torsdag den 7. marts 2013

Tex-mex hotdog med salsa og syltede løg...

Endnu en dag, endnu en omgang tex-mex. I går var det The Real Deal Nachos, i dag fandt jeg så på at lave spicy hotdogs af resterne. For at give lidt knas, lavede jeg en snyde-salsa og en omgang syltede løg til.

Det er en noget alternativ hotdog - vel nærmere en quesadilla med en pølse i. Men det fungerede overraskende godt.

Det opstod som et Stop Spild Af Mad måltid. Jeg havde nemlig nogle rester der skulle bruges - så det var med at finde på et eller andet sjovt. Det kniber stadig med appetitten, så der skal være masser af smag og bid. Først fandt jeg lidt trætte grøntsager frem til en salsa.

Gul peber, tomater uden kerner og bladselleri + syltede jalapeños i små tern.

Det hele blev vendt sammen med resten af det glas tacosauce jeg åbnede i går. Og vupti: så var der salsa!

Der var også ½ rødløg til overs fra i går. Det + et lille ekstra løg blev snittet i tynde både.

Jeg lavede en syltelage af eddike, agavesirup, salt, peber, sorte sennepsfrø og lidt chiliflager. Den fik et opkog og blev hældt over løgene. De blev derefter sat på køl.

Da løgene var kølede helt ned, blev lagen drænet fra.

Og som et ekstra pift blev løgene vendt med resten af den potte koriander jeg også gik amok på i går.

Jeg valgte også at lave en dressing som jeg kunne dyppe i. Den blev rørt sammen af skyr, cremefraiche, spidskommen og salt.

Og med tilbehøret på plads var der kun at gøre brødet klart til ovnen og få stegt et par pølser.

I fryseren havde jeg fundet en pakke af de gode kødfulde gedepølser. Man kan jo bruge lige de pølser man har lyst til. De fik et par skråsnit på 2 sider og blev ristet ved jævn varme i en smule olivenolie.

Brødet var endnu engang økologisk fuldkornstortilla med en generøs portion ost og et drys stødt spidskommen. 5 minutter på 200°C og så var de klar.

For nemmere at kunne rulle de færdige hottere sammen lagde jeg dem på en bane bagepapir.

Og så er det bare med at samle mens osten er brandvarm og fleksibel. En pølse, en god portion salsa og lidt syltede løg - og så rul sammen i en fart. Brug papiret til at rulle dem stramt sammen og lad de rullede hotdogs ligge i min 30 sekunder inden papiret forsigtigt glides af.

Så får osten nemlig rullen til at hæfte hele vejen rundt. Og så er der spicy tex-mex hotdogs.

Uhm, en lækker 'hotter'. Den gode kraftige pølse, den krydrede salsa, lækker smeltet ost og sprøde syltede løg.

Jow, det bliver helt sikkert noget jeg skal lave igen. Overvejer om der kan sniges lidt bacon ind i konstellationen også. 

---------------------------------------------------------------------------------------

Jeg elsker krydret mad. Og jeg elsker krydderier. Og jeg fik hamstret lidt i København:

Muskatblomme, hel spidskommen, gurkemeje, muskatnødder og ajwain frø. Glæder mig godt nok til at blive mere rask så jeg kan komme til at bruge af det hele.

I morgen kommer verden bedste Signe til eftermiddagste. Jeg vil forsøge at svinge mig op til at bage en omgang småkager, men nu får vi se hvor langt kræfterne rækker. Der er nemlig lige noget tøj som skal vaskes. Lørdag skal jeg nemlig til Stines fødselsdag og det kræver jo noget andet end nattøj. 

Medicinen har nu helt tæmmet hosten, men gør mig noget sløv. Men hellere det end at hoste sig selv helt i stykker. Hip hurra for Pectyl...


3 kommentarer:

 1. Sikke dog en dejlig inspirerende mad blog du har her. Hvor er jeg glad for at jeg fandt dig :O)

  Du fortjener en kommentar til alle dine indlæg, men det får jeg sikkert ikke gjort. Så for hvert indlæg i fortid og fremtid - et hjerteligt TAK :O)

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med mexicansk mad, men jeg har aldrig overvejet denne variation. Det lyder sjovt, så det må jeg jo hjem og forsøge mig med. Tak for det gode råd :)

  SvarSlet
 3. Hej Malou.
  Jeg har opdaget at det er nemt at lave flydende småkagedej og så komme den i en sprøjtepose. Så skal den ikke hvile og man skal ikke bruge kræfter på at rulle ud og gøre rent efter at have rullet ud.

  Fik du forresten købt sprøjteposer i husum?

  KH Sidsel, 13 år :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...