fredag den 6. maj 2016

Breakfast Royal: Økologisk ørred-burger...

Det er meget sjældent at jeg spiser morgenmad - men når jeg gør, skal det virkelig være noget særligt. I går postede en ond, ond mand dette indlæg om Eggs Benedict (med den formildende omstændighed at hollandaisesaucen var lavet med min hjemmelavede hyldeblomsteddike) som efterlod mig som en savlende tosse. Der var kun et at gøre - at straks gå til køkkens!

Det blev til denne kreation, som langtfra er Benedict, med der er røget fisk og flydende æggeblomme - og det var godt nok til mig-ish. Well, jeg ville da ikke ha' afvist en håndpisket hollandaise hvis den var kommet forbi.

En hurtig rundtur i køleskabe og frysere (ja, jeg har 2 af hver) udstyrede mig med det jeg skulle bruge: en burgerbolle, røget ørred, rucola, æg, et langt løg, mayonnaise og Sriracha. Det kunne sagtens gå op i en højre enhed....også uden hollandaise.

Bollen blev ristet, smurt med mayonnaise og belagt med en god håndfuld rucola. Uforskammet mange skiver røget ørred blev arrangeret ovenpå, inden der blev toppet med et velkrydret spejlæg (var for doven til at pochere). En smule Sriracha og lidt snittet løg - og så top på. Hollandaisen må man tænke sig til.

Hvor meget ørred er uforskammet meget? Så meget her. Sådan en rose er nem at lave: start udefra med at lægge skiverne rundt i kanten, med et vist overlap. og rul til sidst en skive sammen og stil i midten. Også en rigtig fin måde at lave laksemadder på. Nøj, det her billede giver lyst til hollandaise.

Det var næsten synd at skjule den fine rose under æg og overbolle. Men sikke da en fabelagtig morgenmad. der manglede ikke noget....andet end hollandaise.

Det var fedt lige at kunne hive sådan en pakke røget ørred op af fryseren. Og det kan jeg gøre et par gange endnu - jeg har nemlig vundet i Stop Spil Af Mad for nyligt:

Fik 2 sider halehængt økologisk ørred for 25 r pr stk (normalpris 99 kr) i min lokale Kiwi. Der lå 4, og tro mig: jeg har fortrudt at jeg ikke nuppede dem alle!

Bevæbnet med laksetang og ditto kniv, gik jeg i krig med begge sider. Det hele blev skåret op - og en del blev straks til denne frokost:

En grønkålsvaffel med avocado, masser af den labre ørred og et æg på toppen *mumler noget usammenhængende om hollandaise*

De 2 sider, gav sådan 2 fade her - som skulle pakkes til fryseren.

Skiverne blev lagt tæt og overført med en paletkniv til madpapir.

Jeg foretrækker at der er papir mellem fisken og plastikken. Det gør det meget nemmere ved optøning.

Papirpakkerne blev derefter vakuumeret og smidt i fryseren. Sådan en pakke tør op på ca 5 minutter i koldt vand. Røget fed fisk har en begrænset holdbarhed i fryseren - men det er vist ingen fare for at det kommer til at ligge der for længe...der er kun 1 pakke tilbage.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag bliver enden på en æra. Max og jeg skal på Miró en sidste gang inden de lukker. Det er virkelig trist at en af min absolutte favorit-restauranter drejer nøglen om. Men Toni vil noget andet og mere - respekt for det! Vi har virkelig været der mange gange - og gerne i forbindelse med min fødselsdag. Det plejer faktisk at være min fødselsdagsgave. Og det bliver det også denne sidste gang. Selve dagen er først næste fredag, men der skal jeg på tur med min madklub, så det bliver i aften at jeg får min gave. 

Jeg kan ikke huske om jeg har skrevet noget om det (?), men Max og jeg er ikke længere kærester. Vi smed håndklædet i ringen først på året og erkendte at vi efterhånden mest var venner - og efter 23 år, en skilsmisse og separate boliger, er der vel ikke noget at sige til det. Vi er begge udfordrede på flere kanter, så ingen af os har kunne investere det det kræver at ha' et 'rigtigt' parforhold. Men vi er stadig de bedste venner og familie - så der er ikke meget der i virkeligheden har ændret sig. Vi ses stadig som før, går ud og spiser, ser serier og hygger os. Men i dag er det ligesom den rigtige og endelige afslutning på parforholdet, når vi skal spise sammen på 'vores' restaurant en sidste gang.

Og se lige menuen - jeg skal ha' HOLLANDAISE! 

God fredag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...