torsdag den 26. maj 2016

Rabarberchutney med æble og 2 slags kardemomme...

I morgen går det løs, med den store indiske middag. Jeg har planlagt, snittet, hakket, kokkereret og syltet til den helt store guldmedalje her de sidste par uger - bla denne labre sur-søde chutney. Til indisk mad vil man typisk servere chutney på enten mango eller ananas, men gode danske rabarber er nu bestemt heller ikke uefne til formålet.

Det er en mild, men meget aromatisk chutney. Den kan både serveres til varm mad - men også gøre stor lykke på et ostebord.

Jeg ville kombinere rabarber med æble, men havde glemt at købe nogle - så løsningen blev tørrede æbletern fra tørlageret. Og så skulle jeg atter ha' gang i den gode chutney-treenighed: løg, hvidløg og ingefær.

400 g rabarber
150 g rødløg
3 fed hakkede hvidløg
5 cm hakket ingefær

40 g æbletern - eller 2 friske æbler i tern
75 g mørk muscovado
200 g hvidt sukker
1 dl æblecidereddike
1-2 dl alm eddike
1 tsk anisfrø
1 tsk brune sennepsfrø
10 grønne kardemommekapsler
1 sort kardemommekapsel

Bland alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen simre i en god time. Smag til med salt, friskkværnet sort peber og evt lidt mere eddike.

Kom den færdige chutney på et skoldet, vodka-skyllet glas og opbevar det på køl.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har lige kørt mit store køleskab i stilling til i morgen. Hver ret har fået sine egen bøtte. Det gør det nemmere når der skal tages op af fryseren og laves de sidste ting færdige.

Der skal ikke serveres vin til middagen - men cocktails. Glassene er derfor sat på køl, så de er klar. 

Jeg er ustresset og glæder mig til at diske op med det bedste jeg har lært. God planlægning er virkelig vejen frem. I dag skal jeg lave raita, marinere kylling og pudse lidt detaljer af. Så kan jeg slappe af i morgen inden, min gastronomiske legekammerat arriverer. Og SÅ skal der spises igennem! 

God torsdag til alle der komme her forbi... 


5 kommentarer:

 1. Du er for sej! Det ser fantastisk ud det hele, jeg håber, I får en skøn aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er fuldstændig enig i ovenstående kommentar... Omend jeg er lidt nervøs for den der bøtte med vaflet tandoori gås! ;)

   Tak, Cecilie, det er godt nok det vildste arrangement nogen nogensinde har stablet på benene for mig!

   Slet
  2. @Cecilie Aww, tusind tak. Det er jeg helt sikker på at vi gør :)

   @Johan Aww. Så vaflet struds gør dig bekymret, hvorimod kat i karry er helt ok? Tag den store appetit med - du bliver spist i gulvet ;)

   Slet
 2. Vil det være mulig å fryse en slik chutney?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...