onsdag den 14. december 2011

Marokkansk rullesteg...

Åh, jeg ville SÅ gerne ha' kaldt det her indlæg for Napoleons sidste slag - men det havde givet Google lidt besvær med at finde min lille rullesteg.

Det er en alt-i-en ret lavet i på 2 timer i Römertopf. Jeg fik ikke noget af det da det var nylavet (var ude og spise i går aftes), men fik en portion til frokost i dag. Resten vil jeg trakterer Max med i morgen når han kommer på besøg. For at indlægget ikke skal blive alt for langt kommer stegen på i dag og resten en anden god gang.

Rullestegen havde været planlagt længe, allerede før jeg fik grisen hjem. Signe har i mellemtiden lavet en version med lam som du kan se her. Mit fyld blev af det jeg havde i huset: mandler, dadler, æble og citron.

Jeg hakkede først mandler, æble og dadler groft og rev skallen af citronen + et fed hvidløg.

Jeg hakkede det sammen og smagte til med salt og peber.

Slaget var fra jo som sagt fra Napoleon - og derfor ikke ret stort.

Slaget blev afpudset for det værste fedt og lagt med kødsiden op.

Der var hverken tid eller kræfter til at lave en hjemmelavet krydderblanding, så det blev 2 færdige blandinger jeg tyede til: Ras el hanout og Garam Masala. 1 stor spsk af hver blev blandet sammen og tilsat 1 tsk hvidløgspulver.

Slaget blev gnedet med krydderblandingen og fik lidt salt og peber inden halvdelen af fyldet blev lagt på den ene halvdel.

Slaget blev rullet og snøret stramt. Jeg bruger en metoden hvor man 'låser' snøringen med snoren, hvilket giver et rigtig godt og stabilt resultat. Den lille rullesteg blev brunet og lagt på en grøntsagsbund i stegesoen.

Den blev sat ind i en kold ovn og fik 2 timer på 200°C.

Der var desværre ikke tid til at skære i den da den var nylavet. Men den ser sådan her ud kold. Det var virkelig en lækker lille grisebasse.

Og nu vi snakker om små lækre grisebasser:

Se lige den her yndige lille piglet. Min lillebitte niece Luca er 6 uger nu. Jeg var ovre og se hende da jeg var i København.

Jeg så ikke min første niece Alba før hun blev døbt. Jeg har det jo ikke haft det alt for godt med spædbørn. Men jeg skal love for der er fremgang på den front. Den her lille godte er jeg helt pjattet med. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forestillet mig - men at et spædbarn på 6 uger kunne være SÅ nærværende og smilende gjorde mig helt paf.

Hæ, og så grinede hun allerede af sin tossede moster og hendes platte vittigheder. Jeg glæder mig til at følge hendes opvækst - og skal allerede over og besøge hende igen i Januar.

Nu skal jeg lige ha' en middagslur inden Fenja kommer og henter mig. Vi skal til juleafslutning hos GourmetGirafferne i aften og hun er så sød at køre mig begge veje. Jeg er fysisk ret smadret så kan nok ikke deltage så meget i madlavningen. Men jeg kan snakke, hygge og spise - og det glæder jeg mig til.1 kommentar:

  1. Jeg er godt nok heller ikke så meget for spædbørn, men det der smil - ej, jeg kunne altså godt blive overtalt til at synes de var bare LIDT søde *fnis* (Og det kommer fra en, der er selvvalgt barnløs ikke mindre. Imponerende niece, vil jeg sige. Imponerende!)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...