torsdag den 12. maj 2016

Varm kartoffelsalat - ligesom hjemme i Indien...

Jeg har advaret om at denne måned ville blive ret indisk-ish ikke? Selv de måltider der ikke er til den store indiske middag, har det med at ende med at få en god dosis krydder. Her den anden dag fik jeg pludselig en ubændig lyst til varm kartoffelsalat - og hvorfor ikke give den et indisk twist? Som sagt, så gjort!

Lun sur/sød kartoffelsalat med masser af krydderier - toppet med et perfekt spejlet æg, Sriracha og koriander. Et komplet vegetarisk måltid.

Igen har jeg kigget dybt i gemmeren og har, i bedste Stop Spild Af Mad stil, fået brugt alle rester fra ugens kasse. 5 kartofler, lidt rød peber, et spiret løg, et enkelt langt løg, en halv potte koriander og et fed hvidløg.

For mig er der 3 vigtige ting i en varm kartoffelsalat: SMØR, eddike og sennep. Her har jeg valgt at bruge æblecidereddike og fuldkornssennep. Det indiske islæt: chiliflager, sorte sennepskorn, spidskommenfrø og Garam Masala - en lille gave fra min gastronomiske legekammerat, lavet efter Heston Blumenthals opskrift.

Grøntsagerne blev snittet. De grønne løgspirer blev gemt til pynt. 

Det almindelige løg, det hvide fra det lange og hvidløget blev sauteret i 20 g SMØR, uden at brune - og tilsat krydderierne.

Løgblandingen blev taget af panden. Kartoflerne blev kogt, pillet og skåret i mundrette bidder. Peberfrugten og det grønne af det lange løg, blev sauteret et øjeblik på den tørre pande - og tilsat løgblandingen, 1 stor spsk fuldkornssennep, 3 spsk æblecidereddike og 1 tsk agavesirup.

Kartoflerne kom ved og fik lov til at varme igennem - og suge til sig. Der blev smagt til med urtesalt, friskkværnet sort peber og lidt ekstra Garam Masala.

Den grønne løgspirer og en lille håndfuld hakket koriander blev vendt i. Og sådan ville kartoffelsalaten gøre lykke til en saftig kotelet, et stykke dampet fisk eller et stegt kyllingebryst.

Jeg spejlede dog bare et æg og smækkede på toppen. Skal retten holdes vegansk, så brug et andet fedtstof og drop ægget - og top med et stykke steget marineret tofu eller seitan.

Et drys friskkværnet sort peber, et dryp Sriracha og lidt koriander - og så var der mad! 

Oh yes...det spillede SÅ godt sammen. Den aromatiske lune sur/søde/spicy salat og flydende æggeblomme....himmelsk!

Det næste indlæg er dog fra en helt anden verdensdel....der går turen nemlig til Italien og Klid-Mammas meatballs i langtidssimret sugo...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...