tirsdag den 16. december 2014

Øko til folket - lige til døren...

Økologisk frugt og grønt, leveret til døren - til en virkelig god pris, som bliver endnu bedre hvis man går flere sammen. Det er det Øko til folket nu kan tilbyde. Der kan leveres over hele landet, da varerne sendes med Post Danmark som flex-levering. Jeg fik muligheden for at teste en sending, hvilket jeg straks sagde ja tak til.

Hos Øko til folket koster leveringen for en sending 59 kr. Men gå man flere sammen (min 6 pers) om at få leveret til samme adresse, kan man komme ned på 9 kr pr sending. 
Varerne kommer som sagt til døren. Jeg var ikke hjemme da posten kom, men havde givet ok til at kasserne blot kunne sættes foran min dør. Det er jo en aflåst opgang, så ingen betænkeligheder der. Kasserne indeholdt den kombination der hedder ØkoMix+, som er både en frugt- og en grøntkasse (280 kr som abonnent).

Jeg pakkede frugtkassen ud først. 5 kg blandet økologisk frugt: 1 ananas, 2 sharonfrugter, 1 kg klementiner, ½ kg appelsiner, 1 kg Elstar æbler, 1 kg Conference pærer og 8 bananer.


Og så var det grøntkassens tur: 1 kg gulerødder (DK), 1½ kg kartofler (DK), 1 agurk, 1 hvidkål, 250g cherrytomater, ½ kg blommetomater, 2 squash, 1 ps rosenkål, 1 kg gule beder (DK), 750g løg (DK), 1 aubergine, 1 rød peber og 1 batavia salat.  

Det hele blev pakket om, noget lagt på køl og andet opbevaret ved stuetemp. Det var et par skønhedsfejl hist og pist - men sådan er det med økologiske varer. Da jeg skal til København om et par dage, gik jeg straks i gang med at sylte og tilberede en del til fryseren - og jeg gav lidt af grøntsagerne væk, så jeg var sikker på at intet går til spilde.

I skrivende stund er min Crock-Pot i sving med at forvandle løg, squash, aubergine, peberfrugt og tomater til en liflig langtidssimret ratatouille. Jeg spiser normalt efter årstiderne og er ikke vandt til den slags 'sommergrønt' her om vinteren - men det skal gøre godt med sådan en omgang i fryseren til den kommende tid.


Ananassen, posen med rosenkål og halvdelen af hvidkålen blev syltet. Ananassen skal bruges til sur/sød kylling og de 2 slags kål skal serveres til min alternative julemiddag. I år bliver det julefugl - som hverken er and, gås eller kalkun. Jeg benyttede mig nemlig af at Øko til folket hører sammen med Økokyllingen - som sender kylling fra Sødam rundt i landet hver torsdag.

Så der kom også sådan en kasse med dybfrossen kylling på tøris (Note to self: man skal ikke skylle tøris ud i toilettet). 

Jeg havde bedt om en stor kylling til min julemiddag - og det skal jeg love for at jeg fik.


Det er den største kylling jeg nogensinde har set! 2748g prima fugl. Den skal confiteres hel i aromatisk andefedt og gøre lykke juleaften. Som ekstra bonus var der også bryst, overlår og hakket kylling med i kassen. 

Det er virkelig fedt at kunne få både frugt, grønt og kylling bragt til døren. Jeg tror da vist jeg skal ha' startet et leveringsfællesskab op her i Viby J i det nye år. Lad mig hvis om det er noget du har interesse i. 

Sponsoreret indlæg. Råvarerne er leveret af Øko til folket og Økokyllingen - ord og holdninger leveret af mig.

2 kommentarer:

  1. Mmm, ser ud til at være nogle lækre råvarer du har fået leveret.
    Spændende koncept, som jeg vil læse nærmere om.

    I samme omgang vil jeg også gerne lige slå et slag for landets fødevarefællesskaber, som bl.a. www.kbhff.dk, hvor man for 100 kr. om ugen får en står pose fyldt med lækre danske økologiske og lokalt produceret grøntsager. Virkelig et genialt koncept :)

    SvarSlet
  2. Det ser rigtig godt ud, men ikke mange danske råvarer i mellem som jeg ser det? Danmarks årstiders grønt er klar favorit i mit liv, så jeg slår også et slag for fødevarefællesskaberne, der indtil nu vist kun er i København?? En kommentar til Jacob: Du kan ikke "bare købe", men skal levere 3 timers frivilligt pakke arbejde for at få rettigheden til en pose for 100 kr. Deraf navnet fællesskab:)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...