter" om udmeldelse og fjernet logo, men der sker nok ikke så meget lige med det samme. Jeg må sige, at jeg allerede nu kan se, at antallet af "Rene" søgninger på min blog/opskrifter stiger, mens "Findeopskrifter" falder - faktisk en god fornemmelse

   Slet
 17. Hej!
  Jeg har for et godt stykke tid siden skrevet en mail til findeopskrifter.dk og bedt om, at blive fjernet fra deres site. Det ser dog stadig ud til, at jeg får trafik fra deres hjemmeside. De har fjernet mig fra "madblogstoppen", men har ikke engang svaret på min mail. Har du et godt råd for at undgå at stå i forbindelse med deres hjemmeside?
  På forhånd tak!

  SvarSlet
 18. Hej Klidmoster! :)
  Jeg har som magblogger den senere tid noteret mig opstanden mod findeopskrifter på forskellige andre madblogs og har nu besluttet mig for, at jeg vil slå følge. Men jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvordan man melder sig ud inde på siden! Hvad gjorde du?
  venlige hilsner!

  SvarSlet
 19. Tak for info, jeg har med det samme slettet dem fra min blog og har skrevet til dem. Nu må vi se om der respektere min udmeldelse.
  Christina

  SvarSlet
 20. Hej Klidmoster:)
  Jeg syntes det er noget svineri! Findeopskrifter har lavet et no-follow link for fra deres side for at de selv kan ranke bedre. Jeg syntes ikke det i orden pga. at de selv får trafik i forhold til de sider der måske er mere relevante for den angivne søgning.

  Dejlig informerende artikel:)

  SvarSlet
 21. Hej Malou
  TAK for dette indlæg! De har også været forbi mig, men synes nu nok det virkede lidt lusket, så jeg besluttede mig for, at undersøge det nærmere. Tak for hjælpen.
  Kh. Sandra

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...