tirsdag den 24. maj 2016

Cobb Premier Gas: Grillet gris, kål og løg...

Sponsoreret: Cobb Premier Gas stillet til rådighed af Cobb Skandinavia.

Så fik jeg endelig taget hul på grill-sæsonen på altanen. Det blev til lidt grillet grisebasse - og en masse grønt:

En pivsaftig kotelet, søde løg og spidskål + 2 slags salat.

Jeg gravede ned i grøntsagsskuffen efter resterne fra ugens kasse. Indholdet blev omsat til de 2 salater + lidt til grillen.

Det blev først til denne fabelagtige kartoffelsalat med vinaigrette, masser af friske krydderurter og høvlet Havgus. Se opskriften ➤➤ lige her.

Og denne hurtige fætter med hjertesalat, løgtop, tomat, gul peber og lidt oliven med mandler. Jeg dryppede med lidt olivenolie og reduceret balsamico.


Jeg flækkede løgene, skar 3 både spidskål og dryppede med en smule olivenolie. Det blev også til et drys urtesalt og friskkværnet sort peber.


De små økologiske koteletter var også fra ugens kasse. De blev duppet tørre, vendt i lidt olivenolie og fik et drys sort peber.


Først grillede jeg de små løg og kålen. De fik et par minutter på hver side - med låget lagt på.


De grillede grøntsager kom derefter på en tallerken, fik selskab af et par små klatter SMØR - og blev dækket med film. De fik lov til at stå, til koteletterne var færdige. De små grislinger blev drysset med salt og fik et par minutter på den varme grill - og blev pakket i folie for at trække færdige.


Og så var der mad. Jeg havde valgt at stege koteletterne, så de kun lige var akkurat nok.


Man skal endelig ikke være bange for at stege sit svinekød svagt rosa. Det giver et saftigt og meget lækkert resultat.


Jeg kunne dog ikke spise op. Der var lidt kartoffelsalat og ca ½ kotelet tilbage.


I bedste Stop Spild Af Mad stil, blev det til en frokost dagen efter. Koteletten blev skåret tyndt og vendt med kartoffelsalaten - og toppet med en spejlæg + et drys bronzefennikel og citrontimian. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, nu kommer der en meget pinlig indrømmelse - og samtidig skylder jeg Cobb en KÆMPE undskyldning: jeg havde nemlig glemt alt om den grill. Den blev sendt til mig for 2 år siden....og blev først pakket ud for nyligt. Mit helbred tog et træls sving i den gale retning, lige efter jeg modtog den - så den kom aldrig i brug den første sommer. Faktisk fik jeg ikke engang åbnet kassen.

Sidste sommer skrev jeg så en meget brødebetynget undskyldning til Cobb og tilbød at returnere den uåbnede kasse - som derefter blev sat ned i kælderrummet. Jeg fik at vide at jeg ville blive kontaktet hvis de ønskede den retur, men jeg hørte ikke videre. Og så forsvandt den atter fra min fibrotågede hjerne.

Men så skete der noget, for 2 uger siden, der fik den til at poppe op på min lystavle igen. Denne runde af MadbloggerUdfordringen blev nemlig annonceret - og temaet er 'Mad i det fri'. Jeg fik straks lyst til at lave noget med nede ved Brabrand Sø, hvor jeg elsker at slikke sol når vejret er til det. Og så sagde det *pling* - jeg kunne jo smide den bette Cobb i cykelkurven og tage den med på tur!


Fra kælderens dyb, hentede jeg kassen frem og pakkede den ud. Wow, ikke alene indeholdt den en Cobb Premier Gas grill + en gasflaske - men også en grillpande, en stegerist, en stegepande og en sauterpande. Det er jo et helt lille udekøkken!


Cobb-grillen er lille og kompakt - og bliver slet ikke varm udenpå. Det er groft sagt et isoleret gasblus, med låg til. Nede i den 'krave' der er omkring gasblusset, kan man tilberede grønstager, lave sauce eller lægge røgsmuld. 


Her lagde jeg ud med at bruge grillpanden. Grillen er nem at tænde, selv med mine dumme fibrofingre - og er klar til brug på ca 3 minutter.

På fredag skal jeg ha' gang i den bette grill igen - med både stegeristen og sauterpanden. Der skal jeg nemlig lave Butter Chicken, som er marineret kylling (grillet ved indirekte varme) i en aromatisk tomatbaseret sauce. Hvis vejret tillader det, bliver det ved søen - ellers bliver det på altanen.

Livet med fibromyalgi kan virkelig være udfordrende. Mine kognitive evner, og hukommelsen, er virkelig blevet forringet de seneste år. Men sådan er betingelserne. Og hvis man vil samarbejde med mig, så er det forglemmelser som denne der kan ske. Jeg har været flov og ked af det - men håber at der er rettet op på det nu. 

God dag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...