onsdag den 20. februar 2013

Mine opskrifter til Karolines Køkken...

I dag er 3 af mine opskrifter blevet indlemmet i Karolines Køkkens opskriftssamling. Det er jeg både glad og stolt over. Det er en del af den præmie jeg vandt i hytteostkonkurrencen for madbloggere. Der var de benspænd at man skulle fremstille en 3-retters menu. Hver ret skulle indeholde et hytteostprodukt og max 9 andre ingredienser. Og slutteligt: hver ret skulle kunne laves på under 30 minutter.

Jeg har ventet med at dele opskrifterne på min 3 vinderretter til i dag - for nu kan jeg linke til dem.

Foto: Karolines Køkken
Forret: Hytteost-blinis med skyrcreme, rejer og røget laks.

Her er det billede jeg selv sendte ind sammen med opskriften. De er lavet med den nye hytteost med 4 slags løg.

Foto: Karolines Køkken
Hovedret: Grillede fyldte svinekoteletter med knasende kartoffelsalat og dampede asparges.

Min originale ret. Koteletten er fyldt med den hytteostvariant med grillet peberfrugt.

Foto: Karolines Køkken
Dessert: Hytteost-trifli med marcipanmakroner, vaniljebagte rabarber og rålakrids

Og den af egen 'avl'. Triflien er lavet med helt plain hytteost.  

Tusind tak til Britta Surland fra Karolines Køkken som har stået for at tilberede og style mine retter, Dianne Bachman som har testet, redigeret og ernæringsberegnet og fotograf Torben Hjulmand fra Momentfotografi. Jeg kunne ikke være mere tilfreds med resultatet.

Det var en rigtig god udfordring at deltage i konkurrencen. Og jeg morede mig især med at overholde de stramme definerede regler. Jeg kan godt betro dig at det er en udfordring at holde sig på 10 ingredienser (krydderier osv var dog 'gratis'). ALT overflødigt skal barberes af og det skal testes. I den forbindelse udviklede jeg er par retter der ikke slap igennem nåleøjet.

Den salte cheesecake med laks faldt jo desværre både for tiden og ingredienslistens omfang - men den var super sjov at lave....og lækker at spise.  

Jeg udviklede også disse lakseruller. Det er en laksemousse på hytteost rullet i røget laks. Jeg kan ikke huske hvorfor jeg valgte den fra - men opskriften er skrevet og skal nok ramme bloggen på et tidspunkt.

Hovedretten var jeg tilfreds med i første hug, men desserten drillede lidt. 

3o minutter er ikke lang tid hvis man gerne vil lave en dessert med lidt finesse. Mit første forsøg var en slags marengsbund, med hytteostecreme, vaniljesyltede appelsinfileter og granatæblekerner. Den kan lige nøjagtig nå at blive bagt og kølet ned i køleskabet inden cremen skulle på - men allerede efter den var fotograferet var den blev så gennemblødt at den ikke var at til at skære stykker af. Om igen. Jeg beholdt cremen som element, men skrottede appelsinerne til fordel til fordel for rabarber. 

Til det næste forsøg lavede jeg en marcipan-makronbund. Den blev toppet med bagte rabarber og et drys rålakrids. Pragtfuld kombination - men her var det er problem at få bunden klar på den sparsomme tid. Løsningen blev at lave små makroner i stedet og så samle desserten i portionsglas som en trifli. Som sagt, så gjort.  

Det blev også til et par andre idéer, men de døde på tegnebrættet. Tiden var bogstavelig talt imod mig. Men jeg fik sendt mine 3 opskrifter af sted. Stor var glæde da jeg fik at vide at jeg havde vundet. Præmien består, ud over at få offentliggjort opskrifterne, af en tur til Dragsholm Slot med middag og overnatning. Den oplevelse glæder jeg mig meget til. Jeg håber det kan blive en gang i April.      

I dag fik jeg at vide her i mit kommentarfelt at Ulla har indstillet mig til mad+medier-prisen 2013 i kategorien 'Opskriftsudvikling'. *Rødme* Tusind tak. Det er jeg bare SÅ glad for. Jeg ELSKER at udvikle opskrifter. Det er næsten den bedste del af at være madblogger. Ingen udfordring er for sær eller mærkelig, ingen råvare bør vide sig sikker og ingen fødevareallergi for besværlig. Jeg kaster mig gerne ud i det hele. Det gør af og til at jeg forsømmer de klassiske retter lidt, men dem kan du jo så finde hos mange af de andre danske madbloggere som tilsammen kan byde på alt hvad hjertet begærer. 

Igen må jeg sige: har du en opskrift du drømmer om at få mig til at skræddersy til dig, så skriv endelig. Jeg tager altid imod en udfordring og vil gerne hjælpe hvor jeg kan...59 kommentarer:

 1. Hej Malou,

  Stort til lykke med sejren. Du kan glæde dig til Dragsholm, det er intet mindre end fantastisk!!

  Ved du, hvem der har taget billederne til KK?

  Kh, Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Tusind tak. Du kan tro jeg også glæder mig - har kun hørt gode ting. Jeg må indrømme at jeg var lidt i tvivl om jeg ville deltage i konkurrencen (kræfterne var meget små på det tidspunkt)- men da jeg så hvad præmien var blev jeg jo nødt til at deltage ;-)

   Nej, men jeg spørger gerne. Vil faktisk også gerne selv vide det.

   Kh, Malou

   Slet
  2. Kære Malou,

   Claus Henriksen laver guddommelig mad.
   Og værelserne er også skønne.

   Du skal sørge for at have gode travesko med. Det er sådan et dejligt område at gå tur i.

   Det kan være Kille Enna, som har taget billederne, men jeg ved det ikke (og er lidt nysgerrig).

   Kh, M

   Slet
  3. Kære Mette

   Du kan tro jeg glæder mig til at komme derop. Det eneste problem er næsten at komme dertil. Men nu ser vi hvordan det kan strikkes sammen.

   Det er Torben Hjulmand der har taget billederne ;-)

   Kh, M

   Slet
 2. Du er så sej! Tillykke! Sidder lige og savler lidt ...

  :) Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

   Pas på du ikke får fugtskader i tastaturet ;-)

   Slet
  2. Haha! I så fald vil det ikke være første gang :-D

   Slet
 3. Stort tillykke med indstilling til prisen :-) Jeg er sikker på, at du vinder! Du er om nogen den jeg "kender" der kan komme op med sjove, inspirerende, anderledes og kreative opskrifter :-)
  Jeg har med min nikkelallergi problemer med at få fiber nok i min kost. Så jeg vil gerne udfordre dig i at komme på en opskrift hvor man får masser af fiber ved hjælp af grøntsager, quinoa og andre kilder til fiber :-) Der er nemlig mange begrænsninger mht. nikkelallergi. Og jeg ser begrænsningerne i stedet for mulighederne på nuværende tidspunkt...
  Her er de produkter jeg ikke kan tåle:

  Enhver form for fuldkorn
  Chokolade
  Grahamsmel
  Hvidhvedemel
  Spelt
  Boghvede
  Byg
  Hirse
  Græskarkerner
  Solsikkekerner
  Hørfrø
  Pinjekerner(kort sagt, alle nødder og kerner. Og olier med disse)
  Avocado
  Ananas
  Husk
  Kikærter(Hummus, tahin)
  Peanuts(Peanutbutter)
  Linser
  Mysli
  Bønner
  Marcipan

  Det ville i hvert fald være dejligt med noget inspiration til retter med fokus på fiber :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise

   Aww, du er sød. Tusind tak, jeg prøver på bedste vis :-)

   Jeg er vild med din indstilling! Begrænsninger som muligheder er selv noget jeg dyrker som olympisk disciplin. Det er der de store succesoplevelser gemmer sig.

   Den liste kopier jeg lige og kigger nærmere på. Heldigvis er der både majsmel og rismel at gøre godt med - så det skal jeg nok få et eller andet spiseligt ud af. Er det alle salgs retter du eftersøger eller er det primært søde ting?

   Du skriver du ikke kan tåle tahin. Det er jo ikke lavet af kikærter men af sesamfrø. Kan du tåle dem?

   Skal lige en uge til København, men samler op på det når jeg kommer hjem igen :-)

   Slet
  2. Hvor er det fedt at du giver det et forsøg :-)

   Det er nok mest frokost og middagsretter jeg søger inspiration til. Men lad dig ikke begrænse af det. Al inspiration tages imod med kyshånd :-)

   Mht. tahin. Glemte lige at det er lavet af sesamfrø. Har nemlig aldrig smagt det, så er det lettere at glemme hvad det indeholder... Men jeg kan heller ikke tåle sesamfrø, sesamolie og deslige.

   Du må have en dejlig tur til København!

   Slet
  3. Det er lige sådan nogle opskrifter jeg drømmer om at lave - for det er meget dejligt at vide at der er en som bliver rigtig glad for den helt rigtige ret ;-)

   Ok, så kigger jeg på det. Har du set at man kan få pasta og nudler der er lavet af både majs og brune ris?

   Ok, så ingen sesam. Nogle problematiske krydderier?

   Tusind tak :-)

   Slet
 4. Tillykke med din flotte sejr, dine retter ser super lækre ud! Og lækkert med lidt forkælelse på et slot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide mine retter :-)

   Jaaa, glæder mig sådan til at blive forkælet på et slot :-D

   Slet
 5. STORT tillykke!! :-D

  Du er så sej!

  Kan du udvikle en ret der indeholder; en ruben sandwich, et par margaritas og en ond ond mississippi mudpie??? Eller skal vi bare tage på MR og lave en reprise??? ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak :-)

   Sej at bide i? *fnis*

   Hmm, det skulle i så fald være en slags klidmoster-haggis - for den eneste ret den kan være i er en mavesæk. En reprise er nok bedst ;-D

   Slet
  2. Tak skæbne, ja den ville være sej at bide i! ;-)

   Vi fejrer dig med reprise i stedet! :-*

   Slet
  3. Sej og ond - jeg har jo jernmave ;-)

   Woop woop, ja - lad os det. Når jeg er tilbage fra Kjøwenhavnstrup? :-*

   Slet
 6. Hvor er det sejt gået!

  Kunne man mon være så heldig, at du viser opskriften på lakserullerne inden fredag aften? Der skal jeg nemlig spise middag med nogle veninder, og det er mig, der står for forretten. Det lyder virkelig lækkert med laksemousse, så det kunne jeg da godt tænke mig at servere :)

  Mvh. Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Desværre, jeg må skuffe dig. Det kan jeg simpelthen ikke nå - for jeg rejser til København tidligt i morgen. Det kan tidligst blive i næste uge hvor jeg er tilbage.

   Men du kan tage den her opskrift og bruge hytteost i stedet for ;-)

   Slet
  2. Det er bare i orden - den anden der ser også lækker ret lækker ud, så det må jeg lige eksperimentere lidt med. Tak for hjælpen :)

   Slet
  3. Dejligt at du kan bruge den i stedet for. Anytime ;-)

   Slet
 7. Hej Klidmoster

  Sikke nogle dejlige opskrifter, der er jo masser af guf for en inkarneret hytteost spiser som jeg selv! :D
  Min mave reagerer rigtig skidt på gluten, men hver gang jeg leder efter opskrifter, sker der én af to ting:
  Low carb, high fat - masser af fedt, nødder og kerner. Ikke altid det man har lyst til
  Glutenfri kunstige produkter - bagemidler med kunstigt skabt glutenfrie ting.. det er jeg ikke vild med..
  Kunne du gå i tænkeboks med nogle lækre alternativer? primært er jeg lost til mellemmåltider. Frokost og aftensmad er nemt bare salat og kød, men kl 16 trangen er meget træt af at blive spist af med enten kerneboller, kerneknækbrød eller æggemuffins!

  Mvh en glad læser :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Glade læser :-D

   Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide opskrifterne :-)

   Uh, kender du Fenjas Mad ? Hun har en masse rigtig gode glutenfri opskrifter. Jeg vil varmt anbefale dig at gå på opdagelse i hendes opskriftsarkiv :-)

   Slet
 8. hej malou
  tillykke ! :)
  er vild med din blog.
  jeg har en udfordring, kan du lave veganske bøffer/frikadeller i oven :)?
  alså en slags fars lavet af enten kikærter, linser eller bønner gerne med grønsager i farsen (dog ikke kartofler) :)
  skriv hvis det er noget du har lyst til
  mvh asta

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Asta

   Tusind tak :-)

   Det er jeg meget glad for at høre at du kan. Det er dejligt at det jeg laver kan bruges til noget.

   Ja, det kan jeg godt - men der kommer nok til at gå lidt tid. I mellemtiden kan jeg anbefale dig at besøge Månebarnets blog - http://hijaluna.wordpress.com/ - hun er veganer og har de lækreste opskrifter på det du lige efterspørger ;-)

   Spiser du Soy4you?

   Slet
  2. Hej Malou tak for svaret :)
   Undskyld jeg svare så sent, det gør ikke noget at det tager tid det er helt i orden :D
   Jeg spiser desværre ikke soy4 you
   Mvh Asta

   Slet
  3. Hej igen Asta

   Bedre sent end aldrig ;-)

   Ok, så stryger jeg det fra listen igen. Skal nok finde på noget lækkert. Skal bare lige ha' lidt tid.

   Slet
 9. Hej Malou - velfortjent at du vandt, og vi er også stolte og glade for at du ville være med - og resultatet :-D
  Det er Torben Hjulmand hos Momentfotografi der har taget billederne og det er Britta Surland her fra Karolines Køkken, der har stylet. Og Dianne, som du har været i meget kontakt med har testet, redigeret og ernæringsberegnet. Og alle vi andre har haft det store, store arbejde med at smage :-D
  Her er Torbens site http://momentfotografi.dk/default.asp?p=228

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tove

   Aww, tusind tak. Jeg får helt røde kinder over alt den ros. Du kan tro jeg er glad for at min opskrifter nu er med i jeres samling :-)

   Tak for de oplysninger, jeg har straks rettet det i indlægget. Løb lidt med en halv vind i går fordi jeg gerne ville ha' postet inden jeg skulle af sted.

   Ha ha, ja - du har den hårde del af arbejdet. Det må være SÅ strengt at skulle smage på det hele :-D

   Slet
 10. Tillykke Malou, det var velfortjent.......)

  Torben Hjulmand

  SvarSlet
 11. Tusind tak Torben - det er jeg glad for at du syntes.

  Og jeg takker for de flotte billeder. De er SÅ lækre :-)

  SvarSlet
 12. MMMM! Hvor lyder de lækre! En velfortjent sejr - du er drønhamrende sej til at udvikle opskrifter :)

  Kh. Mette/ourtuesdaydinners.blogspot

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* Aww, tusind tak for de søde ord :-)

   Slet
 13. Stort tillykke med sejren! Er ikke den store hytteost-fan, men du kan jo få en rådden tomat til at se festlig ud, så jeg overvejer at forsøge mig.

  Dragsholm Slot er skønt. Spændende om du får spøgelsesværelset.

  KH Rikke (aka hvidløgspusheren)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Aww, det er ros der er til at tage og føle på. Håber du kan få en god oplevelse med hytteost. Kan anbefale af blende det og bruge det i tærter - man får det gode protein unde 'klumperne' ;-)

   Hæ, jeg kan jo spørge om jeg kan få lov til at sove der? Det kunne jeg godt tænke mig.

   Spændende hvad vi skal bytte i år? ;-D

   Slet
 14. Har du smagt de nye hytteost-snacks? De delte dem gratis ud på Nørreport forleden, rimelig lågsus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yep, man kunne melde sig til på Facebook - og så blev de sørme leveret til døren. Fik en af hver og er ret begejstret ;-)

   Slet
 15. Det ser tæskelækkert ud! Og meget rimeligt med den nominering - du er dejlig crazy i et køkken ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak Piskehaps - det betyder meget når det kommer fra dig <3

   Slet
 16. Hvor er det bare fedt! KÆMPEstort tillykke - du er en rigtig sej moster! :-D

  SvarSlet
 17. Alt ser bare så lækkert ud :)
  Tillykke

  SvarSlet
 18. Malou, du er for sej. Hilsen en tidligere kok, og passioneret følger af din blog.
  //Peter

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Peter - det er jeg glad for at du syntes :-)

   Tak fordi du læser med!

   Slet
 19. Hvor sejt! Og hvor lækkert! Jeg skal helt sikkert prøve både blinis og koteletter. Og jeg glæder mig til opskriften på lakserullerne - elsker laks :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tusind tak :-)

   Håber de må smage dig. Jeg skal nok lige arbejde med at få lavet opskriften på lakserullerne.

   Slet
 20. Din blog, dine billeder og din mad, giver mig som sædvanlig lyst til RIGTIG mad, af gode råvare.

  Du er en inspiration at du ved det!

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* Aww, tusind tak - det er jeg simpelthen så glad for at du skriver.

   Jeg er SÅ glad for at du kan finde inspiration her hos mig <3

   Slet
 21. Jeg prøvede kartoffelsalaten i weekenden og den var et sikkert hit - tilføjede stegte asparges rullet ind i livets grundstof: bacon. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, hvor dejligt at høre at du kunne lide den :-)

   Ha ha, bacon er i sandhed et grundstof :-D

   Slet
 22. Nej, hvor ser det hele bare fantastisk ud. Og stort tillykke med sejren. Den er meget velfortjent :).
  m.v.h.
  Ulrik

  SvarSlet
 23. Mumssssss, tillykke ;) du fortjener det virkeligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, det er jeg meget glad for at du syntes :-)

   Slet
 24. Du er stjernesej. Der er altså noget særligt ved at komme i Karolines, som har haft så stor indflydelse på danskernes favoritretter ;)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde <3

   Jaha, sådan her jeg det også. Det er sjovt at få lov til at være med der.

   Tak for sidst. Knus

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...