fredag den 12. december 2014

Aromatisk æblegløgg med calvados...

Det er sæson for varme drikke - og højsæson for gløgg. Jeg har dog ikke fået lavet en ekstrakt i år, da det går SÅ sløjt med at jule. Jeg gider ikke stresse, men tager tingene som de kommer. Og i går kom der et tegn fra oven (well, fra pakkekalenderen) om at jeg skulle lave denne æblegløgg.

En velsmagende sag der giver varmen i hele kroppen. Ikke for sød, men med masser af knald på julesmagen.

Pakke nr 8 indeholdt denne flaske æblemost med kanel og vanilje fra Kallamust. Jeg har gået og kigget på dem længe nede i Salling -  og det har Anne selvfølgelig bemærket, så det er ikke tilfældigt at der er endt sådan en i pakkekalenderen.

Ingen kemi, kun rene råvarer. Ja tak! Den manglede blot et par legekammerater for at kunne blive til en julet sjælevarmer.

Krydderier skulle der til. Jeg havde en pose Chai Masala (kanel, ingefær, kardemomme, cassia, nelliker, sort peber og stjerneanis) i skuffen som jeg kunne fiske lidt fra. Det er godt nok til te, men kan sagtens bruges her også. Og som den spruttede del var det oplagt at bruge lidt calavdos, som jo er lavet på æbler.

Jeg fiskede lidt nelliker, ingefær, cassia, sorte peberkorn og en stjerneanis op af posen. Har forresten planer med resten af posen - og de involverer langtidsstegning og gris.

De hele krydderier blev blandet med æblemost. Blandingen blev varmet op til kogepunktet - og fik lov til at trække ca 1 time på køkkenbordet. 

I mellemtiden fandt jeg lidt fyld frem. I stedet for mandler, blev det til lidt cashewnødder. For at få lidt frugt og syre, tog jeg lidt frysetørret havtorn i tern (som har set bedre dage) og kom i. Da æblemosten ikke er sødet, blev der tilsat et par dråber agavsirup for at runde hjørnerne lidt af. Kanelstangen er kun ment som pynt.

Lidt hakkede cashews og et drys havtorn blev overhældt med calvados. Æblemosten blev atter varmet op og de hele krydderier siet fra. Og så var den lige til at hælde op.

Den aromatiske æblegløgg blev nydt under et tæppe på sofaen. Det er nemlig der jeg slår mine folder i disse dage. Kæmper virkelig med at blive lidt frisk og klar til det der jul

I dag skal jeg dog holde nytår på forskud. Skagenfood har bedt mig teste 'brugervenligheden' på deres nytårsmenu, hvilket jeg glæder mig meget til. Max og jeg skal ikke være sammen nytårsaften i år, så jeg har inviteret ham ned i aften som medspiser. Godt Nytår på forskud til alle der kommer her forbi...
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...