tirsdag den 6. december 2011

Lasagne med kødsauce og hvidkål...

Tempus fugit. Det er nu en helt uge siden jeg har blogget. Men kræfterne er små for jeg hviler stadig ud efter sidste uges strabadser. I går fik jeg dog lavet noget mad som kunne strække i et par dage:

En kraftkarl af en lasagne med langtidssimret kødsauce, fuldkornslasagneplader og stuvet hvidkål i stedet for bechamelsauce.

Den langtidssimrede kødsauce (500 g) havde jeg i fryseren, hvor der også lå 500 g hakket sønderjydsk hvidkål som blev til overs efter julefrokosten i fredags. Kødsaucen blev varmet op og tilsat en brik tomat. Kålen blev tøet op med 20 g SMØR og tilsat 6 dl letmælk. Jeg valgte ikke at jævne kålen, men bare bruge den som den var.

Lidt kødsauce og lidt kål kom i bunden af et ildfast fad og et lag pastaplader ovenpå.

Der blev lagt lag på lag til begge dele var brugt op.

Øverst blev der sluttet af med et godt lag kål.

Det blev revet et jævnt lag parmesan ud over toppen inden lasagnen kom i oven på 200°C i 35 minutter.

Den blev lidt sprød og gylden på toppen - boblende og lækker i midten.

Jeg smed en hurtig salat sammen af hvad der lige var fra ugens kasse: tomat, agurk, rød peber, rødløg og gulerod. Lidt olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber - og så var der mad.

Jeg skal love for at det var god robust vintermad. Den mættede rigtig godt - så der er bestemt mad til et par dage der.

Turen til København og den efterfølgende julefrokost for kagedåserne har kostet alle de kræfter der har været - og jeg ligger nu på langs og betaler prisen. Der har været SÅ mange fede oplevelser, indtryk og masser af dejlig mad.

Jeg er bare helt død nu - ligger i sengen og sluger det ene afsnit at Rome efter det andet. Mine arme har det som om de har fået en del slag med et baseballbat. Så jeg er erklæret i undtagelsestilstand og forsøger at samle kræfter til at blogge om chokoladekurset på Marriott, Bistro Boheme, den sindssygt lækre kage hos Strangas, lille Luca som nu er 6 uger, peberkagehuset som rent faktisk blev færdigt, kagedåsernes julefrokost, vaniljekransene, sildesalaten, honningkagerne med lakrids og den fudge med kardemomme der står i køleskabet. Phew, bliver helt stresset ved tanken. Der er også lige en masse mails og kommentarer der venter.

Tusind tak for alle de søde mails. Det er virkelig overstrømmende og rørende at vide at der er nogen der bekymrer sig om mig når jeg ikke lige lader høre fra mig. Jeg vender stærkt tilbage i morgen med en give-away af årets julegave Vinterkage og honningkager bagt efter en opskrift derfra. Wuhu!


10 kommentarer:

 1. Det ER og bliver DK bedste blog, jeg har surfet alle igennem efterhånden, men Malou din er og bliver en vinder!,.. Den er enkel, og du husker og få det "hele" med. Tak! :O)

  SvarSlet
 2. Sjov idé med hvidkålen - kan forestille mig at det bliver en supermættende udgave! :-)

  SvarSlet
 3. Tusind tak skal du ha' :-) Ja, selv om kroppen er i undtagelsestilstand bobler der en masse skøre ideer rundt i hovedet på mig - det skal nok blive til en masse blogindlæg.

  Ha ha, Rivejernet - det ville være et godt blognavn også :-)

  SvarSlet
 4. Tusind tak - det er dejligt at være tilbage. Sikke en dejlig velkomst af få :-)

  SvarSlet
 5. Hmm, jeg ved ikke om en fornærmelse glider bedre ned hvis man lægger ud med at kalde mig smuk.

  Ja da, jeg tager ofte en dram fra natpotten - det fremmer kreativiteten.

  Javel ja, den mening er du jo i din fulde ret til at ha'. Jeg bruger her betegnelsen lasagne fordi den indeholder taglagte elementer i et fad. Trust me - det her er langt fra den mest outrerede lasagne jeg har set.

  Dårligt resultat? Nej, langt fra - det var en ret så fremragende lasagne. For lasagne er hvad det var!

  Tag ja-hatten på og drop den vanetænkning du tydeligvis sidder fast i. Leg dog med ingredienserne og pil ved de gamle klassiker. Hvem ved, måske kan du li' det ;-)

  SvarSlet
 6. Skønt at du er tilbage! Du har været savnet, elsker virkelig at læse med på din blog.

  SvarSlet
 7. Dejligt at læse om din vinterlasagne og den spændende uge. God bedring! Kh Karen

  SvarSlet
 8. Nød at læse om din vinterlasagne . og så til gryderne i morgen:)))
  Godt at du ta´r dig tid til at samle nye kræfter, så vi fotsat kan blive inspireret af din fantastiske entusiasme:)
  Du er da et jern - et rivejern? - i ordets allerbedste betydning:)))

  SvarSlet
 9. Uh, vinterlasagne - det var DET jeg skulle ha' kaldt den :-) Tusind tak skal du ha' Karen :-)

  SvarSlet
 10. Hej smukke
  Har du fået rotter på gesimsen eller drukket af natpotten ?
  Det der med hvidkål i stedet for bechamelsauce ............. det er helligbrøde, det er hærværk, det er blasfemisk, og ikke mindst tåbeligt at begynde at lave om på det perfekte gastronomiske mesterværk, det kan jo kun give et dårligt resultat.
  Stuvet hvidkål med kødsauce og pastaplader! Lasagne har det i hvert fald aldrig været!
  Tsk Tsk!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...