torsdag den 14. februar 2013

Opskrifter med hestekød...

Der er stor søgning på mine opskrifter med hestekød i disse dage. Det er især eksploderet efter jeg var i Radio24syv og tale om hestekød i dag. Du kan høre det HER - jeg er på fra ca 45:20 - 52:30. Er du nysgerrig efter at smage hestekød og/eller søger du opskrifter, så er her nogle bud på hvad du kan give dig i kast med:

Hvad med en stor rød, saftig bøf? Så mør at man næsten kan stikke en finger igennem. Her er den serveret med en salat, dampede gulerødder samt SMØR rørt op med gyldne stegte løg + ditto røget hestefilet. Opskriften ligger HER.

Se lige hvor saftigt og lækkert det er.

Resterne af sådan en bøf kan laves til den lækreste carpaccio. Opskriften finder du HER.

Det er en lækkerbisken uden lige.

Det gør det sig pragtfuldt som sandwichfyld. Se HER hvordan.

Det møre kød kan også rulles ind i røget hestefilet til ryttere. De galoperer jo næsten ind i munden af sig selv. Fang dem HER.

Den røgede hestefilet gør sig også godt på brød. F.eks med en nordisk humus - som du kan finde HER.

Hakket hestekød kan fint erstatte oksekød. Det er dog lidt sødere. Den søde smag sidder i fedtet, så jo federe en fars jo sødere. Spil på det og brug gerne sennep + andre kraftige smagsgivere. 

HER har du en kæmpe lækker hesteburger - populært omtalt som McVrinsk™ af spøgefugle. 

Det er en moppedreng af format. En stor saftig hakkebøf med masser af nordisk tilbehør.

Og HER er opskriften på min iltre Chili con caballo. Og jeg forsøger på ingen måde at skjule det faktum at den også er tilsat oksekød. Ærlighed varer længst.

Giv vores gode danske hestekød en chance. Det er godt, sundt og billigt - og sparer en masse heste for en lang og uværdig transport til de sydeuropæiske slagtehuse. Har du problemet med at få fingre i det gode kød, så er HER en liste over de danske hesteslagtere. Mon ikke der er en der som kan hjælpe? Husk at udbud og efterspørgsel har det med at hænge sammen.

En ting er sikkert - dette indlæg vil blive opdateret efterhånden som jeg får lavet flere opskrifter med hestekød. Later dudes!   25 kommentarer:

 1. "Og jeg forsøger på ingen måde at skjule det faktum at den også er tilsat oksekød. Ærlighed varer længst."

  Du er fantastisk!

  Det var bare lige det jeg ville sige.

  Hej hej

  SvarSlet
 2. Haha, tak for aftenens gode grin. Begynder så småt at være overtalt til at prøve hestekød, nu hvor alle snakker om det her for tiden ;-) Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme - humoren er et vigtigt bærende element her :-)

   Jeg håber hest vil falde i din smag.

   Tak, i lige måde.

   Slet
 3. Haha ja jeg kunne heller ikke lade være med at grine! Yderst aktuelt i denne tid - Hah mc vrinsk (:
  Hvor er du altså herlig !:D
  Mvh Anna

  SvarSlet
 4. Herligt med nogle positive input om hestekød :D

  Vi prøvede det for første gang i går - uden sammenhæng til medieomtalen i øvrigt, det blev indkøbt for et par uger siden men der skulle lige findes en dag hvor både vi og vores venner havde tid - Vi var ude i hesteburgere, men var ikke så opfindsomme med navnet som dig :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg sprang også straks til da jeg blev spurgt om jeg ville være med. Det var på tide der kom noget positivt om heste på banen ;-)

   Dejligt at høre at I fik det prøvet. Håber I kunne lide det - lige meget hvad den hed ;-)

   Slet
 5. Hvor var det sjovt at sætte en stemme på billedet - helt anderledes end jeg havde forestillet mig, men hvor lyder du sød og rar ;-) Og fornuftig ikke mindst! God weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak - det er jeg glad for at du syntes :-)

   Slet
 6. Hej du. Har du godt set, hvad de omtaler dig som? :p kører du lady gaga stil, og er gået monster i stedet for moster? "Malou Rotvel Pagh, madblogger på Klidmonster.". Sjovt at høre dig - du lyder helt anderledes end jeg havde troet. Havde egentlig troet du ville have en mega dyb stemme, af en eller anden grund. Hilsen trine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja - jeg så det godt. Overvejer at købe det domæne også :-D

   Ih tak. Ja, det er tit sjovt at få stemme på folk. Jeg får tit at vide at min stemmer er meget lysere end folk forventer.

   Slet
 7. Hold da op - et godt indlæg - det slap du dælme godt fra. Nu må jeg ind og google. Tak.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det er jeg glad for at du syntes :-) Håber du finder noget godt.

   Slet
 8. Hestekød er for klamt!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hest er godt kød - buræg, industriopdrættede kyllinger og svin er for klamt!

   Slet
 9. Heste er nogle dejlige dyr. Kunne aldrig finde på at spise dem :-)

  Hvad med nogle opskrifter på hund???

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er der jo nogen der har det. Jeg har haft flaskelam som kæledyr - dem åd jeg med stor glæde. De handler om at se dyr som mad.

   Gerne, ved du hvor jeg kan skaffe hundekød?

   Slet
 10. Tak for dit informative og muntre indslag om at hestekødets gode spiseegenskaber. Jeg har ofte fået det som barn, mest som hakkekød, men de sidste mange år har det faktisk ikke været særligt tilgængeligt.

  Jeg synes egentlig mest hestekød-skandalen handler om hvor vigtigt det er at spise råvarer som du selv skriver, og navnlig selv stå for så meget af forarbejdningsprocessen som muligt.

  Bliv endelig ved

  Zine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg er glad for at du kunne lide det.

   Nej, det er desværre slet ikke så tilgængeligt som det var engang.

   Lige netop - og jeg vil ønske at det får flere mennesker til at lave deres mad selv fremover.

   Tak :-)

   Slet
 11. Hvilken måde er bedst at stege en hestefilet meget gerne lettest at lave uden for meget himste gims dog pga protese må den ikke blive hård at tygge, hvad tilbehør passer bedst til kødet feks kogte kartofler eller hasselbagte kartofler, ovnkartofler

  SvarSlet
  Svar
  1. Mail svar helst da jeg så kan udprinte opskrift DBLHestepigen@gmail.com

   Slet
  2. Hej Diana

   Jeg beklager - men jeg ved ikke hvordan man steger en helt filet. Du må søge hjælp på nettet.

   Mailsvar så du kan udprinte opskrift? Du må ha' mig undskyldt, men den slags gør jeg altså ikke i. Du kan læse hvorfor lige her.

   God påske.

   Med venlig hilsen
   Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...