torsdag den 14. marts 2013

Hotdogs med sennepsremoulade...

En god hotter går man sjældent galt i byen med. Og her hvor helbredet hænger i laser er det rart med noget nem mad som hurtigt kan være færdigt når sulten melder sig. I går blev det til luksus junkfood - gode pølser og lækkert tilbehør.....ja, og så godt nok købebrød.

En af mine yndlingsting ved en god hotdog er hjemmelavet agurkesalat. Så sådan en lavede jeg allerede ved tidligere på dagen da jeg alligevel var ude af dynerne for at lave lidt frokost.

Tynde agurkeskiver i en lage kogt sammen af økologisk lagereddike og rørsukker - tilsat et laurbærblad, brune og gule sennepsfrø, lidt chiliflager, salt og peber.

Remoulade havde jeg ikke noget af - men så spottede jeg der her glas i køleskabet. Oh yes, et glas af Signes hjemmelavede sennepspickles. Madbloggerveninder FTW! Det kan man lave den lækreste hjemmelavede remoulade af. Og som sagt, så gjort.

Magter man ikke at lave hjemmelavet mayonnaise, så vælg Hellmann's. Den er nemlig lavet på æg fra fritgående høns - dejligt, for stort set alle andre industriprodukter er lavet på buræg. Og den industri vil jeg på ingen måde støtte. Jeg tog 3 store spsk pickles. Den er både stærk og meget syrlig - så for at justere sødmen valgte jeg at give den en smule agavesirup.

Jeg hakkede den spicy pickles mellemfint med en kniv. Og så slog det mig: den indeholder jo i forvejen Colman´s sennepspulver, så hvorfor ikke gøre en dyd af nødvendigheden og lave en decideret hybrid mellem remoulade og sennep? Jeg tilsatte derfor en spsk fuldkornssennep sammen med lidt mayonnaise og et squeeze agave.

Ja tak, det blev en sennepsremoulade med attitude. Tror virkelig også at den ville kunne få en roastbeefsandwich helt op og ringe.

Og så var de varme hundes topping klar: finthakket løg, drænet agurkesalat, Heinz (naturligvis) og den nylavede sennepsremoulade.

Pølserne var en datovare jeg havde hamstret i Kvickly og haft i fryseren. De koster normalt 40 kr, men var nedsat til 25 kr - og der var flere dages til sidste holdbarhedsdato. Det er sund fornuft.  

Brødene er så til gengæld de hvideste papbrød penge kan købe. Af en eller anden grund er de grove pølsebrød faldet ud af Kvicklys sortiment. Endnu engang var jeg taknemmelig Adam Price og hans pølsebrødskæringsteknik der skaber Den Væltefri Hotdog: et langt dybt snit ned i toppen af pølsebrødet i stedet for at flække det i siden. Nååårh, de nøgne små stakler - de måtte hellere på noget på....

En ketchupskjorte og et remoladeslips senere - og så var den allerede godt på vej.

Og så skulle der virkelig en god skovlfuld rå løg på. Løg styrker nemlig immunforsvaret, da de indeholder en stor mængde antioxidanter. De kan endda være medvirkende til at bekæmpe astma og kronisk bronkitis - så jeg burde måske ha' droppet pølsen og blot fyldt brødet op med løg?

Godt med agurker på og så var der junkfood de luxe. Sådan 2 stk er lige tilpas til mig til aftensmad. Og så kan sådan en pakke pølser give aftensmad i 2 dage.

----------------------------------------------------------------------------------

Jeg er ved at få (flere) grå hår i hovedet af det hosteri. Det er nu 3. uge med feber, influenzasymptomer og astmatisk bronkitis. Er medicineret med både Terbasmin, Plumicort og Pectyl Stærke Brystdråber - men hoster stadig fælt. Min vejtrækning er besværet og stemmen helt ødelagt. Er virkelig ved at være mør og tudevorn af den omgang. I dag har jeg dog et frokostmøde inde i byen som jeg har valgt ikke at aflyse - for så kan det kombineres med endnu et smut forbi min læge. NU skal der altså ske noget!

4 kommentarer:

 1. Det kan godt være du er syg, men du ligger sørme da ikke på den lade side ;-)
  Få nu nogle flere antioxidanter med hjem i dag, for løg på en hotter batter vist ikke meget i den store sammenhæng.
  God bedring og pøj pøj hos lægen

  SvarSlet
 2. God bedring med dig. Det er træls, når sygdom bare ikke vil slippe kroppen.
  Dine hotdogs ser lækre ud. Jeg håber, jeg kan få lov at spise sådan en (eller i hvert fald pølsen og brødet med lidt dyppelse), når mit helbred tillader det igen engang. Der er nu ikke noget om en ristet hotdog, mums!

  SvarSlet
 3. Jeg har også astma og bliver ramt af sådan en grim ond altfortærende hoste i 3-4 uger hvert år ca. Jeg synes altså at hexocain hjælper lidt - det får det ikke til at gå væk, men da det bedøver svælget og så får man fred i et par timer. Og de koster ikke noget særligt. God bedring!

  SvarSlet
 4. Herhjemme har vi også måtte ty til Hot-Dogs et par gange, manglende kræfter til køkkengymnastik får skylden. Men med gode pølser, hanegal, dem fra slagter Lund eller dem fra Mindeslund, så er det jo en fest!

  Når klidmosteren kan, kan jeg også ;)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...