lørdag den 23. marts 2013

Produkttest: Garlic Cone...

Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg er ellevild med gadgets - både med og uden mekanik. Jeg er konstant på jagt efter 'hjælpemidler' der kan lette arbejdsgange i køkkenet og aflaste mine dumme fibrofingre. Så da Hamonoya tilbød mig at teste en Garlic Cone slog jeg straks til.
   
Og hvad er en Garlic Cone så? Det er såmænd en kegleformet hvidløgspiller af et blødt plastmateriale. Den er opfundet af den svenske kok og madskribent Herman Rasmusson som også er manden bag det fikse Garlic Card. Han skulle nemlig pille et bjerg af hvidløgsfed når han skulle demonstrere kortet - og det fik ham til at gå i tænkeboks igen. Necessity is the mother of invention.

Jeg skulle naturligvis teste en rød Garlic Cone - den skulle jo matche mit Garlic Card.

Og det var bestemt ingen tilfældighed at den lige skulle testes i går. Det stod menuen nemlig på langtidsstegt lammekølle - og det krævede fed fra 1½ hvidløg. Med en urtekniv ville det nok ca tage mig 30 minutter at pille sådan en omgang, med indlagte pauser til fingrene. Så hvis Garlic Cone holdt hvad den lovede - ja, så kunne det gøres på et par minutter. Og virkede det så?  

Ja, for pokker - over alt forventning! Man kommer et fed hvidløg ned i 'tragten' og nuldrer den derefter, enten mellem hænderne eller mod bordpladen i et par sekunder. Vupti - og så kan man hælde et helt fed pillet hvidløg ud og 'papiret' for sig. 

På ganske kort tid havde jeg fået pillet alle mine hvidløgsfed - uden en eneste pause. Jeg knuselsker den allerede og ved at den kommet til at blive flittigt brugt her. Den vejledende udsalgspris på Garlic Cone er 49,95 kr og nærmest forhandler kan anvises på info@hamonoya.dk

De mange hvidløgsfed blev derefter skåret i splitter - og lammekøllen blev spækket med dem.

6 timer senere kunne jeg servere langtidsstegt dansk lam med græskinspireret tilbehør. Og jeg måtte sørme ha' min Garlic Cone i brug igen for at pille ekstra hvidløg til tzatzikien. I morgen får du opskriften på min version af Lam Kleftiko. Måske skal det være årets påskelam?


God weekend til alle der kommer her forbi...

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, er den ikke fiks? Den er allerede uundværlig her :-)

   Slet
 2. Svar
  1. Det kan jeg godt forstå - den er bare lige perfekt til dig :-)

   Slet
 3. Jeg plejer bare at skære den hårde spids af dem, og give dem et tryk med siden af min kniv - Eller hvis fingerene driller, et (ikke alt for hårdt) slag med en kødhammer. Så er skallen lige til at få af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er også en fin metode hvis det er ok at feddene beskadiges. Tit skal jeg bruge hele fed - til at sylte, til splitter eller som en del af en ret - og så dur det ikke at være for voldsom ved de kære små.

   På denne her måde får man heller ikke hvidløgssaft ud over det hele. Så det er win win for mig :-)

   Slet
 4. Du kan komme de hele hvidløg i mikroovnen nogle få sec, så pilles de så let som ingenting.. de bliver bare meget hurtigt varme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt nok smart - det bliver jeg nødt til at prøve. Jeg kender tricket fra citroner, som får 10 sekunder for at blive nemmere at presse saft af ;-)

   Slet
 5. Nej hvor fikst! Sådan én må jeg eje :-)

  Jeg elsker mit garlic card og bruger det også til ingefær, men jeg kunne godt savne en antiskrid belægning på bagsiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, my dear - det er lige noget for dig ;-)

   Uh, så skal du gøre som jeg - jeg har nemlig klippet et lille stykke antiskrid til som jeg lægger under når jeg bruger kortet. Det gør jeg også med min skærebrætter.

   Slet
 6. hold da op hvor dumt :) det går 10 gange sa hurtigt at smide de fed man ska bruge en skål med låg og ryste dem hårdt sa ryger skallerne a med det samme. men så skal man self os undvære endnu en 50kr gadget til sin overfylde køkken skuffe lol

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...