lørdag den 7. maj 2016

Havfrue bider laks...

Sponsoreret: fisken er fra Skagenfood og krydderierne fra Mill & Mortar.

Det lyder enten som click-bait af værste skuffe eller en sær undervandsudgave af Mand bider hund, men det er såmænd den nye BBQ-rub Mermaid's Bite det handler om. Her er den brugt på en omgang ovnbagt laks.

Serveret med dampede grønne asparges. Enkel, men fremragende frokost.

Siden 2013 har Mill & Mortar sponsoreret krydderier til DM i Grill (afholdes i Svendborg på Kulinarisk Sydfyn) - og har sat vinderne i kategorien 'BBQ krydderi' i produktion efterfølgende. I 2015 var det så Mermaid's Bite fra United Grill Chefs der løb med sejren.

Mermaid's Bite er spændende blanding af fennikel, mynte, koriander, tang, chili og citronolie. Min første tanke var: laks!

Jeg kigger med vilje ikke på hvad der er i ugens kasse på forhånd, så jeg kan blive overrasket når den ankommer - men skæbnen ville at der var laks med i denne uges Favoritkasse, så det kunne ikke passe bedre.

Eftersom der allerede var citronolie i krydderblandingen, valgte jeg at køre videre med det. Så 3 tsk krydderi blev slemmet op i smule af den her citronolie. Det bagerste stykke laks blev smovset ind i vinderen fra 2014 Purple Haze (solbærstøv, frysetørret solbær-granulat, ingefær, nigellafrø, timian, sort peber, koriander og chilipulver) i en smule olivenolie. Da ingen af blandingerne indeholder salt, fik begge stykker laks et drys flagesalt, før de røg i ovnen ca 15 minutter på 180°C.

I mellemtiden smækkede jeg noget garniture sammen. Til venstre: hjertesalat med vinaigrette af olivenolie, hvidvinseddike og fuldkornssennep. I midten, SMØRdampede asparges med tørsaltet æggeblomme og kapers. Til højre, en salat af: rå blomkål, rucola, rød peber og chiafrø.

Laks bidt af en havfrue...

Saftig og lækker laks - som spillede virkelig godt sammen med den grønne rub.

Laks og Purple Haze var heller ikke nogen skidt kombi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det skal lige for god ordens skyld nævnes, at der ikke foreligger nogen aftale med hverken Skagenfood eller Mill & Motar om at jeg skal omtale produkterne. De er sendt til mig, så jeg kan lege med dem i køkkenet (og ja, naturligvis er de blevet beskattet). Men efter de nye retningslinjer om skjult reklame på blogs, udstukket af Forbrugerombudsmanden, syntes jeg at indlæg med produktomtaler og links til webshops, bør markeres som reklame. Og den markering skal være øverst, så læseren ved inden de går i gang med indlægget at det drejer sig om reklame (noget mange bloggere desværre enten 'glemmer' eller ikke er klar over). 

Jeg ved jo desværre at der sidder nogen derude og holder skarp opsyn med mig - og fra tid til anden anmelder mig anonymt for skatteunddragelse og socialt bedrageri, så jeg vil gerne pointere at jeg gør mit for at følge alle love og regler, så der ikke er nogen finger at sætte på noget af det jeg gør her på bloggen.

Og med det på plads, vil jeg sige god weekend til alle der kommer her forbi...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...