mandag den 18. februar 2013

Chokoladetrøfler med peanutbutter og baconkrymmel...

Der er ved at være noget tid siden jeg har leget med bacon. Det må vi da vist hellere gøre noget ved. Her er en vanvittig lækker lille snack - som er både sød og salt på samme tid. Fuldfede chokoladetrøfler lavet på blot 3 simple ingredienser.....og bacon. #AEBMB

De små himmerigsmundfulde kan naturligvis trilles i lige det krymmel du foretrækker - men jeg kan varmt anbefale dig at prøv med bacon. Der sker noget magisk i munden når sødt, salt og røget mødes på tungespidsen.

Nu er vi jo vandt til at sige trøfler om 'genbrugskagekugler' - men her er vi ude i den kategori der på engelsk kaldes truffels, som typisk laves af en ganache på chokolade, fløde eller SMØR + smag. Idéen til disse trøfler fik jeg her hos Bakerella, men har tweaket den med meget mere peanutbutter. Med de ting jeg havde i huset kunne gå 2 veje - øko eller konventionel. Jeg valgte stikvejen til højre, da glasset med Skippy allerede var åbnet og trængte til at blive brugt. Chokoladen blev skiftet ud med knapper fra Callebaut, for så slap jeg for at hakke noget overhovedet. Dovenskaben længe leve!

Behold - the bacon! Confiteret langsomt i eget fedt og dryppet af på fedtsugende papir. Jeg stegte 2 pakker - der er jo et naturligt svind mens man laver den her slags projekter. Noget af det skulle også bruges til et sjovt billede. Noget med en blonde af bacon. Nuff said!


Mascarpone er en slags 'fortættet' fløde, syrnet med citronsyre. Det er altså ikke en flødeost, men nærmere så tæt man kan få fløde til at blive til SMØR uden at det bliver det. Du kan naturligvis bruge flødeost i stedet for, men ikke light. Det gør ikke trøflerne sundere - bare dårligere.

Crunchy eller creamy? For noget er det begge dele eller enten eller. Jeg er klart til crunchy - grovkornet, som min humor.

Chokoladetrøfler (en helt masse):

200 g mørk chokolade
200 g peanutbutter
250 g mascarpone eller flødeost

Ja, det er det - ikke andet.

Chokoladen smeltes over vandbad eller zappes i 30 sekunders intervaller i mikroen. Peanutbutter røres i og de 2 ting smelter sammen.

Mascarponen, som skal være stuetemperatur og rørt blød, blandes i til man har en helt homogen masse. Den færdige blanding spredes ud på et fad, dækkes med film og sættes på køl i nogle timer. 

Den helt afkølede masse er ret stiv. Med en teske kan man grave noget løst og hurtigt trille til små kugler. Jeg tog et par latexhandsker på så jeg ikke fik trøffelmasse over det hele. Pas på, der skal ikke meget varme fra hænderne til før de smelter. Og så er de små basser klar til at bliver trillet i krymmel.

Man kan hakke baconen med en kniv - men det er meget nemmere lige at køre det i en minihakker *wroom wroom*. 

Voila - baconkrymmel. Brugbart i både det søde og det salte køkken. 

 Er du slet ikke til bacon, kan jeg anbefale sukkerkrymmel af forskellig beskaffenhed. 

Oh la la......se lige de små frække happere. Kom nu, du ved at du vil *lokke lokke*.    

Skulle der være trøfler til overs bagefter, bør de opbevares på køl. Jeg fik den ide at man ved at tilsætte den dobbelte mængde mascarpone kunne lave en slags cheesecake af massen - som så fik lov at stivne på en kiksebund. Det bliver jeg nok nødt til at udforske lidt mere. 

Fra det fede, søde og usunde - til det komplet modsatte. I dag skal jeg bage en kage på opfordring fra en læser. Hun tåler hverken laktose, gluten eller sukker - men har trang til en lækker kage i ny og næ. Jeg er noget spændt på at se om den opskrift jeg har udviklet på papiret også dur i praksis. Kodeordene er kikærter, mandler og stevia - 3 ting jeg aldrig troede jeg skulle kombinere i en bageform. Jeg krydser fingre for at det lykkedes!

God mandag til alle der kommer her forbi...


17 kommentarer:

 1. mums :D
  Bliver desværre ikke foreløbig..
  Men burde snart få lavet den bacon-is :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja, den kan jeg altså varmt anbefale. Hmm, må nok hellere få gang i version 2.0.

   Slet
 2. O.O Must....make....these....now!!! *drool*

  SvarSlet
 3. Ha, lige inden jeg kom til din bemærkning om 'det her må kunne blive til cheese cake' tænkte jeg 'det her må kunne komme i den lagkage jeg skal lave på søndag'. Så nu er mit spørgsmål - skal blandingsforholdet så være 200 gr chokolade, 200 gr peanutbutter og 500 gr mascarpone? Oder was - kan ikke helt regne ud om det er det du mener :) Og tror du din portion er nok til en lagkage?

  Det er i øvrigt dejligt at du vidst er kommet ovenpå efter det der flytning og har overskud til at poste opskrifter hyppigere igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, godt tænkt. Uha, jeg tror der skal pilles en del ved mængderne for at det ikke bliver for hårdt. Ja, gør sådan - og så pisk den godt cremet. Du kan også erstatte halvdelen af mascarponen med letpisket fløde.

   Puha, det bliver en tung ond sag - vil nok anbefale at der kommer noget friskt og syrligt til :-)

   Tak. Der er lige et stykke vej endnu, er stadig meget fysisk kvæstet efter flytningen - og det kniber med at få de sidste ting på plads. Men det skal nok gå ;-)

   Slet
 4. Jatak! *sniger lige en hånd ind på bloggen og hapser et par trøfler*

  SvarSlet
  Svar
  1. Fy *dasker Piskehapsen over fingrene med en sammenrullet avis*

   Slet
 5. Har du et godt forslag til erstatning, når man ikke tåler peanutbutter? For trøfler med bacon lyder altså himmelsk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro - jeg vil anbefale dig at bruge den her fra Foodfanatic og så bare trille dem i stegt baconkrymmel ;-)

   Slet
  2. Fantastisk! Det bliver en perfekt barselsgave til min veninde :D tusind tak (og bare rolig, det er jo kotyme at man deler ikk) ;)

   Slet
 6. Åh, jeg dør! De må absolut prøves på et tidspunkt! (og så er de jo faktisk også nærmest helt ideelle, når man spiser LCHF :D)

  SvarSlet
 7. Kender du http://eatlikeagirl.com/ hun har en mase bacon ting og er ret skøn!

  SvarSlet
 8. Her er et indlæg om bacon, som viser lidt om hvad hun bruger bacon til: http://eatlikeagirl.com/2013/03/01/tickets-now-on-sale-bacon-masterclasses-on-wednesday-20th-friday-22nd-march/

  SvarSlet
 9. MMMMHH de var gode og tak for sidst <3

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...