lørdag den 27. december 2014

Confiterede kyllingehjerter...

Her kommer en rigtig lille lækker frækkert: små kyllingehjerter, simret møre i aromatisk andefedt. Indmad som du med garanti aldrig har fået det før! Lillejuleaften satte jeg mig glad og tilfreds i sofaen efter at ha' lavet den confiterede kylling og sat den til afkøling. Men så sagde det *pling* oppe i min hjerne - og jeg kom i tanke om at jeg havde en pakke frosne kyllingehjerter i fryseren. Hallo, de ville da være perfekte at servere til den fedtkogte kylling juleaften. Og sådan gik det til at jeg startede endnu et vanvidsprojekt op tæt på midnat. Somebody - stop me!

Ikke alene gjorde de små himmerigsmundfulde glæde juleaften - de var også lækre dagen efter, til frokost, sammen med resten af den luksuriøse grønkålssalat

Nå, med de frosne hjerter blev gravet frem fra fryserens dyb. Hjerterne er økologiske og fra Sødam, fundet i Salling Super - men de kan også købes her i deres webshop. Ja ja, man bør ikke indfryse madvarer i bakker på den måde - men det var vist gået lidt hurtigt med at få dem på frost. Jeg poppede de frosne hjerter, ud af bakken i en sammenhængende blok, vakuumpakkede den og lagde pakken i iskoldt vand. Hjerterne tøede op på ca 30 minutter på den måde. Det ideelle var at lade dem tø på køl natten over - men nu var tid jo altså en mangelvare. 

Argh, jeg havde så lykkelig glemt hvor omstændigt det er at rense kyllingehjerter. De er nemlig fyldt med størknet blod, som skal klemmes/skylles ud - og så skal de soigneres i toppen.

De skyllede hjerter fik fjernet det øverste grove blodkar, og lidt af fedtet, med en skarp kniv.

De fik derefter en lyn-saltning. Rigeligt fint salt blev drysset på og fik lov til at stå ca 30 minutter.

Andefedtet fra den confiterede kylling stod stadig i min Crock-Pot og skulle blot varmes op. Hjerterne blev skyllet, duppet tørre og lagt ned i det smeltede fedt. De fik 3 timer på low.

De små møre hjerter blev fisket op og lagt i et sylteglas. Fedtet blev siet og fonden hældt i gryden til gudesaucen.

Hjerterne blev dækket med siet andefedt. Det ser lidt uhyggeligt ud ikke? Det ligner *gys* noget der kunne stå på en seriemorders hylde i en horrorfilm. 

Det er noget bedre når fedtet er stivnet. Og sådan kan hjerterne holde sig på glas længe - bare sørg for at det er fedt over, så der ikke kan komme luft til.

Da hjerterne skulle i spil, blev en passende mængde øst op af glasset og fik fedtet smeltet ved svag varme i 2 minutter.

De blev stegt knasende sprøde i det varme andefedt sammen med kyllingen og kartoflerne - og serveret som tilbehør til julemiddagen. Good stuff!

1. juledag til frokost ville jeg spise det sidste af den labre grønkålssalat - og der manglede noget kød. Jeg fik øje på hjerterne og så var der kun et at gøre.

Jeg fiskede 8 stk op og stegte dem kort. De skulle ikke være sprøde, blot lige ha' lidt stegeskorpe. Efter et kort ophold på fedtsugende papir, blev de lagt til rette ovenpå salaten.

Et dryp balsamico-glaze og et skud friskkværnet peber senere - og så var der frokost. Oh la la...

Det er faktisk ikke første gang jeg confiterer hjerter. Eller rettere hjerte. Jeg har nemlig udsat et halvt bisonhjerte for den samme behandling. Desværre fik jeg aldrig blogget om det. Men jeg fik brugt noget af det til disse tarteletter med vilde hjerter.

Hvad mon jeg skal confitere næste gang?

3 kommentarer:

  1. Årh, jeg elsker kyllingehjerter! Men jeg har aldrig fået dem konfiteret, kun i flødesovs. Det må prøves. Jeg har crockpotten - skal bare have samlet noget fedt sammen... :) (PS: Jeg kender kun alt for godt det med vanvittige midnatsprojekter i køkkenet! Hvis du finder nogen, der kan stoppe dig, er du så ikke sød at sende dem herover også?!)

    SvarSlet
  2. Har lige fundet dine midnats konfiterede kyllingehjerter og glaeder mig til at lave dem til mine drenge! Tak skal du ha'! :)

    SvarSlet
  3. Håber de må smage dine drenge :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...