søndag den 15. maj 2016

Negroni-sorbet à la Bollyfood...

Her kommer en af min ynglings-cocktails som sorbet - dog i en lidt alternativ udgave. Da jeg spiste på Bollyfood, fik vi nemlig en særdeles fantastisk Negroni (gin, vermouth og Campari) på en gin, infuseret med hele kardemommekapsler. Og da den store indiske middag skal indeholde en kold ganerenser, var det jo oplagt at lave den her:

En cremet letbitter sorbet, med noter af appelsin og kardemomme. Den skal nok komme til at gøre lykke mellem 2 hotte retter.

Jeg gik straks hjem og satte kardemomme i blød i gin. Anbefalingen var at bruge Beefeater, da den er meget ren og smagsneutral i sig selv. Selv om jeg elsker Negroni - så er jeg stadig ikke helt voksen nok til selv at lave den på ren Campari. Det er der Aperol kommer på banen. Den smager stadig bittert, men af bitter appelsin. Det var derfor oplagt at lave selve sorbeten på appelsinsaft.

Man kan naturligvis købe sig til appelsinsaft, men friskpresset saft af økologiske appelsiner er bare sødere og bedre.

Men en relativ nylagt blokade i skulderen, kan jeg lige holde til at bruge den her fætter. 

Pulpen blev siet fra og smidt i en banan-smoothie.

Det her billede, iggå? Det gør ting ved mig. Det var et rent tilfælde at jeg opdagede at farverne passede så godt sammen. OCD...it's a thing!

4 dl friskpresset appelsinjuice
4 cl Campari
4 cl Aperol
4 cl Pink Cocchi Amecicano
4 cl kardemommegin
4 spsk glukosesirup

Det hele blev blandet sammen, kølet helt ned og kørt i ismaskinen 15 minutter, tilsat en letpisket æggehvide og kørt videre til den havde den ønskede konsistens. Den kom derefter i en bøtte og sat på frost.

Ganske som min gin & tonic som sorbet, er den til at kugle op direkte fra frost.

Jeg valgte at pynte med en spiral af appelsin, sorte kardemommefrø og en tom kardemommeskal.

Der er ved at være styr på selve middagen. Det bliver en perlerække af små snacks, cocktails, sprøde elementer, vegetariske småretter - og 4 forskellige currys (kylling, gås, lam/okse og fisk) + det fulde indiske udtræk af tilbehør. Håber ham her møder op med den store appetit (også) den dag!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vejret er vendt og nu er det istid. Jeg tror vist lige at jeg skal lave nogle flere voksen-is til fryseren. Har lige fået noget økologisk tequila ind af døren - så der skal helt klart en Margarita-ispind på tegnebrættet.
  
Er der andre drinks du kunne tænke dog at se som sorbet eller ispind - så smid endelig et forslag!

God pinse til alle der kommer her forbi...Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...