fredag den 5. december 2014

Will it waffle: Mac n' Cheese...

Der findes en amerikansk blog ved navn Will it waffle (Kan det laves i vaffeljern?). Den er blevet så populær at de bedste kreationer nu er samlet i en kogebog. For ja, man kan lave rigtig mange vilde ting i et vaffeljern. Og jeg har selv lavet rigtig mange skøre og sjove ting igennem årene - i mit helt almindelige hjerte-vaffeljern. Men nu da jeg har fået et der kan lave firkantede belgiske vafler er der åbnet op for nogle helt andre muligheder. Jeg har lavet vafler af Mac n' Cheese før - med det fortjente helt bestemt at blive prøvet igen i det nye jern: 

Stor succes! Store sprøde vafler - lige til at gnave af, som var det en slags parisertoast. 

Jeg tog resten af min Mac 'n cheese ligesom hjemme i Indien, skar til og flækkede. Det gav mig 2 stykker som lige passede i vaffeljernet. De blev vendt grundigt i mel, æg og panko-rasp. Det ene stykke havde allerede rasp på toppen, så det blev kun paneret på den anden side og kanterne.

Det handler om at være lidt grundig. Osten skal pakkes godt ind så den ikke flyder ud og brænder fast i jernet.

Jernet varmes godt op, smøres grundigt - og vaflerne bages længe. Når vaflerne er sprøde fiskes de ud og kan spises når de har fået lov til at køle lidt.

Knasende sprøde udenpå og snaskede indeni. En anderledes og meget velsmagende snack. Stop Spild Af Mad på den rigtig frække måde.

Will it waffle er et koncept jeg leger meget med. Det er dog de færreste ting der når helt her ind på bloggen. Men det blev da til denne her:

Portobello-vaffelburger med confiteret and og spejlæg - hvor 'bollerne' var svampe der havde fået en tur i jernet.

Her kommer et par andre mere eller mindre vellykkede ting:

En toast af 2 stykker rugbrød, 2 stykker ost og 2 skiver hamburgerryg. Mere end jernet kunne klare - men smagen var rigtig god. 

Yes, man kan også varme en skive flæskesteg i vaffeljernet. Du har hørt om stribet flæsk - så hvorfor ikke ternet? 

For noget tid siden købte jeg disse Norske klejner i Kvickly. De var virkelig ikke gode - meget ubagte i midten og med en træls smag af gær. I stedet for at kyle dem i skraldespanden fik jeg god en ide. Først blev glasuren skrabet af med en lille skarp kniv.

Og ja, så fik de sørme lige en tur i vaffeljernet. Det gjorde dem gennembagte og sprøde udenpå. Smart ikke?

Du kan se alle de vafler jeg har lavet igennem tiden her i kategorien Fra Vafflejernet.

NB: Vaffeljernet til de belgiske vafler er købt som partivare i Lidl.

2 kommentarer:

  1. Du er dejligt skæv ind imellem i din tilgang. Det giver smil på læben (og løbende mundvand). Tak for det endnu engang <3

    SvarSlet
    Svar
    1. *Bukker* tusind tak, den skæve vinkel er lige mig. Det er mig der takker - er glad for at kunne give et smil med på vejen (og mundvand) <3

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...