mandag den 2. maj 2016

Bagt salat med broccoli, fennikel og kapers...

Hvad siger damen? Det lyder lidt mærkeligt, ikke? Jeg ser i hvert fald nogle ret grå og slatne salatblade for mit indre blik når jeg hører ordene 'bagt salat'. Bare rolig, det er slet ikke det vi er ude i her. Det er ikke salat af bladgrønt der er tale om, men derimod mine 2 favoritgrøntsager, broccoli og fennikel, været en smuttur i ovnen for at danne grundlag for denne herlige salat:

Der er fokus på både smag og tekstur. Blødt, sprødt, sødt og syrligt i en skøn forening.

Salaten blev til, den dag jeg kom hjem fra København. Jeg havde købt ind inde i Århus - og skulle nu hjem og beslutte mig for hvad jeg skulle lave af de ting jeg havde hevet ned fra hylderne. Det blev dog en ret nem beslutning, for på den sidste lille bustur helt hjem, faldt jeg over den her opskrift på bagt broccolisalat hos Loui & Bearnaisen. Og jeg blev straks varm på idéen (pun intended) med at bage broccolien i ovnen.

Jeg havde ikke gjort mig klart fra starten, hvor meget eller hvor lidt af salaten der skulle bages. Men jeg valgte at klargøre følgende: 1 hoved broccoli, 1 stor knold fennikel, 1 rød snackpeber og 2 gulerødder + 1½ halvtræt forårsløg fra grøntsagsskuffens dyb.

Efter lidt overvejelse, besluttede jeg mig for kun at varmebehandle broccoli og fennikel. Begge dele blev snittet i små mundrette bider - og ovnen blev tændt på 200°C.

Inden de grønne sager kom i ovnen, blev de vendt i lidt citronolie og drysset med hvidløgspulver, urtesalt, friskkværnet sort peber. Mens de hyggede sig i ovnen i ca 12 minutter, gjorde jeg resten klart.

Gulerødderne blev høvlet til lange spåner med en tyndskræller - og snackpeber og forårsløg snittet fint.

Pladen med det bagte grønt blev hevet ud og stillet til afkøling. Da det var stuetemperatur, blev det blandet med resten.

Og hvad så med dressing?

Jamen, der var jo allerede citronolie og krydderier i spil - så der manglede kun noget syre. Jeg valgte at bruge kapers + lidt af den vineddike de lå i. Jeg ved at de små sure sataner skiller vandene - så er du ikke til dem, så brug lidt eddike i stedet. Selv er jeg typen der spiser dem lige fra glasset med en ske. Er totalt vild med dem. Åh....

Bagt fennikel får den mest henrivende sødme, som de hvinende sure kapers spiller SÅ godt med. Det var desuden virkelig et hit med det bagte og rå sammen.

Jeg serverede salaten til en bøf. Well, bøf er vel egentlig så meget sagt....det var nærmest en bøfkilling.

175 g øko ko. Lige til en hul tand.

En tur på panden med den lille fyr, og så var det 'dejligt at være hjemme igen' middag.

Det kan virkelig være en udfordring at stege så tynd en bøf tilfredsstillende. Tricket er at lade den temperere til stuetemperatur og stege den kortvarigt ved høj varme i rigeligt fedtstof (50/50 olivenolie og SMØR) og lade den trække færdig. Den her blev helt hæderlig...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og nu vil jeg simpelthen på el-cyklen og ud i det gode vejr. Trænger til at suge noget solskin til mig. 

Jeg var også ude i går. Var lige nede og kigge til den ene af mine bænke ved søen. 

Man kan kun blive i godt humør af at sidde der lidt. Kan allerede mærke at jeg kommer til at sidde der en del i år. Der - og så omme på den anden langside, ved kajakklubben. Der skal jeg spises mange gode frokoster og nyde mange offline stunder.

Jeg har sådan tørstet efter forårsvejr og tager imod maj med åbne arme. Det bliver på alle måder en fremragende måned - fyldt med oplevelser, 'mad andre laver' og gode mennesker. Nå ja, og så min fødselsdag - som i år skal holdes i Flensborg. Jeg krydser for at mit helbred holder til det hele! 

God mandag til alle der kommer her forbi... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...