mandag den 29. december 2014

Forfriskende jule-cocktail med hjemmelavet grenadine...

Julens rester er ikke kun blevet brugt til nye retter - men også denne labre lyserøde cocktail. En yndig sag med diskret sødme og let bitterhed. Den er såre simpel og består af kun 3 ting: vodka, tonic og grenadine.

Nå ja, og så er den pyntet med en hjemmebagt vaniljekrans vaniljestjerne. Fin detalje, ikke?

Grenadinen først. Jeg havde købt et stort granatæble til den luksuriøse grønkålssalat og der var masser af de små røde kerner tilbage - og de var i overhængende fare for at gå til spilde, for jeg skulle ikke ligefrem bruge dem til noget. Men en smule blev taget fra til pynt på min tranebær-is med appelsin og kanel - og resten blev presset til saft i bedste Stop Spild Af Mad stil. 

Det blev gjort i mit sne-jern, som groft sagt er en stor hvidløgspresser. Det har jeg gjort med stor succes før, da jeg skulle lave granatæblesirup.

Der blev lige akkurat 1 dl saft ud af det. Og da jeg ikke skulle lave en sirup, men en grenadine, kom jeg ½ dl rørsukker i og saften i ca 10 minutter.

Den færdige grenadine kom i et lille glas og blev sat på køl til den skulle bruges.

Jeg havde den her spændende vodka stående i mit barskab. Den Klodsede Bjørn er en dansk håndlavet vodka. Der laves kun 150 flasker af gange - og som du kan se på etiketten er min flaske nr 10 i den 8. produktion. 

Ja ja, jeg blander den nu med hvad jeg vil. Men den skal da prøves afkølet med en syltet agurk senere. 3 cl vodka blev blandet med 3 cl grenadine, hældt over is - og der blev toppet op med tonic. 

Fin, frisk og læskende. 5 af dem, tak!

Hvad er din favorit-cocktail?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...