tirsdag den 3. maj 2016

Stop Spild Af Mad/Will It Waffle: Omelet af rester...

Wuhu, i dag kan jeg slå 2 fluer med et smæk - og kombinere rester og vafler. Og heldigvis har jeg erfaret at man kan give mange rester nyt liv i vaffeljernet. Faktisk kan man vafle næsten alt - selv en struds

Lækker luftig omelet med grøntsager og ost - lige fra vaffeljernet.

Resterne stammer fra sidste uges økologiske måltidskasse favoritkassen fra Skagenfood. 
Jeg har fået lavet alle 3 retter - mere eller mindre efter opskrifterne. Men da kassen rummer 3 måltider til 2 personer, og jeg jo kun er mig selv, er der nogle rester hist og pist at gøre godt med.

Fra kassens måltider var der løg, gulerod, parmesan og basilikum - og jeg havde selv en halv snackpeber. Jeg har altid æg i huset - det er det nemmeste mad der findes. Ismaskine havde netop snurret en ny sorbet færdig, så jeg havde endda også en ekstra æggeblomme til omsætning i bedste Stop Spild Af Mad stil. Bonus!

Jeg ved af erfaring at der lige akkurat kan være 2 æg i vaffeljernet - så et helt + en blomme, var perfekt når der også skulle fyld i. Løg, gulerod og snackpeber blev snittet fint og sauteret kortvarigt i en smule olivenolie.

Blandingen fik lov til at kølet let af, mens jeg gjorde æggene klar.

Æggene blev pisket sammen med 2 spsk vand, 2 spsk revet parmesan, urtesalt og friskkværnet sort peber.

Grøntsagerne kom i - og vaffeljernet varmet godt op.

Blandingen blev vaflet til en dobbelt vaffel-omelet med pladerne til belgiske vafler.

Inden omeletten foldes sammen, fik den et skud Sriracha, resten af parmesanen og den snittede basilikum på den ene halvdel.

Og så var den lige klar til at sætte tænderne i. Omelet i vaffeljernet er ret smart, hvis man f.eks skal lave brunch til mange. Det går lynhurtigt, da den får varme på begge sider på en gang - og man behøver ikke være over det hele tiden. Bare sæt uret på 2 minutter og lad jernet passe sig selv. Nemmere bliver det ikke.

Will It Waffle - oh yes...


6 kommentarer:

 1. Er det et alm vaffeljern du bruger eller et til belgiske vafler. Har set så mange lækre opskrifter med det til belgiske vafler - men har ikke fundet et herhjemme som er til at betale ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et Tefal Snack Collection, som kommer med plader til belgiske vafler og trekant-toast - og hvor man kan købe 10 forskellige ekstra slags plader til. Smart med en maskine der kan så mange forskellige ting.

   Slet
 2. Mange tak - den er da skide smart - den er nu røget på ønskelisten til min snart kommende fødselsdag :)

  SvarSlet
 3. Det ser lækkert ud og må absolut prøves.

  Du skriver "ismaskinen snurrer" - hvilken ismaskine har du? jeg vil så gerne have en men kan ikke rigtig bestemme mig til hvilken det skal være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak.

   Jeg har en DeLonghi ICK 6000 - den har tjent mig vel i mange år efterhånden :-)

   Slet
 4. Tak - den vil jeg kigge nærmere på så

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...