tirsdag den 23. december 2014

Crock-Pot: Rustik ratatouille...

Æh, hvad - er det ikke jul i morgen? Hvorfor skriver damen så om en sensommer-ret som ratatouille?  Jo, men ser du - da jeg i sidste uge testede kasser fra Øko til folket var der en masse grønt med som skulle bruges med det sammen, for ikke at gå til spilde. Jeg hev derfor min Crock-Pot frem og gik i bedste Stop Spild Af Mad stil i gang med at trylle de mange grøntsager om til nem mad til dårlige dage.

Det blev til en kæmpe portion liflig ratatouille - lige til at spise i store skefulde og gemme resten af i fryseren.

Jeg er vant til at spise efter årstiden, så det var lidt pudsigt med sådan en omgang sommergrønt her midt om vinteren. Det var endda en squash mere, som jeg også hev frem og kom i.

Smagsgiverne hev jeg frem fra skuffen i form af Krydderi til gris - med bla rosmarin, laurbær, salvie, fennikel og græsk oregano + 3 fed friske hvidløg.

Squash, aubergine, løg, tomater og peberfrugt blev skåret i grove tern. Hvidløget blev snittet i skiver.

Løg, hvidløg, peberfrugt, aubergine og squash blev lyn-sauteret i en smule olivenolie inden det kom i C-P'en. Cherrytomaterne blev skåret igennem en enkelt gang og tilsat sammen med tomaterne i tern.

Jeg fandt en brik hakkede tomater i skabet, som kom i sammen med 1 stor spsk Krydderi til gris + 2 laurbærblade.

Efter 6 timer på low var retten færdig. Den blev smagt til med salt, friskkværnet sort peber, et par dråber agavesirup og et par dråber hvid balsamico. Synet bedrager - der er ingen struktur i den færdige ratatouille overhovedet. Den ville kunne drikkes igennem et sugerør, så mørt er det hele.

Det blev til en god portion aftensmad - og 4 poser til fryseren. 
-----------------------------------------------------------------------------------------

Poserne var knapt smidt i fryseren før jeg rejste mod København. Og der har jeg så været en lille uge. Det har været dejligt, men hårdt. Jeg kom først hjem i går middag - og så skulle det gerne blive instant jul....eller noget. Jeg har bare desværre ikke rigtig noget jul i mig i år. Men jeg koger da en fugl i fedt og bager en halv portion småkager - og så skal det nok blive bare lidt jul i det lille hjem. Det bliver, som det bliver. 

Rigtig glædelig jul til alle der kommer her forbi......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...