søndag den 3. marts 2013

Lang lækker lørdag...

*Host* *host* *host* - her går tiden med influenza, forkølelse og en insisterende astmatisk bronkitishoste. Siden jeg kom præmaturt hjem fra København i tirsdags har jeg været helt sendt til tælling. I går trodsede jeg dog sygdommen og hoppede på cyklen for at tilbringe dagen med en masse forskellige dejlige kvinder:

Først tog jeg på Sund Livsstilsmesse sammen med søde Anne. Vi skulle ind og hilse på Thea, den dejlige dame bag Vølve. Jeg er fuldkommen forlibt i hendes shampooer og har ikke brugt andet siden hun sendte den første serie på markedet sidste år. Og jeg glæder mig rigtig meget til at skulle vaske hår næste gang, for jeg skal for første gang prøve den nye lakridsshampoo. Hår der dufter mildt af lakrids? Ja tak!

Efter at ha' daldret lidt rundt på messen og investeret i lidt økologisk urtete, 'sund' slik og tørret frugt var det blevet tid til frokost.

Memphis Roadhouse blev naturligvis stedet. Anne og jeg delte 3 'for the table'. Først Popcorn shrimp med grov spicy dip. Små sprøde knasende rejer som bare forsvinder med lynets hast.

Og The Real Deal Nachos - en frisklavet grillet tortilla med ost, tomat, rødløg, jalapeños og korianderpesto skåret ud. Med en hjemmelavet salsa og svalende cremefraiche til. Virkelig en lækker variant og en forfriskende afveksling fra den dødsyge omgang posechips der normalt overhældes med kedelig ost og langes over disken på alle cafeerne til ågerpris.  

Og intet besøg på MR uden hotwings. I går var de så rasende stærke at læberne snurrede bagefter - men nøj for en smag. Vi måtte ha' noget sødt for at jage det stærke på flugt......og ejeren Chris vidste lige hvad vi skulle ha'.

De vildeste stykker Mississippi Mudpie - tung, tung chokoladekage med et tykt lag marshmallows og til sidst toppet med en creemecheesefrosting med chokolade og nødder. Death by chocolate!

Inden Anne og jeg fik sagt farvel overrakte hun mig en 'måltidspose'. Hun havde simpelthen pakket en pose med 2 retter som jeg kunne få med hjem til i dag. Så jeg får postet det her indlæg kan jeg gå ud og varme en omgang vegetarisk vintergryde efterfulgt af bærcrumble. Jeg er virkelig en heldig pige - og ekstra heldig fordi jeg har en veninde som Anne.

Cykelturen hjem gik med at holde meget nøje med mit display. For det gjaldt nemlig om at opleve et særligt øjeblik.

Woop woop, så fik jeg guld til VM i OCD. Jeg har tidligere fortale om mine udfordringer med sygdommen og hvor meget jeg har fået den under kontrol. Der er kun ganske lidt tilbage - og det er koncentreret omkring tal. Og ja, efter jeg har fået el-cyklen er det blusset lidt op - men det er ok for jeg er bevist om det! 1234,5 km er sgu ret sejt hvis jeg selv skal sige det.

Hjemme igen fik jeg kørt en børste igennem lokkerne og pakket lidt mad i en taske. For aftenen skulle tilbringes sammen med mine 'voksenveninder' Karen Helene og Tine - og lidt sammenbragt mad.

Mit bidrag til middagen var røgede rejer fra Den Grønne Asparges. Jeg havde lavet en skyrcreme til med french sennep, ketchup, chipotle og lidt æblecidereddike. Karen Helene havde været så sød at købe et lækkert brød til.

Det var også hende der stod for hovedretten: langtidsstegt økologisk kalvehøjreb fra Ryderne med bagte sprøde jordskokker, en råmarineret fennikelsalat og en intens glace. Du godeste, det kød kunne tygges med øjenvipperne. Wow!

Tine stod for desserten som var fragilité med mocca og lakridssmørcreme, friske bær og lakridsstøv. Er du vimmer, det var virkelig en fab måde at slutte dagen af på. 

Det er lidt for sjovt at jeg kalder de 2 tøser på 60 og 55 år for 'voksenveninder' - for jeg er vel selv det der voksen? Men det er noget nyt at jeg har veninder der er ældre end mig selv. Og vi hygger os. Endnu engagn må jeg glæde mig over alle de ting den her blog har fært med dig. I går flød snakken og vinen i stride strømme - og pludselig måtte jeg få fut på hvis jeg skulle nå den sidste natbus hjem fra midtbyen kl 4.

Det var dejligt med en pause fra at være syg, selv om jeg hostede fælt. Nu er jeg tilbage under dynen og her bliver jeg nok en del i ugen der kommer. Jeg har gang i nogle ret vilde ting her bag kulisserne. Jeg har sagt ja til noget meget spændende og grænseoverskridende - og noget som jeg skal bruge en del tid på at forberede (og stresse over). Mere om det senere. 

Det er desværre ikke kun mig der er syg - min harddisk er hårdt ramt. Jeg kan derfor kun komme på nettet fra min lille bærbare som også er begyndt at skrante. Så det bliver nok ikke til så mig meget fra mig før der kommer styr på det. 

Vi *host* *host* snakkes ved...

8 kommentarer:

 1. Det hele ser vildt godt ud - sig mig, den der fragilite - kan man på nogen mulig måde tiltuske sig opskriften på den? Den passer så godt til en Sød Tante!!!!! god bedring, når du har klaret sådan en bytur tror jeg dog at du overlever:-9

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det var sørme også så godt det hele. Jeg skal nok spørge efter opskriften til dig ;-)

   Tak. Ja, skal nu nok overleve - skal bare lige ha' jaget hosten på porten. Har heldigvis fået lidt kemisk assistance i dag.

   Slet
 2. Lyder bare som en herlig-herlig dag, og hold op, du er blevet godt bespist - det ene billede overskygger jo det andet i ren og skær lækkerhed.
  Og sikke dog en sød og betænksom ide med måltidskasse-gaven!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Top-herlig dag :-) Er dog glad for at jeg ikke skal spise så meget hver dag - for det var næsten for meget af det gode.

   Ja, er der ikke bare super betænksomt? Der var mad til 2 hele dage. Det var bare SÅ dejligt <3

   Slet
 3. Hvilket dejligt, positivt indlæg. Smil på læben :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...