torsdag den 11. december 2014

Soya-nudler med confiteret kanin i mornay...

Her er en lille sag, jeg smed sammen her den anden dag.  Det er ikke alene sandt, det rimer også. Humoren er i brug, for den fysiske tilstand er mildt sagt elendig. Der var dog lige akkurat kræfter nok til at lave varm aftensmad - assisteret af en smule convenience:

Overskriften på indlægget (og dermed navnet på retten) skulle ha' været Soya-nudler med stegt laks i mornay - men ak, laksen var harsknet i fryseren og lugtede ikke som noget der skulle spises. Av, der tabte jeg i Stop Spil Af Mad. Heldigvis havde jeg en kanin i ærmet! 

Der var ingen armkræfter til at snitte eller noget. En tur i Rema 1000 blev løsningen. Der fandt jeg både en wokblanding og nogle ærter som kunne bruges. Og se lige: hvide soya-nudler. Dem har jeg savnet, for jeg er blevet rigtig glad for de sorte nudler.

Der er bare nogle gange hvor lyse nudler passer visuelt bedst. De skal kun koges 5-6 minutter, så det må siges at være hurtig mad.

I fryseren hentede jeg de 2 confiterede kaninlår jeg ikke havde fået brugt alligevel.

Lårene blev tøet op og pillet fri for kød. Der blev fyldt en del i de 3 skrigende katte, der dog virkede umættelige - og resten holdt jeg krampagtigt fast i, i håb om at der ville være bare lidt tilbage til mig.

Yeps, dette hvide fluidum er mornaysauce.....fra brik. Havde jeg vist at laksen var dårlig, havde jeg nuppet en kvart piske i stedet. Oh well.

Halvdelen af posen med posen med grøntsager blev sauteret på en pande. Sauce og kanin kom ved og det simrede i et par minutter. De kogte nudler blev tilsat sammen med en håndfuld ærter. Et par dråber æblecidereddike og et skud friskkværnet sort peber - og så var der mad!

Når kræfterne er små og alt gør ondt, er det utrolig dejligt med varm mad i maven - og så under dynen lige bagefter.


Wow, jeg er fuldkommen blæst væk over alt den virak min opskrift på de små kiksekager har skabt. Det er væltet ind med beskeder på mail og via Facebook med spørgsmål, kommentarer og ros. Jeg delte billedet i en gruppe hvor man ikke må linke - og over 60 af medlemmerne skrev og bad om opskriften. Og via Facebook er opskriften, i skrivende stund, nået ud til hele 9684 personer. Det er vildt! 

1 kommentar:

 1. Super positivt at du får så god respons på dine nytænkte kiksekager :-)
  Jeg har selv haft dem i tankerne siden dit indlæg og gik forgæves ingredienser til dem i dag.
  Også lækker ret med din kanin ud af ærmet :-)
  Du laver så meget lækkert her på din blog, jeg er glad for at følge med.
  Selv har jeg julet på min blog, du er velkommen forbi et smut.
  Aften hilsner fra Maria

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...